Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google, canlı çeviri gözlükleriyle I/O'da aklımızı başımızdan alıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google, canlı çeviri gözlükleriyle I/O'da aklımızı başımızdan alıyor

AAXayJd.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Evet, doğru duydunuz. Google I/O 2022 sırasında, Google nihayet birinin söylediklerini tam anlamıyla gözlerinizin önünde çeviren gözlüklerle aklımızı başımızdan aldı - tabii ki gözlük takıyorsanız.

Gözlük tamamen normal görünüyor, telefon yardımı olmadan çalışıyor gibi görünüyor ve neredeyse Google Glass'ı tamamen unutturuyor.

Gerçekte, Google'ın yaklaşık iki saatlik bir etkinliğin sonunda yayınladığı kısa video gösteriminin ötesinde gözlükler hakkında pek bir şey bilinmiyor -- Steve Jobsian, "bir şey daha var."

Gözlükler, birinin sizinle konuştuğunu görmek, söylediklerini duymak, tercüme etmek ve çeviriyi gözlük çerçevelerine yerleştirilmiş gömülü, yarı saydam ekranlarda canlı olarak görüntülemek için artırılmış gerçeklik ve yapay zeka (ve muhtemelen gömülü kameralar ve mikrofonlar) kullanır.

Google CEO'su Sundar Pichai, "Dil, birbirleriyle iletişim kurmak için çok önemlidir," diye açıkladı, ancak başka bir dil konuşan birini takip etmeye çalışmanın "gerçek bir meydan okuma olabileceğini" belirtti.

Pichai, prototip lenslerin (neyse ki Google onlara "Google Glass 3" demedi) çevrilmiş sözcükleri "görüş alanınızda" sunmak için Google'ın çeviri ve transkripsiyon alanındaki gelişmelerini kullanıyor.

Videoda genç bir kadın, annesinin Mandarin dilini nasıl konuştuğunu ve İngilizce konuştuğunu anlatıyor. Annesi onu anlıyor ama İngilizce cevap veremiyor.

Genç kadın siyah, boynuz çerçeveli gözlüklerini takar ve araştırmacının söylediklerini anında görür, ekranda sarı İngilizce harflerle yazılıdır. Elbette, videoda kadının gerçekte ne gördüğünü değil, bunun bir üst katmanını görüyoruz.

Ancak açık olan şu ki, kimse Google Glass'da olduğu gibi garip bir şekilde yerleştirilmiş, küçük bir ekran görmek için yukarıya bakmıyor. Prototip, kullanıcıların doğrudan konuşmacıya bakmasını sağlar, böylece kelimeler üst üste bindirilir. Bir bölümde, çevirinin iş başındaki bir bakış açısı görüntüsünü görüyoruz. Yine, bu, Google'ın prototip görünümünün gösterimidir. Prototip laboratuvardan ayrılana kadar gerçekte nasıl çalıştıklarını bilemeyeceğiz.

Google, bu projeyi tamamlamak ve göndermek için herhangi bir zaman çerçevesi önermedi. Bir ismimiz bile yok. Yine de, gerçek dünyadaki bir sorunu çözebilecek normal görünümlü artırılmış gerçeklik gözlüklerini görmek (bilmeyen biri için işaret dilini çevirebilir veya işitme engellilere kelimeler gösterebilir) heyecan verici.

Bir araştırmacının videoda belirttiği gibi, "Dünya için altyazılar gibi."

Kaynak: TechRadar

 

glasses-2452504.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.