Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Herhangi Bir Yüzeyden Etiket Kalıntısı Nasıl Çıkarılır


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Herhangi Bir Yüzeyden Etiket Kalıntısı Nasıl Çıkarılır

En sevdiğiniz su şişenizdeki veya dizüstü bilgisayarınızın üstündeki o pütürlü, yumuşak ve düpedüz inatçı çıkartma kalıntısını kazımak yorucu bir iş olabilir. Büyük olasılıkla, çıkartma koleksiyonunuzu yükseltmek istiyorsanız - veya sadece ahşap bir şifonyerden eski, sinir bozucu bir çıkartmayı çıkarın - tüm sinir bozucu çıkartma kalıntılarının gittiğinden nasıl emin olacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Yapışkan kalıntıları kazımaya başlamadan önce, birkaç şeyi göz önünde bulundurmak en iyisidir.

Kurtarmaya çalıştığınız yüzeyin türü, halihazırda ortalıkta bulunan yardımcı ev eşyaları ve çıkartmanın yapıştırıldığı süre, çıkartma kalıntılarını başarılı bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olmak için göz önünde bulundurmanız gereken önemli faktörlerdir. Tüm bu can sıkıcı, yapışkan yapışkan maddeden hangi yüzeyi kurtarmaya çalışıyor olursanız olun, çıkartma kalıntılarını nasıl çıkaracağınız tam olarak burada.

AAWVvO4.img?w=768&h=768&m=6

Plastikten Yapışkan Kalıntısı Nasıl Çıkarılır

Örneğin eski bir plastik saklama kutusu gibi plastikten yapışkan kalıntılarını çıkarmaya çalışıyorsanız, bir sünger veya bezle yapışkan kalıntının üzerine ılık, sabunlu su sürerek başlayın. Kalan dokuyu kazımak için plastik bir kazıyıcı kullanın (bir kredi kartı veya plastik bir bıçak yeterlidir). Çıkartma kalıntısı hala çıkmıyorsa, ılık, sabunlu su karışımına beyaz sirke ekleyin ve işlemi tekrarlayın. Sirkedeki asidik özellikler, kiri, yağı ve kalıntıları çözmesine yardımcı olur. Plastik bir şişeden veya daha küçük bir kaptan çıkartma kalıntısını çıkarmaya çalışıyorsanız ve kalıntı yerinden kıpırdamıyorsa, tekrar denemeden önce plastiği ılık, sabunlu su veya sirke karışımına birkaç dakika batırın.

Giysilerdeki Yapışkan Kalıntıları Nasıl Çıkarılır

Giysilerdeki lekeleri tedavi etmek yeterince zor olabilir, ancak karışıma çıkartma kalıntısı eklediğinizde giysilerinizin zarar görmemesi için ekstra özen göstermek en iyisidir. Giysilerinizde yapışkan kalıntısı varsa (hiçbir şey için teşekkürler, "Merhaba, benim adım" çıkartmaları), çıkartmayı parmaklarınızı kullanarak mümkün olduğu kadar çıkarın. Bu sayede giysilerinizi sıyırmaz veya çizmezsiniz. Çıkartma kalıntılarının çoğunu aldıktan sonra, etkilenen giysi bölgesini eşit miktarda ılık su ve beyaz sirke ile ıslatın. Ardından giysiyi soğuk suyla durulayın. Duruladıktan sonra yapışkan bölgeye leke çıkarıcı uygulayın. Giysiyi normal şekilde yıkayın ve düzenli bir döngüden sonra çamaşır makinesinden çıktıktan sonra yapışkan kalıntısı gitmiş olmalıdır.

Camdan Yapışkan Kalıntısı Nasıl Çıkarılır

Plastiğe benzer şekilde, bir çıkartmayı (ve yapışkan sonrasını) ılık, sabunlu suyla ıslatarak camdan çıkarabilirsiniz. Cam nesne, karışımın bulunduğu bir kaseye ıslanacak kadar küçükse, yapışkan kalıntısı eninde sonunda çok az çaba harcamadan veya hiç çaba harcamadan sıyrılacaktır. Çıkartma bir cam pencereye veya başka bir büyük cam yüzeye yapışmışsa, ıslatma işlemi bittikten sonra kalan kısmı plastik bir kazıyıcı kullanarak nazikçe soyarak çıkarın. Bu sayede camı çizmemiş olursunuz. Daha inatçı yapışkan kalıntıları için, bu işlemi kalıntıyı çözecek herhangi bir tür bitkisel yağ ile tekrarlayın. Cama yapıştırılan çıkartmalara ısı uygulamak da başka bir seçenektir. Fön makinesini iki dakikaya kadar ısı uygulayarak etikete veya kalıntıya doğrultun. Ardından, parmağınızı veya bir kazıyıcı kullanarak kabuğunu soyun.

Ahşaptan Yapışkan Kalıntısı Nasıl Çıkarılır

Cam ve plastik için ılık, sabunlu su yöntemi veya bitkisel yağ yönteminden yararlanarak ahşaptaki yapışkan kalıntılarını giderebilirsiniz. Sürtünme alkolü aynı zamanda ahşaptan yapışkan kalıntılarını çıkarmaya yardımcı olan yaygın bir ev eşyasıdır. Lekeyi bir bez veya havlu kullanarak ovma alkolüyle ıslatın. Geride kalan kalıntıları almak için havluyu, ellerinizi veya bir kazıyıcıyı kullanın.

Dizüstü Bilgisayarlardan Etiket Kalıntısı Nasıl Kaldırılır

Dizüstü bilgisayarı kredi kartı veya plastik bıçakla soyarak çıkartma kalıntılarını çıkarın. Dizüstü bilgisayarlar kolayca çizilebilir ve hasar görebilir, bu nedenle plastik bir alet kullanmak, daha keskin bir kazıma aletinden daha güvenlidir. Bu işe yaramazsa, dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve az miktarda sabun ve suyu dikkatlice kalıntıya sürün. Alkol sürmek, sinir bozucu etiket kalıntısı olan bir dizüstü bilgisayarda kullanmak için güvenli başka bir çözümdür. Dizüstü bilgisayarınızda asla büyük miktarda sıvı kullanmak istemediğinizi ve kesinlikle ıslatmak istemediğinizi unutmayın. Kullandığınız tüm bezler nemli olmalı, ıslanmamalı ve yeniden açmadan önce bilgisayarınızın tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız.

Kaynak: PopSugarspray-316524.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.