Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bulgari Octo Rekor Kıran En İnce Saati Piyasaya Sürdü, Metaverse Genişledi


Önerilen İletiler

  • Admin

Bulgari Octo Rekor Kıran En İnce Saati Piyasaya Sürdü, Metaverse Genişledi

AAVkPZP.img?w=768&h=599&m=6

MILAN - Bulgari, Octo saatinin 10. yıl dönümünü, en son modeli Octo Finissimo Ultra'nın lansmanı ile yeni bir rekor kırarak, metaverse'e doğru genişleyerek ve güçlü bir AI bileşeni ile bir performans sergileyerek kutluyor.

CEO Jean-Christophe Babin, WWD'ye “Bu, görünüşte imkansız bir rüyanın gerçekleşmesi ve bir devrim” dedi. “Kimse saat yapımında daha ince olabileceğimize inanmadı. Bununla birlikte, yalnızca 1,80 milimetre inceliğiyle - 2 İsviçre frangı madeni parasından daha az - ve yalnızca mekanizma için değil, kasa arkasından safir kristalin tepesine kadar saatin tamamı için - Octo Finissimo Ultra ayarlanıyor dünyanın en ince mekanik saati olarak rekor kırdı.”

Saat, her biri 400.000 Euro'luk bir fiyatla 10 adet sınırlı sayıda piyasaya çıkıyor.

Babin, namlunun cırcır çarkına kazınmış QR koduyla, Octo Finissimo Ultra, orijinalliği garanti eden "kısmen saatten esinlenilmiş" ayrı bir NFT çizimi ile birlikte teslim edilir. Aynı zamanda, her sahibine, röportajlar, bölümler oluşturma, mekanizmanın sanal bir 3D turu ve saatle bağlantılı görünür/görünmez kavramının keşfini içeren özel bir dijital evrene özel erişim sunacak.

NFT projesini başlatma kararı hakkında sorulan Babin, bunun özellikle "TV'den daha fazla oyun oynayan" Gen Z ve Millennials için "çok önemli hale gelen yeni bir dünya" olduğunu söyledi.

Yönetici, “Bu gelişen yeni bir sanat türüdür. Güzelliği temsil ettiğimize ve bir güzellik aşığının bu deneyimi arayacağına inanıyoruz.” Babin, "Bir saat, otellerimizden birinde kalmak kadar duygusal olamaz, bu nedenle saatin kendisine değer ve duygu katıyor, her müşteri için benzersiz yeni bir deneyimsel boyut yaratıyoruz" diye devam etti. “Güzelliği üstün saat yapımıyla birleştiriyoruz.”

Bulgari'nin ana şirketi LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton'un başkanı ve CEO'su Bernard Arnault resmi olarak metaverse'e karşı temkinli bir yaklaşım sergiliyor olsa da, dünyanın en büyük lüks grubu dijital ortamın olanaklarını ve ona bağlı yenilikleri araştırıyor. Örneğin, bu ayın başlarında bildirildiği üzere LVMH, 15-18 Haziran tarihleri arasında Paris'te gerçekleşmesi planlanan Viva Teknoloji konferansının bir sonraki baskısında marka yeniliklerini sunmak için sanal bir elçi oluşturdu.

Babin Pazartesi akşamı Pantheon'daki etkinlikten önce konuşuyordu - ilk kez Roma'nın simgesel yapısında özel bir etkinlik düzenlendi. Kültürel miras, etkinlikler ve turizm bakanına teşekkür ederek, şef Edoardo Giachino'nun Accademia Nazionale di Santa Cecilia'yı bir AI algoritması aracılığıyla beyninin duygularını yansıtacak özel bir kask takarken müzikal bir performansla yöneteceğini açıkladı. “Müzik, ışık ve duygular gösterinin temposunu belirleyecek ve etkinlik duygularla birlikte gelişecek.”

Bulgari'nin Roma ile bağlantısı tartışılmaz ve şirket İtalyan başkentinde birçok restorasyon projesini destekledi. Ancak Octo ile benzersiz bir sekizgen salonun işaret ettiği Pantheon arasında güçlü bir bağlantı var ve saat, anıtın kemerlerini süsleyen geometrik motiflerden ilham alıyor.

Babin, sekizin aynı zamanda “iyi şansın ve sonsuzluğun sembolü” olduğunu belirtti. Saatin sekiz yönüne ek olarak, Octo Finissimo Ultra sekiz yıl içinde sekizinci rekorunu kırıyor, bu durumda en iyi saat olarak ve Bulgari aşağıdakiler için sekiz patent başvurusunda bulundu: saat camı montajı; namlu yapısı; osilatör modülü; diferansiyel ekran; modüler yapı; bileklik; bi-metal kasa orta ana plaka kasa arkası ve yazılım (Bulgari Singularity teknolojisi).

 
Vallée de Joux ve Neuchâtel saat fabrikalarında görev alan çeşitli teknik ekiplerin yanı sıra La Chaux-de-Fonds'daki avangard hareket geliştirme uzmanı Concepto için üç yıllık araştırma ve geliştirme gerekiyordu.

Babin, “Asla asla deme, ancak ticari olarak bu saati yenmek muhtemelen imkansız” dedi. “Takım on yılda bir ikon inşa etti. Simgeler esasen estetiktir, ancak burada teknolojiyi benzersiz tasarımla birleştiren güvenilir ve doğru bir simge var. Her Octo, her segmentte bir ölçüttür ve çağdaş yüksek saatçiliğin tarihini yazmaktadır. Bulgari'nin İsviçre saatçiliğinde en iyi sayfalardan bazılarını yazan bir şirket olarak tanınmasına yardımcı olacak. Ve bunun bir İtalyan evi olması bizi özellikle gururlandırıyor.”

Kumlanmış titanyumdan monokrom tarz, 40 mm'lik sekizgen bir kasaya ve saat kadar ince entegre bir bileziğe sahiptir. Direksiyonda saat altı konumunda gösterilen saniye, iki regülatör tipi sayaçta saat ve dakika göstergesine göre bir kez daha merkezden uzaklaşıyor - başka bir koleksiyon imzası.

Bu incelik, görünen ve görünmeyen algısında da rol oynuyor: Octo Finissimo Ultra, hem iki boyutlu hem de üç boyutlu bir nesne gibi görünüyor. Önden bakıldığında, saat mekanizmanın derinliğini ortaya koyuyor, ancak profilden bakıldığında, bir kağıt yaprağı kadar ince olan saat iki boyutlu bir nesne haline geliyor, diye düşündü Babin.

Octo Finissimo Ultra, kasa arkasını BVL Calibre 180'in 170 bileşeninin entegre edildiği bir ana plaka olarak kullanır. Bilezik bağlantılarının hacmi de, sıradan bir Octo Finissimo bileziğinin iki katı kadar ince oldukları için tamamen yeniden düşünülmeliydi.

40 mm çapında ve sadece 1,80 mm kalınlığındaki bir saat için bir başka sorun da, kasa ortası, çerçeve ve titanyum pabuçların yanı sıra özellikle yoğun olan tungsten karbürden kasa arkası/ana plaka elemanının geliştirilmesiyle elde edilen genel rijitlikti. , karbon ve tungstenin sert ve ultra dayanıklı kombinasyonu.

Klasik bir dikey kurma kolu çok küçük ve bu kadar ince bir saatte düzgün bir şekilde kullanılması imkansız olurdu, bu nedenle Bulgari, saat koldayken kolay kullanım sağlayan biri kurma ve diğeri ayar için olmak üzere iki yatay yerleştirilmiş düğme kullandı.

Finissimo Ultra önceki üç satırı takip ediyor: 2012'den Octo L'Originale; Octo Finissimo, 2014 ve Octo Roma, 2017.

Octo, 60'tan fazla uluslararası ödül aldı ve Bulgari, 2021'de Grand Prix d'Horlogerie de Genève'nin En İyi Gösteri ödülü olan "Aiguille d'Or"u kazanan ilk İtalyan şirketi oldu.

Kaynak: WWD

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.