Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu e-bisiklet konsepti tamamen çılgın ve gelecek yıl ona biniyor olabilirsiniz


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu e-bisiklet konsepti tamamen çılgın ve gelecek yıl ona biniyor olabilirsiniz

AAV2efv.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yamaha'nın en yeni konsept e-bisikleti sadece fütüristik bir fantezi değil - şirket onu gerçekten üretime sokmayı planlıyor ve 2023'ün başlarında satın alıp binmek için mevcut olabilir.

Daha Mart ama bu şimdiden e-bisikletler için heyecan verici bir yıl olduğunu kanıtlıyor. Ducati tüy kadar hafif bir yol e-bisikletini tanıttı, Cannondale 100 mil menzile sahip yeni bir model ortaya çıkardı, Biktrix kendini parçalamayı önlemek için özel olarak tasarlanmış bir bisikleti serbest bıraktı ve Rad Power Bikes en sağlam, en ucuz katlanır e-bisikletlerden birini piyasaya sürdü şimdiye kadar gördük.

Bu ayın başlarında Yamaha, şehir içi sürüş ve patikalar için yapılmış bir çift yeni e-bisikletle kalabalığa katıldı, ancak yakında daha özel bir şey geliyor. Yamaha B-01, güçlü bir arka göbek motoru ve ciddi arazi sürüşü için büyük lastikleri ile bir e-bisiklet ile bir moped arasında bir yerdedir, ancak en çarpıcı özelliği, geleneksel tüplerden ziyade açık iskele tarzı bir tasarıma sahip bir çerçevedir. .

Kesinlikle göz alıcı, ancak Electrek'in bildirdiği gibi, B-01 sadece gösteri için değil. Yamaha Motors Europe Başkanı Eric De Seynes, "Geleceği daha erken gerçek olacak," dedi. Bu aracın üretimine 2023'ten başlayarak bir yıl içinde başlayacağız."

Tanıdık geliyor?

Bu çok kısa bir zaman dilimi ve Yamaha'nın neredeyse hemen üretime başlaması gerektiği anlamına geliyor, ancak RideApart'ın gözlemlediği gibi, şirket bu özel bisikleti üretmeye geldiğinde şimdiden bir adım önde.

Bu, Yamaha ile İtalyan motosiklet ve e-bisiklet şirketi Fantic arasındaki ortaklıktan kaynaklanıyor. İkili, son yıllarda yakın bir şekilde çalışarak deneyim ve uzmanlığı ve belki de planları paylaşıyor. Kartal gözlü e-bisiklet hayranları, B-01'in 2021'de piyasaya sürülen Fantic Issimo Fun'a geçici bir benzerlikten fazlasını taşıdığını fark etti.

Yakında B-01 hakkında daha fazla şey öğreneceğiz, ancak bunun sadece yeniden rozetli bir Issimo Fun'dan daha fazlası olacağını umuyoruz. Yeni Wabash RT arazi motosikletinin gösterdiği gibi, Yamaha kesinlikle daha sofistike bir şey sunacak teknolojiye sahip. Yakında daha fazla haber için yakından takip edeceğiz.

Analiz: beklenen özellikler

Yamaha, B-01'in özellikleri konusunda ağzı sıkı. Bununla birlikte, "e-bike S-pedelec işlevselliğini moped performansı ve tüm kentsel arazi kabiliyeti ile akıllıca birleştirdiğini" iddia etti.

Buradaki 'S', 'hız' anlamına gelir ve B-01'in motor devredeyken 28mph'ye kadar hızlara ulaşabileceği anlamına gelir. Hız pedalları tipik olarak 500W'ın üzerinde güç sağlayabilen motorlara sahiptir. Bu, AB ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere birçok bölgede yasal olarak moped olarak sınıflandırıldıkları ve bu nedenle onları kamuya açık yollarda sürmeyi planlıyorsanız lisans almaları gerektiği anlamına gelir (arazi sahibinin iznine sahip olmanız koşuluyla özel arazide sürmek iyidir).

'Tüm kentsel araziler', B-01'in üretim versiyonunun şehir içi sürüşün yanı sıra son zamanlarda yağ lastikli e-bisikletlerde görmeye başladığımız bir trend olan off-road için de uygun olması gerektiğini gösteriyor. Juiced Bikes RipCurrent S, ciddi arazi yollarının üstesinden gelebilecek, aynı zamanda bisiklete binmek ve hatta alışveriş yapmak için bir arka bagaj rafı ile donatılabilen, benzer şekilde tasarlanmış, basamaklı bir hız pedalıdır.

Başka ne sunarsa sunsun, B-01'in Yamaha'nın motosikletin ayarlarını otomatik olarak değiştiren yeni PWSeries ST tahrik ünitesine sahip olacağını umuyoruz; , ya da bir tepeye şarj. Bu kesinlikle hafif bir e-bisiklet olmayacak ve gemide güçlü bir motor, ayarları anında yapan bir tahrik sistemi çok daha keyifli bir sürüş deneyimi sağlayacaktır.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.