Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çırpılmış Yumurta yaparken su eklemenin Şaşırtıcı Güzelliği


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çırpılmış Yumurta yaparken su eklemenin Şaşırtıcı Güzelliği

AAVKCPj.img?w=768&h=575&m=6

Yumurta hazırlamanın birçok yolu arasında, çırpılmış, henüz mükemmelleştirmediğim bir şey. Ortalama bir aşırı kolay yumurta yapabilirim, mükemmel derecede kaynar ve acılı yumurta yapmak benim uzmanlık alanım ve battaniyedeki yumurtalarım *şefin öpücüğü*. Ama iş şifreli olduğunda, öğrenecek çok şeyim var.

Onları sık yapmıyorum, ama yaptığımda, mümkün olduğunu bildiğim kabarık, nemli, hafif çırpılmış yumurtalar değiller. Lastik gibi olma, eşit olmayan şekilde pişme eğilimi gösterirler ve kahverengimsi bir renge sahiptirler. Yum?

Peki, mükemmel kapışmanın sırrı nedir?

Kaçırdığınız Gizli Malzeme

Pek çok insan çırpılmış yumurtalarına sıvı, çoğunlukla tam yağlı süt veya krema eklemeyi sever. Bana böyle öğretildi ama laktoz intoleransı olduğum için süt kullanmayı uzun zaman önce bıraktım. Süt eklemek, yumurtaları daha kremalı, daha yumuşak ve ağır hale getirme eğilimindedir ve genellikle daha zengin bir tada sahiptirler. Kabarık bir yumurta arıyorsanız, bu değil.

Öte yandan, su eklemek, pişirme sırasında yumurtaları buharlaştıracak ve daha hafif, daha yumuşak bir karışım bırakacaktır. Ancak, bu hassas bir denge. Çok fazla su eklemek, "yumurtalı" tadı seyreltecek ve size kabarık ama tatsız bir yemek bırakacaktır. Bu nedenle, yeterli miktarda su eklemek önemlidir. Tipik olarak, her büyük yumurta için yaklaşık bir çay kaşığı su, hafif ve lezzetli bir çırpılmış yumurta yapmak için uygun miktardır.

Dikkate Alınması Gereken Diğer Şeyler

Yumurtalarınızı pişirmeden önce iyice çırptığınızdan emin olun. Onları kuvvetlice çırpmak da kabarık bir karıştırmaya katkıda bulunacaktır. Yumurtaların yapışmasını önlemek için tavaya tereyağı veya yağ ekleyin ve yumurtaları çok yüksek bir sıcaklıkta pişirirseniz yakmanın kolay olduğunu unutmayın. Orta ila düşük ısı, omlet için daha iyi bir seçenektir.

Pişirirken, kenarlarından ortasına doğru çekmek için lastik bir spatula kullanın. Yumurtalar neredeyse tamamen piştiğinde ocağı kapatın ve pişmemiş parçaları pişirmeyi bitirmek için yumurtaları kırmaya devam edin. Daha sonra tuz ve karabiberle tamamlayın ve dilerseniz omletinize renk ve tat vermesi için otlar ekleyin. Frenk soğanı, biberiye, maydanoz ve tarhun birçok insanın vazgeçilmez bitkisidir.

Bu yüzden, bir dahaki sefere çırpılmış yumurta yaptığımda, yumurtalarımın mükemmel şekilde çıkmasını sağlamak için ne yapacağımı bileceğim. Bana şans Dile!

Kaynak: MSN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.