Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Uzun Cam Köprüsü Vietnam'da Açıldı, Resimleri Burada Görün


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Uzun Cam Köprüsü Vietnam'da Açıldı, Resimleri Burada Görün

Cam zeminli yaya köprülerinin hayranıysanız ve uluslararası seyahat etmeyi seviyorsanız, Vietnam'ı ziyaret etmenin zamanı geldi.

AAX19wQ.img?w=768&h=768&m=6

Bach Long (Beyaz Ejderha) olarak adlandırılan köprü geçtiğimiz hafta sonu açıldı. İki dağ arasında uzandığı ve cam bir zemine sahip olduğu için ziyaretçiler 490 fit aşağıdaki vadi tabanına doğrudan bakabilirler.

Ah, köprüyle ilgili bir şey daha var: 632 metre veya 2,073 fit uzunluğundaki Bach Long köprüsünün resmi olarak dünyanın en uzun cam yaya köprüsü ilan edilmesi bekleniyor.

South China Morning Post'a göre, 26 Moc Chau Turizm Şirketi müdür yardımcısı Mai Tri Tue, "Dünyanın en uzun cam yaya köprüsü olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir dosya sunduk" dedi.

Köprü Ölçüleri

Bach Long köprüsü, Hanoi'nin 124 mil batısında, Son La Eyaleti, Vietnam'ın Moc Chau Bölgesi'nde yer almaktadır. Bölge, Vietnam'ın en popüler turistik yerlerinden biridir ve ormanları, yarasa mağaraları, şelaleleri, gölleri ve çay tarlaları ile tanınır.

Şimdi, köprü hakkında. Yapının iki bölümü olduğu düşünülebilir: Bir geniş alan iki dağ arasında 290 metre (951 fit) uzanırken, diğer 342 metrelik (1,122 fit) bölüm bir dağın yamacında uzanıyor, diyor Hoang Manh Duy. Vietnam Ulusal Turizm İdaresi'ne göre Moc Chau Adası.

Köprünün cam tabanı, Fransız uzmanlar Saint-Gobain'den üç kat süper temperli cam panelden yapılmıştır. Her panel 40 milimetre (1,5 inç) kalınlığında ve ziyaretçilerin aşağıdaki vadi tabanına bakabilmesi için net.

Şimdi, güvenliği merak ediyorsanız, köprü 5 tona kadar destekleyebilir ve bir seferde sadece 500 kişinin binmesine izin verilir, diye açıklıyor Vietnam Ulusal Turizm İdaresi.

Turizm Çağrısı

Vietnam, COVID-19'un yayılması nedeniyle Mart 2020'de sınırlarını turistlere kapattı ancak bunun ekonomik bir maliyeti oldu. 2019 yılında 18 milyon kişi Vietnam'ı ziyaret etti. Viet Reader'a göre, sonuçta ortaya çıkan gelir, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 9,2'sini oluşturuyordu.

Ancak şimdi Vietnam tekrar turistleri ağırlamaya hazır. Ülke, yabancı ziyaretçiler için karantina şartını ve diğer kısıtlamaları kaldırdı. Vietnam Ulusal Turizm İdaresi'ne göre, geriye kalan tek gereklilik, uluslararası seyahat edenlerin varıştan önce negatif bir COVID-19 testinin kanıtını sunmalarıdır.

South China Morning Post'a göre 26 Moc Chau Turizm'den Tue, "Bach Long Bridge'in lansmanının şirketimizin hem yerli hem de yabancı turistleri Moc Chau bölgesine çekmesine yardımcı olacağını umuyoruz" dedi.

Dünya Rekoru mu?

Bach Long, resmi olarak dünyanın en uzun cam yaya köprüsü değil. Bunun yerine, bu kayıt Çin'in Guangdong eyaletindeki Qingyuan dışındaki benzer bir köprüye ait. Bu köprü 526 metre (1,725 fit) uzunluğundadır.

Bununla birlikte, 632 metre (2,073 fit) uzunluğuyla Bach Long'un dünyanın en uzun cam yaya köprüsü rekorunu talep etmesi bekleniyor.

Kaynak: TravelAwaitsglass-ball-4793338.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.