Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnsan beynini taklit eden Intel çipi bir sonraki PC'nizde olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İnsan beynini taklit eden Intel çipi bir sonraki PC'nizde olabilir

AAUYxbz.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Intel'in nöromorfik Loihi yongaları, bir bulut hizmeti olarak da mevcut olsalar da gelecekteki CPU'larda yer alabilir.

Son birkaç yıldır geliştirme sürecinden sonra, Intel'in Loihi nöromorfik yongaları için birkaç potansiyel ticari kullanım durumu hakkında artık daha iyi bir fikre sahibiz.

Diğer Intel işlemcilerinde bulunan geleneksel çiplerin aksine, nöromorfik çipler, insan beyninin nöronlarını taklit eder ve pin benzeri yapıları nedeniyle bu çipler, veri sağlarken yalnızca elektrik tükettikleri için çok daha az enerji kullanır.

Intel, Loihi yongalarını 2017'de ilk kez piyasaya sürdüğünde, yonga üreticisi, geleneksel yongalardan çok daha az enerji kullanarak yapay zeka görevlerini daha hızlı halletmenin bir yolu olarak bunları sundu. Daha yakın zamanlarda, ABD'deki Sandia Ulusal Laboratuvarları'ndaki araştırmacılar, Intel'in nöromorfik yongaları HPC'yi daha enerji verimli, çevre dostu ve uygun fiyatlı hale getirme potansiyeline sahip olduğundan, Loihi'nin yüksek performanslı bilgi işlemin (HPC) geleceği olabileceğini keşfetti.

The Register tarafından gazetecilerle yapılan yakın tarihli bir yuvarlak masa toplantısına göre, Intel'in Loihi'yi hem tüketicilere hem de işletmelere ticari bir ürün olarak nasıl sunmayı planladığı konusunda biraz daha bilgi sahibiyiz.

Loihi'nin geleceği

Gazetecilerle konuşurken Intel Labs'in lideri Rich Uhlig, şirketin yapay zeka görevlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmek için Loihi'yi gelecekteki CPU'larına entegre edebileceğini, ancak çip devi nöromorfik çiplerini bir bulut hizmeti olarak sunabileceğini açıkladı.

Uhlig, Intel'in Loihi'nin geleceğiyle ilgili henüz kesin planları olmadığını, ancak bu noktada şirketin bir şeylerin üzerinde olduğunu düşündüğünü vurguladı. Şimdi sadece nöromorfik çiplerini müşterilere onlara fayda sağlayacak ve şirketin Loihi'yi araştırmak ve geliştirmek için harcadığı yıllardan para kazanmasını sağlayacak şekilde nasıl sunacağını bulmak meselesi.

Loihi'yi geliştiren Intel Labs, Intel'in Yazılım ve Gelişmiş Teknoloji Grubu altına taşındıktan sonra Loihi'nin teknolojisini ürünlerine dahil etmeye başlamak için şimdi daha iyi bir yerde. Uhlig'e göre bu, Intel Laboratuarlarının yazılım odaklı yeniliklerini yeni yazılım gelir fırsatlarını belirlemekten sorumlu gruba götürmesine izin veriyor.

Intel'in Loihi'yi tüketiciler ve işletmeler için nasıl kullanılabilir hale getireceğini henüz tam olarak bilmesek de, şirketin nöromorfik çipinin bir sonraki sürümü çip ölçeğini çip başına 128 bin nörondan birden fazla çipi birleştiren büyük ölçekli sistemlerle bir milyona çıkaracak. bir tahtada.

Kaynak: TechRadar

computer-5275033.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.