Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 19 yıl Peygamberimiz (sav) bizlere sadakayı tavsiye etmiş , insanlaraher anlamda madden ve manen yardım etmemizi ve sağ elimizin verdiğini sol elimizini bilmemesini söylemiştir ...''Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir..'' buyurmustur.. Müslümanız diyoruz ama acaba bunları ne derece önemsiyor ve yerine getiriyoruz?? Başka insanlar biçare halde iken bizler rahatça uyuyabiliyormuyuz?? Eger uyuyabiliyorsak ve vicdanımız hala rahatsa büyük bir sorun var ortada... Etrafımızda ki insanlara ne derece yardım ediyoruz??? Ve buyuruyor ki , '' Sadaka veremiyorsanız insanlara tebessüm edin...Bu da bir sadakadır..'' İsteyip te yardım edemiyorsak , en azından insanlara bir tebessümüde fazla mı görüyoruz acaba???? Bazen dikkat ediyorum da bırakın iyiliği , gercekten bir tebessümü bile çok görüyor insanlar!! Bir tebessüm bu kadar zor mu?
Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 19 yıl çocuklugumdan beri aldigim harçligin tümünü hiç kendim için harcamadim.. çalisma hayatinda da her hafta sonu mümkün mertebe aç çocuklari yemege götürdüm.. ailelere yardim ettim. bunlar aslinda söylenmesi ayip seyler.. fakat hangi birisine yardim edebilirsin ki? ayda bir haftada bir yardim etmek ne derece onlari doyurur hayata baglar? gülümserim ben her seye gülümserim ama o da kafi gelmez......... aça yardim edilmeli, onlari hayata baglamali ama bunlar bizim sadakalarimiz ile olmaz. aksine daha çok aci çekerler bence.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.