Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Telefonunuzu kullanma şeklinizi değiştirecek 15 gizli Samsung özelliği


Önerilen İletiler

  • Admin

Telefonunuzu kullanma şeklinizi değiştirecek 15 gizli Samsung özelliği

AAX0Qfr.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

İster Samsung Galaxy S22, Z Fold 3 veya diğer en iyi Samsung telefonlarından birini çalıştırıyor olun, Galaxy akıllı telefonlar, farkında olmayabileceğiniz bir dizi gizli özellik içerir.

Sadece "Peynir" diyerek özçekim yapabilmekten, ekran görüntüsü almak için avucunuzu ekranda kaydırmaya kadar, Samsung telefonlarını kullanmayı biraz daha eğlenceli hale getiren çok sayıda harika küçük özellik var.

Bu özelliklerin çoğu gerçekten "gizli" olmasa da, onların varlığından haberdar olmayabilirsiniz. Ve bir Galaksi etrafında yolunuzu biliyor olsanız bile, muhtemelen bu numaralardan en az birini bilmiyorsunuz.

İşte telefonunuzu kullanma şeklinizi (umarım) değiştirecek 15 gizli Samsung özelliği için bir kılavuz.

Telefonunuzu kullanma şeklinizi değiştirecek 15 gizli Samsung özelliği

1. Ses veya el hareketlerini kullanarak özçekimler yapın

Beğenin ya da beğenmeyin, özçekimler artık günlük hayatın bir parçası. Ve ister günde 50 tane alın, ister benim gibi yılda bir tane Noel'de, Samsung telefonların selfie çekmeyi çok daha çok yönlü hale getirmenin harika bir yolu var.

Galaxy'nizde selfie hareketlerini etkinleştirmek için Kamera uygulamasını açın ve sol üst köşedeki ayarlar çarkına dokunun. Aşağıya kaydırın ve "Çekim yöntemleri"ne dokunun. Ardından, "Sesli komutlar" ve "Avucunu göster"in yanındaki geçiş düğmelerine dokunun.

Artık "gülümseme", "peynir", "çekim" veya "çek" diyerek deklanşörü etkinleştirebilirsiniz - bu hem ön hem de arkaya bakan kameralarla çalışır. Hareketleri kullanarak bir selfie çekmek veya video kaydetmek için basılı tutmanız yeterlidir avucunuzu ön kameraya doğru kaldırın veya "video kaydet" deyin.

2. Good Lock uygulamasıyla hemen hemen her şeyi özelleştirin

Tamir etmeyi seven biriyseniz, Good Lock uygulaması tam size göre. Samsung'un bu birinci taraf uygulaması, görev çubuğunuzdaki simgelerden her zaman açık olan ekran saatinizin görünümüne kadar cihazınızdaki hemen hemen her şeyi değiştirmenize olanak tanır. Garantinizi geçersiz kılmayacak olan hariç, kendi özel ROM oluşturucunuz gibi düşünün.

Good Lock'u Galaxy Store'dan indirebilirsiniz, ancak ne yazık ki tüm bölgelerde mevcut değildir. Bu uygulamayı o kadar çok beğendik ki Samsung Galaxy telefonunuza yüklemeniz gereken ilk uygulama olarak önerdik.

3. Hareketleri tam istediğiniz gibi kullanın

Samsung, ekranın alt kısmındaki geleneksel üç düğmeli gezinme seçeneğini daha modern kaydırma hareketi sistemi lehine değiştirmenize zaten izin veriyor. Ancak bu hareketleri çok sınırlayıcı buluyorsanız, Samsung'un One Hand Operation + uygulaması, hareketlerin telefonunuzda nasıl çalışacağını tamamen özelleştirmenize olanak tanır.

Bunu, hareketlerimi ekranın her iki tarafına koymak için kişisel olarak kullanıyorum - Ana ekrana gitmek için geri, aşağı ve çapraz gitmek için içe ve son uygulamaları görmek için yukarı ve çapraz kaydırabilirsiniz. Elimi altına doğru bükmek yerine Z Fold 3'ümdeki devasa ekranın kenarlarından kaydırmayı çok daha kolay buluyorum.

Bununla birlikte, bu uygulama o kadar çok yönlüdür ki, bir hareketle pratik olarak herhangi bir eylemi tetiklemenize izin verir. Örneğin, ekranın üst kısmından çapraz bir kaydırma, meşaleyi başlatabilir, bir sonraki müzik parçasına atlayabilir ve hatta sanal bir dokunmatik yüzeyi açabilir.

4. WhatsApp, Messenger veya Telegram'ın iki kopyasını çalıştırın

Bugünlerde çift SIM özelliklerine sahip birçok Samsung telefonla birlikte, artık yanınızda iki telefon taşımak istemiyorsanız, Samsung'un Çift Messenger özelliği gerçekten kullanışlı oluyor. Bu özellik temel olarak en popüler mesajlaşma uygulamalarının bir klonunu yapar ve telefonunuza ana hesabınızdan farklı bir hesapla oturum açmanıza izin veren ayrı bir kopya koyar.

Dual Messenger'ı kullanmak için Ayarlar'ı açın ve Gelişmiş özellikler'e gidin. Ardından en alta gidin ve Dual Messenger'a dokunun. Hangi uygulamayı klonlamak istediğinizi seçebilirsiniz, ardından kopya uygulama çekmecenizde görünecektir. Güzel, hey?

5. Güvenli Klasör kullanarak güvenli bir sığınak oluşturun

Samsung telefonlarının Güvenli Klasör olarak bilinen kendi gizli kasasına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Dosyaları veya uygulamaları "ana" telefon alanınızdan taşıyabileceğiniz veya yalnızca kendi özel alanı olarak kullanabileceğiniz bir tür ikinci alandır.

Güvenli Klasörü kurmak için Ayarlar'a gidin ve Biyometri ve güvenlik'e gidin, ardından Güvenli Klasörü bulmak için tekrar aşağı kaydırın. Kabul Et'e dokunun, Google veya Samsung hesabınızla oturum açın ve ardından Güvenli Klasörünüzün nasıl güvence altına alınmasını istediğinizi ayarlayın. Güvenli Klasör uygulaması, uygulama çekmecenizde görünecektir. Kurulduktan sonra, ayrı bir alan olarak ele alındığından uygulamaları yalnızca Güvenli Klasöre indirebilirsiniz.

Tüm bankacılık uygulamalarınızı Güvenli Klasör'e kaydırmak iyi bir fikir olabilir, çünkü bu, telefonunuzun gözetimsiz bırakılması durumunda ekstra bir güvenlik katmanı ekleyecektir. Bunu, benim durumumda Candy Crush'ın bir kopyası gibi, başkalarının görmesinden utanacağınız gizli şeyleri saklamak için de kullanabilirsiniz.

6. Animasyonları kaldırarak işleri hızlandırın

Android'in geliştirici menüsündeki seçenekleri değiştirerek Android telefonunuzu veya tabletinizi hızlandırmanın başka bir yolu olsa da, Samsung'un işletim sisteminde yerleşik olarak benzer bir özelliği vardır. Günlük kullanımda daha hızlı görünmesini sağlayan uygulamaları açtığınızda veya kapattığınızda olduğu gibi cihazınızdaki animasyonları kapatabilirsiniz.

Büyük bir fark yarattığı için hız artışı arıyorsanız bu seçeneğe göz atmaya değer. Ancak, bazı uygulamaların nasıl çalıştığını etkileyebilir, bu nedenle herhangi bir sorun fark ederseniz, neyse ki geri dönmek kolaydır.

Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar'ı açın ve Erişilebilirlik'e gidin, ardından Görünürlük geliştirmeleri'ne dokunun. Ardından, özelliği açmak için Animasyonları kaldır ile geçiş düğmesine dokunun. Bunun sorunlara neden olduğunu fark ederseniz, aynı şekilde kolayca tekrar kapatabilirsiniz.

7. Ana ekranınıza veya uygulama çekmecenize daha fazla uygulama sığdırın

Ana ekranınızda veya uygulama çekmecenizde biraz daha fazla alana ihtiyacınız olduğunu fark ederseniz, buraya sıkıştırabileceğiniz uygulama miktarını kolayca artırabilirsiniz. Ana ekranda iki parmağınızı sıkıştırarak Ana ekran ayarları menüsünü açın ve ardından Ayarlar'a dokunun. Ardından, Ana ekran ızgarası veya Uygulamalar ekranı ızgarası'na dokunun ve uygun gördüğünüz şekilde yeniden boyutlandırın.

8. Ana ekran düzeninizi kilitleyin

Ana ekranınızdaki dikkatlice düzenlenmiş simgeleri yanlışlıkla sonsuza kadar değiştiriyorsanız, buna bir son vermenin kolay bir yolu var. Ana ekranı kilitleyebilirsiniz, yani tekrar kilidini açana kadar hiçbir uygulamayı kaldıramaz veya taşıyamazsınız.

Bunu yapmak için, Ana ekranda iki parmağınızı sıkıştırarak ve ardından Ayarlar'a dokunarak Ana ekran ayarları menüsünü açın. Şimdi, bu özelliği etkinleştirmek için Ana ekran düzenini Kilitle ile geçiş düğmesine dokunun. Tekrar kilidini açmak istiyorsanız, geçişi etiketlemeniz yeterlidir.

9. Kişileri aramak veya mesaj göndermek için kaydırın

Bu özellik yıllardır One UI'nin bir parçası olmasına rağmen, tanıştığım kaç kişinin bunu bilmemesi şaşırtıcı. Dahası, sahip olmadığınızda ne kadar yararlı olduğunu anlamadığınız şeylerden biri – Pixel 6 Pro kullanırken keşfettiğim bir şey.

Adres defterinizdeki veya son listenizdeki bir kişiye mesaj göndermek için sola kaydırabilir veya aramak için sağa kaydırabilirsiniz. Bu, her akıllı telefonun sahip olması gereken çok basit ama çok sezgisel bir şey.

10. Bildirimler için kameranın veya ekranın yanıp sönmesini sağlayın

Ayarlar menüsünde gizlenmiş olan, bir bildirim aldığınızda veya alarmınız çaldığında kameranızın flaşının veya ekranının aydınlanmasını sağlama özelliğidir. Bu özellik, telefonunuzu duyamıyorsanız veya herhangi bir nedenle titremesini istemiyorsanız mükemmeldir.

Etkinleştirmek için Ayarlar, Erişilebilirlik ve ardından Gelişmiş ayarlar'a gidin. Ardından, Flash bildirimi'ne dokunun. Açmak veya kapatmak için her ayardaki geçiş düğmesine dokunabilir ve hatta hangi uygulamaların uygulanacağını ve ekranın hangi rengin yanıp sönmesini istediğinizi seçebilirsiniz.

11. Açmak ve kapatmak için ekrana iki kez dokunun

Telefonunuzu açma/kapatma tuşuna basmanıza gerek kalmadan hızlı bir şekilde açmak veya kapatmak istiyorsanız, uyandırmak veya kapatmak için ekrana iki kez dokunmanız yeterlidir. Bu, özellikle elleriniz ıslaksa veya benim gibiyseniz ve sabahları bildirimlerinizi kontrol etmek için telefonunuzu komodinden kaldıramayacak kadar tembelseniz kullanışlıdır.

Bunu etkinleştirmek için Ayarlar, Gelişmiş özellikler, ardından Hareketler ve hareketler'e gidin. Ekranı açmak için Çift dokunun ve açmak için ekranı kapatmak için Çift dokunun seçeneklerine dokunun. Ayrıca, telefonunuzu kaldırdığınızda ekranınızı açan Uyandırmak için Kaldır'ı da değiştirebilirsiniz.

12. Telefonunuzu ters çevirerek gelen aramaları veya alarmları sessize alın

Alarmınızın sizi istendiği gibi uyandırmaya cüret etmesinden bıktınız mı? Karanlıkta onu susturmaya çalışmak istemiyorsanız, alarmı susturmak için telefonunuzu ters çevirebilir veya elinizi ekranın üzerine koyabilirsiniz. Bu aynı zamanda gelen aramalarda da çalışır ve onları iptal etmek yerine susturur.

Bu özelliği açmak için Ayarlar, Gelişmiş özellikler, ardından Hareketler ve hareketler'e gidin. Şimdi, etkinleştirmek için Hareketlerle Sesi Kapat ile geçiş düğmesine dokunun.

13. Arka plan efektleriyle görüntülü aramaları geliştirin

Çevrenizi bulanıklaştırmanıza veya egzotik bir zemin seçmenize izin veren yalnızca Zoom değildir. Samsung'un görüntülü arama efektleri özelliği, Duo, Messenger, Meet, WhatsApp ve daha fazlasındaki aramalara arka plan efektleri uygulayarak daha önce özel görüntülü arama uygulamalarının rezervi olan şeyleri yerel olarak yapmanıza olanak tanır.

Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar, Gelişmiş özellikler'e gidin ve ardından Görüntülü arama efektleri ile açma/kapatma düğmesine dokunun. Şimdi, Görüntülü arama efektleri kelimelerine dokunursanız, varsayılan arka plan renginizi seçme veya arka planınız için bir resim seçme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi seçenek göreceksiniz.

Görüntülü arama yaptığınızda, sağ üstte yeni bir simge göreceksiniz. Arama sırasındaki arka plan seçeneklerinizi ve daha iyi netlik için mikrofonu geliştirme özelliğini görüntülemek için simgeye dokunun.

14. Ekran görüntüsü almak için avucunuzu kullanın

Bu, şimdiye kadar Galaxy telefonlarının bir parçası olan, ancak birçok insanın bilmediği özelliklerden bir diğeri. Bir Samsung telefonda normal ses kısma+güç düğmesi kombinasyonunu kullanarak ekran görüntüsü almak kolay olsa da, ekranı avucunuzla kaydırarak bunu yapmanın çok daha sezgisel bir yolu var.

Bu özelliği açmak için Ayarlar, Gelişmiş özellikler ve ardından Hareketler ve hareketler'e gidin. Şimdi, yakalamak için Palm tokatlamakla geçiş düğmesine dokunun.

Test etmek için, elinizi ekranın her iki yanına yan yana koyup içeri doğru kaydırmanız yeterlidir. Bu özelliği hiç bilmiyorsanız, onsuz ne yaptığınızı merak edeceksiniz.

15. Tek bir kaydırma ile tüm Hızlı Ayarlarınıza erişin

Samsung telefonları, Hızlı Ayarlar panelinde Wi-Fi veya Bluetooth'u hızlı bir şekilde açma veya kapatma veya uçuş modunu etkinleştirme gibi bir dizi kullanışlı geçiş içerir. Ve bu bölümü en sevdiğiniz beş bölümü en üste yerleştirecek şekilde düzenleyebilirsiniz, ancak orada o kadar çok bölüm var ki, genellikle tüm paneli genişletmek daha kolay.

Genellikle bu, ekranın üst kısmından arka arkaya iki kez aşağı kaydırmayı içerir. Ancak, iki basamaklı bir kez aşağı kaydırarak tam Hızlı Ayarlar menüsüne anında erişebilirsiniz. Bu aslında uzun zamandır Android'in bir parçası olan, ancak yaygın olarak bilinmeyen bir özellik.

Umarım şimdi Samsung Galaxy telefonunuz hakkında en az bir yeni şey öğrenmişsinizdir. Daha fazlasını öğrenmek ister misin? Galaxy S22'nizin deliğini nasıl bildirim ışığına çevireceğinizi, Samsung telefonunuzu nasıl bulacağınızı veya Android pil sağlığını nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin.

Kaynak: Tom's Guidesmartphone-623722.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.