Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MIT bilim insanları 2 saatlik bir tedavi ile işitme kaybını tersine çevirebileceklerini iddia ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

MIT bilim insanları 2 saatlik bir tedavi ile işitme kaybını tersine çevirebileceklerini iddia ediyor

AAWS0vB.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

İşitme kaybıyla uğraşan kişi siz olun veya bir şekilde kimin işitmesini kaybettiğini biliyorsanız, bu yaşlanmanın can sıkıcı bir parçası olabilir. İşitme kaybı ayrıca kulak çınlamasına, izolasyon hissine yol açabilir ve hatta bunama ile yakından bağlantılıdır. Bu nedenle, işitme kaybını tersine çevirmenin yollarını araştırmak birçokları için çok ilgi çekici olmuştur. Ve şimdi, MIT'den ayrılan bilim adamları bir çözüm bulmuş olabilir.

MIT bilim insanları işitme kaybını tersine çevirmenin bir yolunu buldu

AAWS7Ea.img?w=768&h=512&m=6&x=423&y=105&

Bir MIT yan kuruluşu olan Frequency Therapeutics, işitme kaybını tersine çevirmenin yeni yollarını arıyor. Hastaları işitme cihazları veya implantlarla donatarak değil. Bunun yerine biyoteknoloji şirketi, duymamızı sağlayan küçük saç hücrelerini onarmak için yeni bir tür rejeneratif terapi kullanmak istiyor.

Yaşlandıkça ve yüksek seslere veya ilaçlara maruz kaldıkça saç hücreleri ölmeye başlar. Kulaklar sesi algılamak için çok küçük tüylere ihtiyaç duyduğundan, bu durumların tümü işitme kaybına neden olabilir. Ancak Frequency Therapeutics, hasarı geri almanın bir yolunu bulmuş olabilir.

Şirket, progenitör hücreleri programlamak için küçük moleküller kullanan yenileyici bir tedaviyi test ediyor. Bu hücreler kök hücrelerin torunlarıdır. Progenitör hücreler iç kulağa yerleştirilir ve işitme duyumuzun dayandığı küçük tüy hücrelerini oluşturabilir. Böylece hücrelerin ilk etapta kayba neden olan kılları değiştirerek işitme kaybını tersine çevirmesini sağlar.

Bu kesinlikle ilginç bir hareket ve üzerinde çalışmaya devam ederken verimli olabilecek bir hamle. Şimdiye kadar şirket, konuşma algısını ölçen testlere dayalı olarak olağanüstü sonuçlar elde etti. Frekans kurucu ortağı ve Bilimsel Baş Sorumlusu Chris Loose Ph.D. “Konuşma algısı, işitmeyi iyileştirmenin bir numaralı hedefidir” diyor.

Olgunlaşmak ve büyümek

AAWSmdh.img?w=768&h=512&m=6

Şimdiye kadar, Frequency Therapeutics, rejeneratif tedavisi ile 200'den fazla hastaya doz verdi. Frekans'ın yaptığı denemelerden üçü, işitme kaybını tersine çevirmek için olumlu sonuçlar verdi. Ancak, bir çalışma hiçbir gelişme göstermedi. Dört testin tümü, konuşma algısındaki gelişmelere dayanıyordu.

Şirket şimdi 124 kişilik yeni bir deneme için bastırıyor. Ön sonuçların gelecek yılın başlarında açıklanmasını bekliyor. Bu deneme iyi giderse, rejeneratif tedavinin daha yaygın olarak test edildiğini görebiliriz. Resmi piyasaya sunulmadan önce uzun bir yolu var. Bununla birlikte, şimdiye kadar elde edilen sonuçlar, işitme kaybını tersine çevirmesi gerekenler için umut verici görünüyor.

Ek olarak, program olgunlaştıkça ve büyüdükçe, bilim adamları uygulamanın çok daha kolay olabileceğine inanıyorlar.

“10 ya da 15 yıl içinde, bu alana harcanan kaynaklar ve yapılan inanılmaz bilim sayesinde, işitme kaybını tersine çevirmenin Lasik cerrahisine benzer olacağı noktaya gelebilirsek şaşırmam. Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknolojisi üyesi bir öğretim üyesi olan Jeff Karp yaptığı açıklamada, bir veya iki saat içinde tekrar girip çıkın ve vizyonunuzu tamamen geri yükleyebilirsiniz” dedi.

Durum buysa, gelecekte bir gün işitme kaybını tamamen tersine çevirebiliriz. Bunun tek başına toplum üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Kaynak: BGR

 

listening-3079065.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.