Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İngiltere'nin eski Rusya büyükelçisi, Rusların ülkelerinin 'beceriksiz' bir ordusu olduğunu öğrendiklerinde şok olduklarını söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İngiltere'nin eski Rusya büyükelçisi, Rusların ülkelerinin 'beceriksiz' bir ordusu olduğunu öğrendiklerinde şok olduklarını söyledi

AAVRTmz.img?w=768&h=384&m=6&x=375&y=99&s

İngiltere'nin eski Rusya büyükelçisi, Rusların ordularının bu kadar "beceriksiz" olduğunu gördüklerinde şok olduklarını söyledi.
Sir Andrew Wood, Rus vatandaşlarının Ukrayna'da hızlı bir şekilde askeri zafere "güveneceklerini" söyledi.
Bunun yerine durum "onlar için çok korkunç bir şok" dedi.
İngiltere'nin eski Rusya büyükelçisi, Rus vatandaşlarının Ukrayna'nın işgali sırasında ülkenin ordusunun "beceriksiz" olması karşısında şok olduklarını söyledi.

1985'ten 1989'a kadar İngiltere'nin Yugoslavya ve 1995'ten 2000'e kadar Rusya'da büyükelçisi olan Sir Andrew Wood, Salı günü Sky News'e açıklamalarda bulundu.

“Rusların kendilerini askeri açıdan bu kadar beceriksiz olarak ortaya koymaları bir şok oldu” dedi.

Rusların, ordularının Ukrayna'yı hızla ele geçirebileceğini ve daha sonra Rusya'nın yönetebileceğini düşüneceklerini de sözlerine ekledi - yaklaşık 40 gün sonra gerçekleşmeyen bir senaryo.

"Ayrıca, yalnızca bekledikleri ile değil, aynı zamanda güvendikleriyle de tam bir tezat oluşturuyor - sadece zaferlerinin hızı değil, aynı zamanda bundan sonra Ukrayna'yı yönetmelerinin de mümkün olacağıydı. "

Wood ayrıca, işgalle ilgili devlet sansürüne rağmen, çok sayıda Rus'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik savaş suçu suçlamalarına inandığına inandığını söyledi.

"Bence Rus halkının büyük bir kısmı bunun doğru olduğundan şüphelenecek ve her türlü duygusal güç onları inkar etmek için çok ama çok endişelendirecek" dedi.

"Silahlı kuvvetlerine büyük güvenleri vardı, onlara genel olarak hükümetten daha çok güvendiler. Ve bu onlar için çok korkunç bir şok."

ABD, İngiltere ve diğer Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmede hızlı ilerleme kaydetmesini beklediğini söyleyen istihbarat değerlendirmelerini paylaştı.

Bunun yerine, Rusya'nın çabaları, Ukrayna'nın şiddetli direnişi ve Rus kuvvetleri arasındaki lojistik, planlama ve koordinasyonla ilgili bariz sorunlar arasında durdu. Ukrayna ayrıca bazı bölgeleri Rus güçlerinden geri aldı.

Rusya ayrıca çok sayıda general de dahil olmak üzere birliklerinde ağır kayıplarla karşı karşıya kaldı.

Kaynak: Business Insider

flag-7048909.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.