Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2022 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2022 Araştırma: Günde 3 Bardak Çay İçmek Hafıza Sisini Kontrol Altında Tutuyor Yaşlandıkça, hafızamızın keskinliği konusundaki endişemiz artar. Endişelerimizi hafifletmek ve bunama riskimizi azaltmak için süslü takviyeler ve sağlıklı beslenme stratejileri arıyoruz. Bununla birlikte, hafızayı güçlendiren bir tedavi bulmak için çay dolaplarımızdan başka bir yere bakmamız gerekmeyebilir. Yeni bir çalışma, günde üç fincan çay içmenin daha düşük bunama riski ile ilişkili olduğunu buldu. Araştırmaya Yakından Bakış Translational Psychiatry'de yayınlanan çalışma için araştırmacılar, bir UK Biobank çalışmasına kayıtlı 500.000 katılımcıdan veri topladı. (UK Biobank, gönüllülerden alınan tıbbi ve genetik bilgilere dayanan bir biyomedikal veri tabanıdır. Dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar, kendi çalışmalarını yürütmek için bunu kullanır.) Gönüllüleri belirli kriterlere göre daralttıktan sonra araştırmacılar, çalışmalarına 377.592 katılımcının verilerini dahil etti. Gönüllüler 45 ila 73 yaşları arasındaydı ve dokuz yıl sonra takip etmeyi kabul etti. Çalışmanın başlangıcında bunama teşhisi konan herkes çalışma dışı bırakıldı. Tüm gönüllüler, “günde kaç bardak çay içiyorsunuz?” diye soran bir anket doldurdu. ve “ne tür?” (yeşil veya siyah). Bu bilgilere dayanarak, araştırmacılar gönüllüleri çay içmeyenlerden günde dokuz veya daha fazla bardak içenlere kadar altı kategoriye ayırdı. Dokuz yıl sonra gönüllülerin sağlığını analiz ettikten sonra, araştırmacılar çay içenlerin demans geliştirme olasılığının içmeyenlere göre yüzde 16 daha az olduğunu buldular. Günde üç ila dört bardak içenler en düşük risk altındaydı. Ancak, her çay içicisi faydasını görmedi. Aşırı miktarda - günde altı fincan veya daha fazla - içenler, içmeyenlerle benzer bir bunama riskine sahipti. (Her şey ölçülü!) Çay neden bunama riskinizi azaltabilir? Araştırmacılar, siyah ve yeşil çayın, beyindeki oksidatif stres miktarını azaltabilecek antioksidanlar içerdiğini öne sürüyorlar. (Oksidatif stres, vücudunuzdaki serbest radikaller ve antioksidanların bir dengesizliğidir. Çok fazla serbest radikal, aşırı hücre hasarına neden olabilir.) Antioksidanlar, beyindeki iltihabı azaltabilir (nöroinflamasyon) ve giderek artan bir araştırma grubu, iltihaplanmanın rol oynadığını öne sürüyor. demansın gelişimi. Ayrıca araştırmacılar, kafeinin sadece "beyni uyandırmaktan" daha fazlasını yaptığına inanıyorlar. Nöral iskemik yaralanma denilen bir şeye veya düşük kan akışının neden olduğu hücrelere verilen hasara karşı koruma sağlayabilir. Başka bir deyişle, kafein, sağlıklı hafıza işlevini destekleyen beyindeki dolaşımın desteklenmesine yardımcı olabilir. Tabii ki, araştırma sınırlamaları olmadan değildi. Gönüllüler çay tüketimini kendileri bildirdiklerinden, yanıtlarının doğruluğu sorgulandı. Ayrıca, bir fincan çay gevşek bir şekilde tanımlandı - örneğin bir gönüllü, bir bardağı büyük bir kupa olarak düşünürken, bir başkası onu bir çay bardağı olarak düşünmüş olabilir. Yine de sonuçlar etkileyici ve daha sık çay içmenin avantajları var! Yeşil çayınıza tatlı hindistan cevizi sütü eklemekten sütlü ve ballı buzlu siyah çay yapmaya kadar, onu süslemenin lezzetli yollarını bulmak çok kolay. (Özellikle astım, nöbet veya diyabet için ilaç kullanıyorsanız, diyetinize kafeinli çay eklemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın. Kafein etkileşimlerinin tam listesine buradan bakın.) Kaynak: Woman's World Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.