Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

F-16 ve MiG-29 sorusu: Hangi Savaş Uçağı Daha İyi ve Daha Hakim?


Önerilen İletiler

  • Admin

F-16 ve MiG-29 sorusu: Hangi Savaş Uçağı Daha İyi ve Daha Hakim?

AAX1T8y.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Hangi süper gücün hava muharebesi için daha iyi savaşçıya sahip olduğu konusunda bir tartışma sürüyor.

Ukrayna'dan ABD'nin Rus işgaline karşı verdiği mücadelede hava desteği çağrısı yanıtsız kaldı, ancak çatışmanın karşı taraflarında yer alacak amiral gemisi savaş uçaklarını incelemeye değer.

TikTok kullanıcısı @theinfographicsshow tarafından gönderilen F-16 ve MiG-29'un güçlü yönlerini karşılaştıran bir videoya bakalım.

Bir hava muharebe rolünde, F-16'nın manevra kabiliyeti ve muharebe yarıçapı (hava muharebesine girmek, kalmak, savaşmak ve geri dönmek için uçabileceği mesafe), tüm potansiyel tehdit avcı uçaklarınınkini aşıyor. Tüm hava koşullarında hedefleri bulabilir ve radar yer karmaşasında alçaktan uçan uçakları tespit edebilir. Havadan karaya görev yapan F-16 savaş şahini, 500 milden (860 kilometre) fazla uçabilir, silahlarını üstün doğrulukla teslim edebilir, düşman uçaklarına karşı kendini savunabilir ve başlangıç noktasına geri dönebilir. Tüm hava koşullarına uygun bir yetenek, görsel olmayan bombalama koşulları sırasında mühimmatın doğru bir şekilde teslim edilmesini sağlar.

Ve Airforce Technology'den MiG-29 Fulcrum Fighter Bomber hakkında biraz bilgi alalım.

MiG-29'un görevi, radar kapsama sınırları içinde düşman hava hedeflerini yok etmek ve görerek uçuş koşullarında güdümsüz silahlar kullanarak yer hedeflerini imha etmektir. Uçağın geniş kanat uç kök uzantılarına sahip sabit kanat profili, yüksek hücum açılarında yapılan manevralar da dahil olmak üzere ses altı hızlarda iyi manevra kabiliyeti ve kontrol sağlar. Maksimum operasyonel g-yükleme 9g'dir.

Video yorumlarında F-16 oldukça beğeniliyor.

Bir yorumcu, "F-16 kolayca. Daha iyi uçak, daha iyi eğitim, daha iyi teçhizat" yazıyor.

Bir diğeri de aynı fikirde: "İkisi yeterince yakınlaşamayacak, F-16 radarı daha gelişmişse, onu daha görmeden gökyüzünden vurabilir."

Bu yorumcu, ikisini değerlendirirken Ukrayna'daki son deneyimlerini dikkate alıyor. "Tanklarının performans durumuyla, Rusya'nın jetlerinin yarısının tüm parçalarına sahip olmasına şaşırırım" diye yazıyor.

Başka bir video izleyicinin bir başka noktası daha var: "Uçaklar entegre bir savaş alanı ve lojistik treninin sadece küçük bir parçasıyken, hepiniz uçakları karşılaştırmaya devam ediyorsunuz" diyor.

Başka bir yorumcu, "ABD'nin daha iyi pilotları var" diyor.

Yani TikTok videosuna verilen tepkilerde bu soru üzerinde neredeyse bir fikir birliği var. Yine de bir karşılaştırmanın uygun olduğunu düşündük ve konuyu ele alma fırsatını benimsiyoruz.

Kaynak: TurboFuture

mikoyan-1412095.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.