Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güle güle MBUX, merhaba MB.OS. Yeni Mercedes bilgi-eğlence sistemi yakında geliyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Güle güle MBUX, merhaba MB.OS. Yeni Mercedes bilgi-eğlence sistemi yakında geliyor

LOS ANGELES – Mercedes-Benz, muhtemelen yeni nesil MMA kompakt otomobil platformundan başlayarak tüm araçlarında MBUX sisteminin yerini alacak MB.OS adlı yeni bir bilgi-eğlence mimarisini piyasaya sürecek.

Yeni MB.OS mimarisiyle Mercedes-Benz, otomotiv dünyasına oyun gerçekçiliğini getirmek için ultra HD video geliştiricisi Unity ile eşleşiyor. Mercedes-Benz yazılım şefi Magnus Östberg, "Hey Mercedes" kişisel asistanının zekasını ve etkileşimini daha çok "dijital uşak"a benzeyen bir 3D "Yıldız Avatar"ına yükseltiyor.

AAVkGsZ.img?w=768&h=432&m=6

Sütunlardan sütunlara uzanan (yukarıdaki resimde, ancak Mercedes EQS'de bulunan mevcut MBUX varyasyonu ile) yakın zamanda piyasaya sürülen "Hiper Ekran" dijital ekranı kullanan MB.OS sistemi, uydu görünümünden aşağıya yakınlaştırabilen 3D navigasyona izin verecek. 10 metre. Ayrıca, doğru bir gerçek zamanlı görüntüleme sağlamak için günün hangi saatinde olduğunu da hesaba katacaktır.

“Tam önünüzdeki çevreniz. Bir navigasyon sisteminde mümkün olduğu kadar çok gerçeklik var” dedi Östberg. Navis, navigasyon motorunun teknoloji ortağı olacak.

AAVkQQq.img?w=768&h=432&m=6

Burada bir medya brifinginde konuşan Östberg, Mercedes'in mevcut MBUX bilgi-eğlence sistemi ve "Hey Mercedes" sesli kontrollerindeki doğruluğu, sorunları ve hayal kırıklıklarını incelemek için makine öğrenimini kullandığını söyledi.

Mercedes-Benz Ar-Ge Kuzey Amerika için UX/UI tasarımı üst düzey yöneticisi Benjamin Kuhn, yeni nesil etkileşimin bir çalma listesi oluşturabilecek ve araç hareket halindeyken eko-sürüş koçluğu ve ipuçları sağlayabileceğini söyledi. "Hey Mercedes" ile konuşma akışı "daha akıcı" olacak ve bir işlevi etkinleştirmek için özel ifadeler gerektirmek yerine yeterince yakın sürücü komutlarını anlayabilecektir. Sistem, her bir özel sahiple etkileşimini öğrenecek ve geliştirecektir. Ve yazılım permütasyonları ve yükseltmelerindeki küresel yinelemeler, kablosuz güncellemeler yoluyla ışınlanacak.

Ses tarafında Mercedes, araçlarını eksiksiz bir 3D deneyimi sağlayan Dolby Atmos mekansal ses sistemi ile donatacak. Östberg, “En sevdiğiniz grubun veya orkestranın ortasında oturmak gibi olacak” dedi. Sistem, tam bir akışlı ses ve video içeriği seçimine izin verecektir.

2022 Mercedes-Benz GLB-Serisi'nde bulunan MBUX

Mercedes neden yeni bir yazılım lansmanı için amiral gemisi bir araç yerine giriş seviyesi lüks bir araç kullanmayı seçti? Mercedes, yukarıda resmedilen GLB de dahil olmak üzere A-Serisi platformunda MBUX'u piyasaya sürdüğü için bu ilk olmayacaktı. UX/UI üst düzey yöneticisi Kuhn'a göre, giriş seviyesi lüks alıcılar daha genç ve dolayısıyla yeni bir sisteme alışma ve hataları bulma konusunda daha iyi.

Mercedes, geçen yıl MB.OS'u hayata geçirmek ve bulut bilişim ve diğer Ar-Ge işlevlerini geliştirmek için ek 1.000 yazılım mühendisini işe aldığını duyurdu. Neden bu kadar çok yeni çalışan var?

Östberg, "Kullanıcı arayüzüne ve API'lere, mimariye ve entegrasyona sahip olmak istiyoruz, çünkü o zaman lüks deneyime sahibiz" dedi. “Bu sorumluluğu taşıyoruz, taşeronluk yapmıyoruz. Verilerden vazgeçersek, veri güvenliğinden de vazgeçeriz.”

Bu, General Motors ve Volvo dahil olmak üzere Google'a ve onun Android Automotive bilgi-eğlence paketine yönelen çeşitli otomobil üreticilerinin aksine.

Elbette Mercedes'in uygulamalar geliştirmek için yazılım ortaklarına ihtiyacı var. Ancak kullanıcı arayüzüne sahip olarak Mercedes, müşteri verilerine de sahip olacaktır. Geçtiğimiz Ağustos ayında otomotiv tedarikçisi Aptiv'den Mercedes'e gelen Östberg, Mercedes'in sıkı veri gizliliğine uyacağını söyledi. Bir otomobilin sahibi değişirse, Mercedes otomobilin önceki sahibine ait hafızasını siler. Veriler ve ayarlar, kişinin Mercedes Me hesabıyla birlikte gider; bu, belirli özelliklerin, sadık bir sahibin edineceği bir sonraki Mercedes'e önceden programlanabileceği anlamına gelir.

Kaynak: autblog

car-2389608.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.