Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Araştırmacılar erimeyen bir buz küpü geliştirdi

Bir grup California araştırmacısı, erimeyen ve yeniden kullanılabilen bir buz küpü geliştirdi. Buza "jöle buz" deniyor ve ülkenin gıda israfını azaltmaya yardımcı olabilir.

AAWbpAf.img?w=724&h=483&m=6

California Davis Üniversitesi'nden Robert Mondavi Şarap ve Gıda Bilimleri Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, buz küpünü yeniden hayal etmek için çalışıyorlar ve tıpkı o kadar uzun süre soğuk kalan bir şey yaratıyorlar.

Jöle buzun aynı derecede soğuk kalmasına rağmen, normal buzdan önemli bir farkı vardır; suyu küp şeklinde tutan ve erimesine izin vermeyen jelatin bir zara sahiptir.

Jiahan Zou, CBS News ile, karışıklık yaratmamanın yanı sıra, buz versiyonunun herhangi bir biçimde manipüle edilebileceğini ve bunun da, taşınırken yiyeceklerin soğuk tutulmasını değiştirmeye yardımcı olabileceğini paylaştı.

"Yani burada buzun üstünde iki parça somon filetomuz var - geleneksel buz ve jöle buz. Burada yaklaşık bir saattir dışarıdalar. Böylece, buzun zaten eridiğini görebilirsiniz ve sonra her yerde, eriyen su Yani balık şu anda bir kap suda batıyor," dedi Zou CBS News'e.

Doçent Luxin Wang, bir balık pazarını ziyaret ettikten sonra, erimiş buzun tehlikeleri olmadan işleri serin tutmanın daha iyi bir yolunun olması gerektiğini fark ettikten sonra jöleli buz fikrini ortaya atmıştı.

Tedarik zinciri genelinde yetersiz iklim kontrolü ve çapraz bulaşma, gıda israfının önde gelen nedenleridir. Örneğin, Küresel Çevresel Değişim tarafından 2013'te yapılan bir araştırma, pazara girmeden önce ABD ganimetlerindeki tüm deniz ürünlerinin neredeyse yarısını keşfetti.

Şimdi Wang sayesinde, alternatif daha az yiyecek israfına izin verebilir. Jöle buzun plastikten değil kompostlanabilir bir proteinden yapıldığını söylemeye gerek yok. Wang, %90 su, %100 biyolojik olarak parçalanabilir olduğunu ve bir düzine defaya kadar yeniden kullanılabileceğini bildirdi.

Wang ve ekibi, jöle buz üzerine araştırmalarına devam etmeleri için 485.000 dolarlık bir hibe aldı. Ancak donmuş sularını tek başına bırakmak isteyenler için jöle buzu elden çıkarmanın kolay olduğunu söylüyor.

Wang, "Onları kullanmak istemiyorsanız, onları kompostlayabilir ve bahçenize atabilirsiniz. Bunları saksı toprağı ile karıştırdığınızda, aslında bitkinizin büyümesini destekliyorlar" dedi.

Kaynak: Audacy

 

ice-cubes-3506781.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.