Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Western Digital 22 TB'lık büyük bir HDD hard disk üretiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Western Digital 22 TB'lık büyük bir HDD hardisk üretiyor

AAX5K72.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Western Digital, şu anda seçkin hiper ölçekli bulut müşterileri tarafından test edilmekte olan yeni 22 TB CMR ve 26 TB UltraSMR sabit disk sürücülerini (HDD'ler) tanıttı.

Depolama devinin yıllar içinde HDD'lerin kapasitesini önemli ölçüde artırabilmesinin nedeni, benzersiz OptiNAND teknolojisi, enerji destekli PMR (ePMR), üç aşamalı aktüatör (TSA), HelioSeal'i içeren sürekli genişleyen teknoloji portföyünden kaynaklanmaktadır. ve şimdi UltraSMR.

Western Digital'in yeni ePMR sürücüleri, daha yüksek kapasite, performans ve veri esnekliği düzeylerinin kilidini açmak için şirketin OptiNAND teknolojisinden yararlanır. Örneğin, yeni 22 TB CMR HDD'si, on diskli 2,2 TB/platter HelioSeal platformunda alan yoğunluğu sağlamak için OptiNAND'ı içeriyor.

Ortalama bir tüketici muhtemelen bu kadar yüksek kapasiteli bir sürücüye ihtiyaç duymazken, bulut bilişim sağlayıcıları ve diğer teknoloji devleri, daha az alanda daha fazla veri depolamak için Western Digital'in HDD'lerini kullanabilir ve bu da bulut depolama hizmetlerinin maliyetini düşürmeye yardımcı olabilir. kullanıcılar.

UltraSMR

Western Digital'in yeni UltraSMR teknolojisi, OptiNAND'ı HDD sistem düzeyindeki donanım gelişmelerinden yararlanan tescilli bellenim ile birleştirerek, daha yüksek kapasiteli HDD'leri etkinleştirmek için inç başına parçayı (TPI) artıran gelişmiş bir hata düzeltme algoritmasıyla büyük blok kodlamayı sunar.

Bu yeni teknolojiyi kullanan ilk HDD, plaka başına 2,6 TB'lık ve yüzde 18 daha fazla depolama kapasitesi sunan şirketin yeni 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD'sidir. Ancak bulut hizmeti sağlayıcıları, veri merkezi yol haritalarına giderek daha fazla SMR eklediğinden, diskin 26 TB kapasitesi, benimsemeyi hızlandırmak için bir devrilme noktası işlevi görebilir.

Western Digital'in HDD İş Birimi EVP ve Genel Müdürü Ashley Gorakhpurwalla, bir basın açıklamasında şirketin HDD teknolojisi portföyü hakkında daha fazla bilgi verdi ve şunları söyledi:

"Sektörün önde gelen bulut sağlayıcılarının uzun süredir devam eden bir ortağı olarak, yeni nesil bulut altyapısı oluşturma konusundaki benzersiz gereksinimlerini anlıyoruz ve alan yoğunluğu teknolojimizle birlikte geliştirdiğimiz çeşitli HDD yeniliklerine yatırım yaptık. Bu geliştirme stratejisini benimsemedeki amacımız, yalnızca dünyanın en büyük bulut devlerinin kapasite taleplerini karşılamak değil, aynı zamanda gelecek on yıllar boyunca veri merkezlerinin gelişen ekonomisini de destekleyecek bir yol haritası sunmaktı. Western Digital'in HDD yol haritasının temeli olan ePMR, OptiNAND ve şimdi UltraSMR ile bulut müşterilerimiz, depolama TCO'larını düşürmek için yeniliklerimizden yararlanarak işlerini hızla ölçeklendirmeye devam edebilirler."

22 TB Ultrastar DC HC570 HDD yakında kanala toplu gönderilere başlayacak, 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD ise bu yaz belirli müşterilere gönderilmeye başlayacak.

Kaynak: TechRadar

 

external-hard-drive-1200006.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Western Digital 22 TB'lık büyük bir HDD hard disk üretiyor

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.