Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Volvo Ağır Hizmet Elektrikli Kamyon Serisi Resmi Olarak Satışta


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Volvo Ağır Hizmet Elektrikli Kamyon Serisi Resmi Olarak Satışta

AAWSfqX.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

FH, FM ve FMX Electric'in üretimi bu sonbaharda Volvo'nun karbon nötr Tuve tesisinde başlayacak.

Volvo Trucks, FH, FM ve FMX olmak üzere üç güçlü elektrikli kamyon serisinin satışlarının başladığını duyurdu. Önce traktör modelleri üretime girecek, ancak 2022'nin sonuna doğru rijit versiyonlar onlara katılacak ve kamyon üreticisine Avrupa'daki en geniş ağır hizmet elektrikli araç yelpazesini sunacak.

FH Electric ve FM Electric, Volvo Trucks tarafından yerel (yani kısa) nakliye görevleri için çok yönlü elektrikli çekiciler olarak görülüyor. FMX Electric, arazide daha yeteneklidir, bu nedenle öncelikle inşaat sektörüne yönelik olmasına rağmen daha geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılabilir.

Ancak bunlar ilk elektrikli Volvo kamyonları değil. Birincisi, yerel dağıtım, çöp toplama ve olası kentsel ulaşım uygulamaları için araçlar olarak 2019 yılında tanıtılan 16 tonluk FL Electric ve 27 tonluk FE Electric idi. 100 ila 300 kWh arasında değişen pil paketleri ile, daha hafif FL tek şarjla 186 mil (300 km) yol kat edebilirken, daha ağır FE sadece 124 mil (200 km) WLTP toplayabilir.

Ardından, Aralık 2020'de, Kuzey Amerika pazarı için ABD'de inşa edilen ve başlangıçta 264 kWh pil paketi ile birçok konfigürasyonda sunulan VNR Electric modeli geldi. Volvo Trucks daha sonra ona daha büyük piller verdi (375 ve 565 kWh), bu da 4x2'de iddia edilen menzili 150'den 230 mil'e çıkardı.

Volvo Trucks, üç yeni ekleme ile toplamda altı elektrikli kamyona sahip (şimdilik dizel kamyonların sadece elektrikli versiyonları olsa da), ancak 2030 yılına kadar yaptığı kamyonların yarısının elektrikli olmasını istiyor.

Kaynak: Inside EVs

volvo-elektrikli-kamyon-tir.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.