Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2022 Admin Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2022 Tam Pişmiş Yumurtayı Kolay Nasıl Soyarsınız Bir düzine aşçıya yumurtaların nasıl katı kaynatılacağını sorun ve bir düzine farklı yanıt alacaksınız. Ancak, bir düzine aşçıya haşlanmış yumurtaların nasıl soyulacağını sorarsanız, hayal kırıklığı hikayeleri edinirsiniz. Yapması çok basit görünen bir yemek için (sadece yumurta + su!), haşlanmış yumurtalar tamamen çileden çıkarıcı olabilir - özellikle de soyma söz konusu olduğunda. Orada bulundunuz: Yumurta korması (veya yumurta salatası) ile aranızda duran tek şey bir avuç yeni pişirilmiş yumurta ve yine de her birini soymanız 15 dakikanızı alıyor ve her bir yumurta akı ile büyük yumurta beyazı kesiyorsunuz. inatçı kabuğun küçük parçası. Zaten çok, çok aç olmasanız bile sizi çıldırtmaya yeter. İşin aslı, kabuğu kolay soyulan katı (ya da hafif kaynatılmış!) yumurta yapmak, kabuğunu soymadan çok önce başlar. Seçtiğiniz yumurtalarla, onları nasıl pişireceğinizle ve zamanlayıcınız (evet, bir zamanlayıcı ayarlamalısınız) bittiğinde onlara nasıl davranacağınızla başlar. Zevkinize göre pişmiş sarısı ve inci gibi, pürüzsüz, kusursuz dış yüzeyleri olan yumurtalar için şu yönergeleri izleyin: Yumurta nasıl tam pişirilir 1. Süper taze yumurta kullanmayın. Çiftlik taze yumurtaların soyulması daha zor olacak - bu onların özel kimyası meselesi. Hayal kırıklığını en aza indirmek için, doğrudan tavuktan çıkan yumurtaları kızartmak ve karıştırmak için saklayın ve kaynatırken bakkaldan alınanlar gibi biraz daha eski yumurtalardan oluşan bir karton kullanın. Soğuk yumurtaları, buzdolabından çıkarılmış veya oda sıcaklığındaki yumurtaları kullanabilirsiniz. Bazıları soğuk yumurta kullanmanın termal şok nedeniyle yumurta kabuklarının çatlamasına neden olabileceğini iddia ediyor. Yumurtaları temperlemeyerek kazanılan zamanı kumara değer buluyoruz. 2. Yumurtaları kaynar suya bırakın. Yumurtaları kaynatmak yerine kaynar su ile tencereye ilave edip soğuk su ile beraber soyarak soyan yumurtalar daha kolay soyulacaktır. Ayrıca, yumurtaları sıkışma niyetiyle kaynatırken - örneğin soya ile marine edilmiş yumurtalar için, bu yöntem daha kesin zamanlama sağlar. (Aksi takdirde, suyun kaynama noktasına geldiği anı tam olarak gözlemlemek için yakından izlemeniz gerekir.) Ama onları gerçekten düşürmeyin, aksi takdirde orantısız veya sönük yumurtaları riske atarsınız. Yumurtaları sıcak suya yavaşça indirmek için oluklu bir kaşık veya örümcek kullanın. Ardından, tencerede devrilmemeleri için kaynatmak yerine hafif bir kaynatma yapın. 2 litrelik bir tencerede tek bir katmanda sekiz adede kadar büyük yumurta pişirin - bundan daha fazlasını yapın ve kafaları patlayabilir ve çatlayabilirler. 3. Bir zamanlayıcı ayarlayın. Aşırı pişmiş yumurtaları rahatsız eden korkunç yeşil halkadan kaçınmak için bir mutfak zamanlayıcısı ayarlamak bir zorunluluktur. Bu yumurtaları ne kadar süre pişireceğiniz, hangi seviyede pişeceğinize bağlıdır. Yapışmış yumurta akı ve sert fakat yapışkan sarısı olan reçelli yumurtalar için 7 dakikalık bir pişirme süresi veya tamamen pişirilmiş (ancak kireçli değil) için 10 dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın. XL veya jumbo yumurta kullanıyorsanız biraz daha zamana ihtiyacınız olacak. 4. Tam Kaynamış Yumurtaları Kaynadıktan sonra buzlu suya atın Yumurtaların pişmesini durdurmadığın sürece o zamanlayıcı boşunaydı. Yumurtalar pişerken bir kase buzlu su koyun, ardından arı-arı-bip sesini duyduğunuzda hemen aktarın. Yumurtaları soğuk suda bekletmeye yetecek kadar soğuyuncaya kadar 2-3 dakika bekletin. 5. Yumurtaları hafif ılıkken suyun altında soyun. Bu, oldukça kolay kayması gereken sinir bozucu kabukları içinde tutar. Ayrıca, yumurtayı hava cebini bulacağınız en şişman ucundan kırmanız ve oradan soymanız da yardımcı olur. Hâlâ sorun yaşıyorsanız, soğuk akan su ile bir musluğun altında yumurtaları soymak, kabukların kaymasına yardımcı olabilir. Hemen kullanmayacağınız yumurtaları soyulmadan saklayın - bu şekilde daha uzun süre dayanırlar! - ve 1 haftaya kadar buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın. Soyulmuş yumurtalar, tam kalp, kaybedemez: Kaynak: Bon Appetit Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.