Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin hükümeti yabancı bilgisayarları terk etme emri verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin hükümeti yabancı bilgisayarları terk etme emri verdi

Çin merkezi hükümet kurumlarının ve diğer devlete ait kuruluşların, yabancı şirketler tarafından yapılan PC'leri, dizüstü bilgisayarları ve diğer donanımları atmaları ve yerli donanımlarla değiştirmeleri için iki yılı var.

Bazı hükümet çalışanlarından bu ayın başlarında bir haftalık bir aradan sonra işe döndüklerinde atlamayı yapmaları istendi.

Görev, kuruluşların hem yabancı donanımları hem de yazılımları ortadan kaldırmasını gerektiriyor ve oyunda 50 milyona kadar uç nokta varken, HP veya Dell gibilerinin bu etkiyi hissetmesi muhtemel.

Yerli donanım

Ancak yazılım satıcıları da çok şey kaybedebilir. Raporlar, Çin'in büyük olasılıkla Microsoft Windows'un yerini almak için Linux tabanlı işletim sistemlerine odaklanacağını belirtiyor. Görünüşe göre, Şanghay merkezli Standard Software, hareketi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek şirketlerden biri.

Şu anda sipariş yalnızca bilgisayarları ifade ederken, mikroişlemciler gibi değiştirilmesi zor bileşenler hariç tutulmuştur. Muhtemelen, yakın gelecekte kapsanacaklar. Hükümetin de yakında eyalet hükümetlerini aynı şeyi yapmaya zorlaması bekleniyor.

Bazı firmaların özel izin almaları halinde siparişten muaf olabileceği söylendi. Başlangıçta böyle bir izin almak nispeten kolay olsa da, Bloomberg'in kaynakları, almanın giderek zorlaşacağına inanıyor.

Trump yönetimi Huawei ve ZTE'yi 5G destekli casusluk korkuları nedeniyle kara listeye aldığından beri, Çinliler yabancı donanım ve yazılıma bağımlılıklarını azaltmak için çalışıyorlar. ZTE, o sırada bir ayağı mezardayken, Huawei, Android'e erişimini kaybettikten sonra tamamen yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmek ve dağıtmak zorunda kaldı.

Şimdi, küresel jeopolitik sahnede işler daha da ısınırken, Çinliler tamamen teknolojik bağımsızlık planlarıyla daha da ilerliyor.

Bu gelişmeden muhtemelen en fazla kazancı elde edecek olan Çinli donanım üreticisi Lenovo, hisselerini gün içinde %2 artışla 0,9 dolara çıkardı.

Kaynak: TechRadar

 

classroom-467730.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.