Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Elektrikli araçların şarj sorununu çözmenin bir yolu

Benzin pompasındaki yükselen fiyatlar, daha fazla tüketicinin aylık faturalardan tasarruf etme umuduyla elektrikli araçları düşünmesine neden oluyor.

Bugün, ABD genelinde bir galon benzin, bir yıl öncesine göre 1,25 $ artarak 4,14 $'a mal oluyor ve bu da, etrafta dolaşmak için arabalarına güvenen ailelerin daha yüksek aylık harcamalarına yol açıyor.

Bir uzman, CBS News'e verdiği demeçte, elektrikli araç teknolojisindeki gelişmeler ve pompadaki etiket şoku ABD'yi elektrikli araçların benimsenmesi için "olağanüstü bir an" haline getirdi.

İngiltere merkezli bir elektrikli araç araştırma firması olan Electric Vehicles Outlook'un kurucusu Roger Atkins, "Elektrikli araçların toplu olarak benimsenmesi için kesinlikle gerçek bir dönüm noktasındayız" dedi.

Bir varil petrolün fiyatı ile elektrikli araçlara olan ilgi arasında doğrudan ve pozitif bir bağlantı olduğunu da sözlerine ekledi.

Endüstri lideri Tesla, teknolojisini sürekli olarak geliştirdi ve yeni gelenlerin de alana girmesinin önünü açtı. Otomobil üreticisi Ford bu hafta tamamen elektrikli Ford F-150 Lightning kamyonetini piyasaya sürdü - Atkins'in "gerçekten önemli" olarak adlandırdığı bir olay.

Daha fazla ticari taksi, otobüs ve minibüs filosunun da elektrikli olacağını tahmin ediyor. Örneğin, Kansas City International havaalanındaki yeni bir terminal, tümü kablosuz olarak şarj olabilen düzinelerce elektrikli otobüs filosuna sahip olacak.

"Sadece zarif"

Ancak ABD'deki şarj istasyonları ağı sınırlı kaldığından, bir EV'yi şarj etmek her zaman kolay veya kullanışlı değildir. Enerji Bakanlığı'na göre ülke genelinde sadece 47.000 EV şarj istasyonu var - perakende benzin istasyonu sayısının üçte birinden az.

Atkins, kablosuz olarak şarj etme yeteneğinin, elektrikli araçlara daha fazla tüketici ilgisine yol açacağına inanıyor.

Elektrikli araçlar için kablosuz şarj çözümleri geliştiren bir şirket olan Momentum Dynamics'in danışmanı olan Atkins, "Kablosuz şarjın hızlı EV'nin benimsenmesinin gerçek anahtarı olabileceğini düşünüyorum ve bunu kendim gördüm" dedi.

"Bu sadece biraz tak ve çalıştır yazılıma benzediği anlamına geliyor. Bu, durdur ve şarj et" dedi.

"Kartınız ve şarj cihazınızla uğraşmak yok ve işe yarıyor mu ve tüm bu şeyler" dedi. "Sadece zarif."

Kaynak: CBS NEWS

electric-car-1458836.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.