Gönderi tarihi: 15 Mart , 2022 3 yıl Admin Ford Çok Yakında Avrupa da Piyasaya Süreceği Elektrikli Araçları (Filo) Gösterdi Şirket, 2024 yılı sonuna kadar toplam 9 adet olmak üzere 7 yeni model duyurdu. Ford, 2024'ün sonuna kadar toplam 9 elektrikli modelin uyumlu hale getirilmesi ve yeni bir 30-45 GWh pil tesisi de dahil olmak üzere Avrupa için elektrifikasyon planını açıkladı. Bu yazımızda yüksek hacimde satması beklenen yeni modellere odaklanacağız. Üreticiye göre, BEV satış hedefi 2026 yılına kadar 600.000 birimin üzerinde: 2021: 23.000 2026: 600.000'den fazla (küresel olarak 2 milyonun üzerinde) 2030: 1 milyon 2035: sadece tamamen elektrikli araçlar BEV satışlarında böylesine muazzam bir büyüme elde etmek için Ford, Almanya, Türkiye ve Romanya'daki araç fabrikalarına yatırım yapıyor. Almanya'da şirket, sırasıyla 2023'ten (orta boy crossover) ve 2024'ten (Sport Crossover) başlayarak iki yeni model (Volkswagen MEB platformuna dayalı) üretmek için Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi'ne 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Yatırım, 2024 yılında faaliyete geçmesi planlanan yeni bir pil montaj tesisini içeriyor. İki MEB tabanlı Ford BEV'nin hacminin 6 yıllık bir süre içinde 1,2 milyon adede ulaşması bekleniyor. Referans olarak, 2020'deki ilk plan, ilk model için 600.000 adetti. Model başına yıllık ortalama 100.000 olacaktır. Şirketin Ford E-Transit (Q2 2022'den itibaren) ve Transit Custom/ Tourneo Custom (2023'ten itibaren) üreteceği Türkiye'ye de büyük yatırımlar geliyor. Bunun üzerine SK On ile bir pil gigafactory ortak girişimi geliyor. Ford, Romanya'da Ford Puma'nın elektrikli versiyonunu ve yeni nesil Transit Courier/Tourneo Courier'in elektrikli versiyonlarını (tümü 2024'ten itibaren) üretecek. Toplamda 9 BEV modeli olacak ve Avrupa'ya sadece Ford Mustang Mach-E ithal edilecek. Avrupa'daki Ford elektrikli araçları (2024'e kadar): Ford Mustang Mach-E: 2021 (2022'de Mach-E GT) üretim: Meksika Ford E-Transit: Q2 2022'den itibaren üretim: Türkiye Yeni Orta Boy Geçiş: 2023 500 km (311 mil) menzile sahip tamamen yeni orta boy crossover, 2022'de piyasaya çıkıyor üretim: Köln, Almanya MEB tabanlı Tamamen yeni Transit Custom: 2023'ün EV versiyonu tek tonluk kamyonet üretim: Kocaeli, Türkiye Tamamen yeni Tourneo Custom'ın EV versiyonu: 2023 çok amaçlı araç üretim: Kocaeli, Türkiye Yeni Sport Crossover: 2024 üretim: Köln, Almanya MEB tabanlı Ford Puma'nın EV versiyonu: 2024 yapım: Craiova, Romanya Yeni nesil Transit Courier'in EV versiyonu: 2024 küçük kamyonet yapım: Craiova, Romanya Yeni nesil Tourneo Courier'in EV versiyonu: 2024 küçük çok amaçlı araç yapım: Craiova, Romanya Kaynak: Inside EVs
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.