Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google Haritalar'ın yeni 'Sürükleyici Görünümü', Sokak Görünümü'nü uydularla birleştiriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google Haritalar'ın yeni 'Sürükleyici Görünümü', Sokak Görünümü'nü uydularla birleştiriyor

AAXahHT.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Google, Çarşamba günü, kullanıcılara gittikleri yerlere gitmeden önce daha gerçek hayattan bir görünüm vermek için tasarlanmış yeni bir Haritalar modunu başlattı. Yeni Sürükleyici Görünüm, gökyüzünde bir tür Sokak Görünümü'dür: mahalleyi anlamak için bir konuma yukarıdan bakabilir ve ardından vurmak isteyebileceğiniz belirli noktaları görmek için sokak seviyesine inebilirsiniz. Haritalar, canlı yoğunluğunu ve trafik bilgilerini üst üste bindirir, böylece hangi parka, sokak köşesine veya sahile bakarsanız bakın, yarı artırılmış gerçeklik görünümü elde edersiniz.

Sürükleyici Görünüm'ün arkasındaki görüntülerin tümü, Google'ın uydu görüntüleri ile Sokak Görünümü çekimlerinin bir kombinasyonu olarak bilgisayar tarafından oluşturulmuştur. Aralarında ilerlerken, tam olarak ölçeklendirilmiş bir gerçek dünyada orta seviye grafiklerde bir video oyunu oynuyormuşsunuz gibi görünüyor. Google'da mühendislik başkan yardımcısı Liz Reid, "Bunları bir araya getirebiliyoruz," diyor, "böylece gerçekten anlayabiliriz, tamam, bunlar binaların yükseklikleri. Bunu Street View ile nasıl birleştiririz? Oradaymışsınız gibi hissettiren bir şey yapmak için onu havadan görünümle nasıl birleştirebiliriz?”

Reid, özelliği, Google Earth'ün devasa yakınlaştırmasının büyüsünü, ancak mahalle düzeyinde sunmak olarak nitelendirdi. Ve Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığını söyledi. "Yıllar önce demolar yaptığımız bir şeydi ve 'oh, işte olay bu' gibiydi, ama gerçekten işe yaramadı. Şimdi teknoloji, onu oldukça doğal hissettirmek için uzun bir yol kat etti.”

Reid, Immersive View çoğu cihazda çalıştığını, ancak şimdiye kadar yalnızca San Francisco, New York, Los Angeles, Londra ve Tokyo'daki birkaç mahallede çalıştığını söyledi. Daha fazlası yakında geliyor.

AAXaj8z.img?w=768&h=555&m=6

Haritalar'ı daha canlı, 3D bir deneyim haline getirmeye çalışırken, bu deneyimin bir kısmını uygulama ekosistemine de açıyor. Üçüncü taraf geliştiriciler artık Haritalar'ın Canlı Görünüm AR özelliğinden faydalanabilir, bu da onlara esasen gerçek dünyada süper hassas konum takibi ve üstte bir AR katmanı sağlar. Google, scooter'ınızı park etmek için bir yer bulmanıza veya stadyumlarda gezinmenize yardımcı olan ya da gerçek dünyada ejderhalarla AR oyunları oynamanıza izin veren uygulamalar üzerinde geliştiricilerle birlikte çalışır.

Google Haritalar artık yalnızca bir yerden bir yere gitmek için kullanılan bir uygulama değil. Artan bir şekilde gerçek dünyanın dijitalleştirilmiş bir versiyonuna dönüşüyor; bu, AR büyüdükçe ve Google odağını web'i taramaktan Dünya'yı taramaya kaydırdıkça büyük etkileri olabilir. Özellikle Immersive View ile, Google'ın sahip olduğu tüm verilerle ne kadar çok şey yapabileceği aşikar olmaya başlıyor.

Kaynak: TheVerge

 

google-maps-3337030.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.