Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD'de kuş gribi yayılmaya devam ediyor, yumurta fiyatları yükseliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ABD'de kuş gribi yayılmaya devam ediyor, yumurta fiyatları yükseliyor

AAUFAXt.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Avrasya H5 Yüksek Patojenik Kuş Gribinin (HPAI) yeni salgınları, doğu ve orta ABD'de rapor edilmeye devam ederek yumurta fiyatlarında artışa neden oldu.

Evcil ve yabani kuşlar enfekte

Geçen hafta New Hampshire, Missouri, Nebraska, Maine, Wisconsin ve Güney Dakota'daki yerli sürülerde yeni salgınlar bildirildi.

Yerli sürülerde salgın bildiren diğer eyaletler arasında Illinois, Kansas, Iowa, Maryland, Delaware, Indiana, Connecticut, New York, Michigan, Kentucky ve Virginia yer alıyor.

Güney ve Kuzey Carolina, Virginia, Maryland, Georgia, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Missouri, Nebraska, Ohio, Connecticut, New Hampshire, Delaware, Alabama, Kentucky, Maine'de yabani kuşlarda yüzlerce vaka bildirilmiştir. New Jersey, Florida, Massachusetts ve Tennessee.

Salgınlar nedeniyle milyonlarca kuş itlaf edildi. Emtia araştırmacısı Urner Barry'nin yumurta piyasası muhabiri Karyn Rispoli, Bloomberg'e yumurta fiyatlarının itlaf nedeniyle arttığını ve fiyatlardaki artışın yakında tüketiciler arasında hissedilebileceğini söyledi.

AAS3gUS.img?w=768&h=502&m=6

Zamanlama "daha kötü olamazdı"

Rapora göre, toptan yumurtalar Çarşamba günü 10 sent yükselerek düzine başına 1,60 dolara yükseldi ve bu yeni koronavirüs salgınının başlamasından bu yana tek günlük en büyük kazanç. Fiyatların önümüzdeki haftalarda artmaya devam etmesi bekleniyor.

Rispoli Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Kuş gribi için 'iyi' bir zaman diye bir şey olmasa da, Paskalya'ya sadece beş hafta kala bunun zamanlaması bundan daha kötü olamazdı" dedi.

2020'den beri bir ABD ticari sürüsünde ilk teyit edilmiş Yüksek Patojenik Kuş Gribi (HPAI) vakası bu ayın başlarında Indiana'da bir hindi sürüsünde tespit edildi. Sürüye H5N1 alt tipi bulaşmıştı; bu suş, bu sezon ABD'de ilk HPAI vakalarının tespit edildiği Ocak ayı ortasında Kuzey Carolina'daki yabani kuşlarda tespit edildi.

Genel halkın sağlığına yönelik risk düşük kabul edilirken, işle ilgili veya eğlence amaçlı kuşlara maruz kalan bazı kişilerin enfeksiyon riski daha yüksek olabilir. CDC, "bu durumu yakından izlediğini ve bu virüsün daha büyük bir insan sağlığı riski oluşturacak şekilde değişmesi durumunda rutin hazırlık ve önleme tedbirleri aldığını" belirtti.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (OIE) göre, son haftalarda ve aylarda, çoğunlukla H5 soyundan gelen H5N1 alt tipi nedeniyle Avrupa, Afrika ve Asya'da çok sayıda kuş gribi salgını rapor edildi. Örgüt, önümüzdeki aylarda salgınlarda daha fazla artışın beklendiği konusunda uyardı.

Kaynak: The Jerusalem Post

chicken-4849979.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.