Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2022 3 yıl Admin Koenigsegg Jesko Absolut Üretim Öncesi Test Arabası Göreve Hazır Teorik olarak, araba 330 mil / saat'e kadar hızlara ulaşabilir. Fantastik Koenigsegg Jesko'nun bir ömür önce çıkış yapmış gibi hissettiriyor. İlk olarak Mart 2019'da Cenevre Otomobil Fuarı'nda ortaya çıktı, ardından bir yıl sonra en yüksek hıza odaklanan Jesko Absolut izledi. O zamandan beri dünya, küresel bir salgına, büyük tedarik zinciri kesintilerine, finansal belirsizliğe ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline neden olan teknoloji kıtlığına katlandı. Bir ömür geçmiş gibi gelmesine şaşmamalı ama Jesko Absolut hala yaşıyor. Bununla, sadece bir gösteri arabasından daha fazlası olduğunu kastediyoruz. Koenigsegg, ilk üretim öncesi Jesko Absolut'un turuncu şeritlerle vurgulanan Grafit Gri dış cephe boyası ile yeni görüntülerini yayınladı. Standart Jesko'dan aynı çift turboşarjlı 5.0 litrelik V8 ve dokuz vitesli şanzımanı kullanan Jesko Absolut programı için lider test arabası olacak. Yani, herhangi bir Jesko standardı diyebilirseniz. Koenigsegg Test Sürücüsü Markus Lundh, "Absolut'u sürmek çok doğal. "Gecikme yok, çok duyarlı ve tam istediğiniz gibi davranıyor. CFD hesaplamalarında binlerce saat harcadık. Bu aracı sadece aerodinamik ve tasarım açısından değil, aynı zamanda yüksek bir açıdan da modernize ettik. -hız stabilite perspektifi Sonuç olarak, Jesko Absolut sadece 0,278 Cd'lik olağanüstü düşük bir sürtünmeye sahiptir." Tüm bu geliştirmelerin amacı, dünyanın en hızlı üretim otomobilini yaratmaktır. Jesko'nun güçlendirilmiş V8 motoru, E85 yakıtıyla çalışırken 1.600 beygir gücü (1.193 kilovat) üretiyor. Aerodinamik değişiklikler ve dokuz vitesli vites sistemi ile birleştiğinde, Jesko Absolut teorik olarak yaklaşık 330 mil / saat hıza sahip. Şirket kurucusu Christian von Koenigsegg, Koenigsegg'in şimdi veya gelecekte üreteceği en hızlı otomobil olacağını şimdiden söyledi. 330 mil doğruysa, mevcut resmi üretim otomobil rekoru sahibi SSC Tuatara tarafından elde edilen 282,9 mil ortalama maksimum hızın ötesine kolayca yükseltebilir. Ayrıca Bugatti Chiron Super Sport 300+ gayriresmi 304 mph hızını da kolayca gölgede bırakabilirdi. Bugatti, seri üretim bir otomobilde 300 mph bariyerini aşan ilk otomobil üreticisidir, ancak bunların tümü gayri resmidir çünkü hız, ortalama karşıt yönlere kıyasla yalnızca tek bir yönde elde edilmiştir. Zıt yönlerde arka arkaya koşular yapmak, bir aracın düz çizgi performansı üzerindeki olası herhangi bir rüzgar veya yükseklik etkisini ortadan kaldırır. Kaynak: Motor1.Com
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.