Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Japonya'da yeni bir teknoloji şirketi metaverse'de acı'yı gösteren kol bandı geliştiriyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Japonya'da yeni bir teknoloji şirketi metaverse'de acı'yı gösteren kol bandı geliştiriyor

Metaverse'deki acıyı taklit edebilen bir kol bandı fikri, Black Mirror'ın son serisinden bir konsept gibi gelebilir.

Ancak bir Japon şirketi sayesinde bu tüyler ürpertici cihaz gerçek oldu.

Tokyo merkezli Sony destekli bir şirket olan H2L, fiziksel acıyı iletmek için elektrik stimülasyonu kullanan bir kol bandı geliştirdi.

H2L'nin CEO'su ve kurucu ortağı Emi Tamaki Financial Times'a verdiği demeçte, "Acı hissetmek, metaverse dünyasını artan varlık ve daldırma duygularıyla gerçek bir [dünyaya] dönüştürmemizi sağlıyor" dedi.

AAVmGdy.img?w=634&h=351&m=6

'Metaverse', sizinle aynı fiziksel alanda olmayan diğer insanlarla oyun oynayabileceğiniz, çalışabileceğiniz ve iletişim kurabileceğiniz bir dizi sanal alan.

Gelecekte, metaverse sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) kulaklıkları ve akıllı gözlüklerle erişilebilir olacak ve iş, eğitim, oyun ve hatta müzik etkinlikleri için kullanılabilecek.

H2L'nin UnlimitedHand adlı kol bandı, el hareketlerinizi ve konumunuzu tanıyan kas hareket sensörlerine sahiptir ve metaverse içindeki avatarınızın hareketlerinizi doğru bir şekilde kopyalamasını sağlar.

Aynı zamanda, kol kaslarını manipüle etmek için elektrik stimülasyonunu kullanır, hisleri taklit eder.

H2L, "Bu teknolojiyi oyun kontrolörümüze entegre ederek, bedensel karşılaşmalar ve oyunlarda hasara maruz kalma durumları gibi etkiler şahsen hissedilebilir" dedi.

H2L, kol bandının sanal gerçeklik oyunları için kullanılabileceğine ve kullanıcıların tenlerinde bir kuş gagası veya kollarındaki rüzgarı hissetmelerine olanak tanıdığına inanıyor.

Ancak, insanlar bunu gerçek hayatta sanal dünya olaylarını hissetmek için de kullanabilirler.

Örneğin, kullanıcılar ebeveynleriyle top atmak gibi en sevdikleri çocukluk aktivitelerini sanal olarak yeniden yaşayabilirler.

H2L, "Diğer olasılıklar şunlardır: müzik çalarken müzik aletlerinin dokunsal hissini hissetmek veya sanal gerçeklik oyununda sanal nesnelere "dokunmak".

AAVmI3V.img?w=634&h=435&m=6

AAVmrq6.img?w=634&h=439&m=6

H2L, 2015 yılında proje için bir Kickstarter başlattı, ancak kol bandının ne zaman veya ne zaman kullanıma sunulacağı veya ne kadara mal olacağı belirsizliğini koruyor.

H2L, böyle bir cihaz üzerinde çalışan tek firma değil.

Kasım ayında Meta (eski adıyla Facebook), nesneleri sanal gerçeklikte hissetmenizi sağlamak için hava ceplerini kullanan dokunsal bir eldiven prototipini ortaya çıkardı.

Meta Reality Labs tarafından tanıtılan eldiven, avuç içi ve parmaklar boyunca aktüatör adı verilen ve dokunma hissi yaratmak için şişen bir dizi küçük hava cebi ile kaplanmıştır.

AAQRaC9.img?w=634&h=355&m=6

Dokunsal bir eldiveni ticarileştirmek, Meta'nın gerçek insanların avatarlarını içeren ortak bir sanal ortak alan olan bir 'metaverse'e dönüşme tutkusunun bir parçasıdır.

Eldiven üzerindeki geliştirme çalışmaları halen devam ediyor, ancak ince ayar yapıldıktan ve piyasaya sürüldüğünde, tüketicilerin plastik bir kalem veya bir lastik top gibi metaverse'de farklı malzemeleri tutma arasındaki farkı anlamalarına olanak tanıyacak.

Bir Meta sözcüsü MailOnline'a eldivenin şimdilik sadece bir araştırma prototipi olduğunu ve bir çıkış tarihi olmadığını söyledi.

Kaynak: DailyMail

pain-metaverse.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.