Φ novocaine Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2006 1^1,6^2,2^2,1^1,6^3,1^1,2^1,1^1,5^2 ^ işareti üs olarak algılanabilir veya algılanmayabilir Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2006 Tarih sınavı için hazırladığın kopyamı acaba, fetret devri, sırp sındığı savaşı süleyman şah Karahanlı devletinin yıkılışı olabilirmi Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 cevap 1 değil, di mi Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 hayır orada sayılarla simgelenmiş bir cümle var. istersen cevabı yazabilirim ama belki bazı arkadaşlar biraz daha uğraşmak isteyebilir Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 sağol, ben de daha uğraşmak isteyen arkadaşlardanım, dayanamazsam sorarım Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 bu soruyla biri ilgileniyo mu acaba biri üzerinde çalışıyosa cevabı yazmıyım yok uğraşmıyosa yine yazmıyım çünkü kimsenin umurunda olmaz yani her türlü cevabı yazmayayım Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 ben şahsen ilgileniyorum ama sadece ilgilenmekle kalıyorum bi sonuca ulaşamıyorum, galiba düşünce bazında bi ıskalayıp durma durumu mevcut bende ) "mm.. dokuz harf acaba novocaine mi yazıyor.." diye şüphelenmiyor da değilim Alıntı
Φ dramatis_persona Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2006 hayır novocaine yazmıo zira tekrarlanan harf sayısı 3.. şifredeyse 4.. bu arada çözüm için bence bilgi eksik.. sonuçta bu üs işareti matematiktekiyle aynı mıdır yoksa farklı bir anlamda mı kullanılmıştır, şifrelenen alfabe türkçede kullandığımız alfabe midir gibi bilgiler gerekli önce.. ben türkçe alfabesi olarak denicem yine de.. umarım boşa kürek çekmem.. 20 dk sir uğraşıoum ancak bulamadım.. bence cewabı sööle.. bakalım şifrede mantık hatası var mı.. Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 novocaine olabilir bence 1^1'lerin aynı harf olması gerekmez çünkü "1.ayın 1.harfi, sondan 6. ayın 2. harfi, 2. ayın 2. harfi, sondan 1. ayın 1. harfi" gibi ardışık olmayan hatta tamamen asal bir seri de olabilir bu bence cevabı söyleme ama ipucu verebilirsin arkadaşıma katılıyorum, sanki parametreler eksik bu soru bir ömür de alabilir Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 türk alfebesine göre simgelenmiş Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 neyse cevabı vereyim öncelikle ilk sayı oharfin alfebede kaçıncı harf olduğunu söylüyor fakat harf alfebede 2 haneli bi sırada ise mesela 17 onda da 1+7=8 yapıyoruz ama bunu sekizinci harften ayırmak için yanına 2 yi üs olarak koyuyoruz yani 9 harf aralıkla harflere aynı rakamı verip yanındaki ( üs durumundaki sayıyı 1 arttırıyoruz). buna göre 1^1 birinci harf yani a mesela r harfi 21. harf yani 3^3(3. harf 3^1 12. harf 3^2 21. harf 3^3) bilmem anlatabvildin mi şifreli mesajı dda siz çözün artık Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 evet ali ata baksın ama önüne de baksın bence Alıntı
Φ dramatis_persona Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 çok güzel.. ancak bu durumda üs işaretinden kaç tane sabit sayıyı yani 9 u toplayacağımızı bulmak - en azından 9. sıradan büyük tek harf açıklanmamışken- yıllar alabilirdi.. neyse birazdan cevabı yazarım.. Alıntı
Φ dramatis_persona Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2006 evet ali ata baksın ama önüne de baksın bence sen cevabı yazmışsın bile .. bi şi demioum (kendime yani ) ps: yumote imza süper bu arada.. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2006 teşekkür ederim arkadaşım beğenmenize sevindim sevgiler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.