Zıplanacak içerik

Ford Çok Yakında Avrupa da Piyasaya Süreceği Elektrikli Araçları Gösterdi

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Ford Çok Yakında Avrupa da Piyasaya Süreceği Elektrikli Araçları (Filo) Gösterdi

AAV4QnC.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Şirket, 2024 yılı sonuna kadar toplam 9 adet olmak üzere 7 yeni model duyurdu.

Ford, 2024'ün sonuna kadar toplam 9 elektrikli modelin uyumlu hale getirilmesi ve yeni bir 30-45 GWh pil tesisi de dahil olmak üzere Avrupa için elektrifikasyon planını açıkladı.

Bu yazımızda yüksek hacimde satması beklenen yeni modellere odaklanacağız. Üreticiye göre, BEV satış hedefi 2026 yılına kadar 600.000 birimin üzerinde:

2021: 23.000
2026: 600.000'den fazla (küresel olarak 2 milyonun üzerinde)
2030: 1 milyon
2035: sadece tamamen elektrikli araçlar
BEV satışlarında böylesine muazzam bir büyüme elde etmek için Ford, Almanya, Türkiye ve Romanya'daki araç fabrikalarına yatırım yapıyor.

Almanya'da şirket, sırasıyla 2023'ten (orta boy crossover) ve 2024'ten (Sport Crossover) başlayarak iki yeni model (Volkswagen MEB platformuna dayalı) üretmek için Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi'ne 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Yatırım, 2024 yılında faaliyete geçmesi planlanan yeni bir pil montaj tesisini içeriyor.

İki MEB tabanlı Ford BEV'nin hacminin 6 yıllık bir süre içinde 1,2 milyon adede ulaşması bekleniyor. Referans olarak, 2020'deki ilk plan, ilk model için 600.000 adetti. Model başına yıllık ortalama 100.000 olacaktır.

Şirketin Ford E-Transit (Q2 2022'den itibaren) ve Transit Custom/ Tourneo Custom (2023'ten itibaren) üreteceği Türkiye'ye de büyük yatırımlar geliyor. Bunun üzerine SK On ile bir pil gigafactory ortak girişimi geliyor.

Ford, Romanya'da Ford Puma'nın elektrikli versiyonunu ve yeni nesil Transit Courier/Tourneo Courier'in elektrikli versiyonlarını (tümü 2024'ten itibaren) üretecek.

Toplamda 9 BEV modeli olacak ve Avrupa'ya sadece Ford Mustang Mach-E ithal edilecek.

Avrupa'daki Ford elektrikli araçları (2024'e kadar):

Ford Mustang Mach-E: 2021 (2022'de Mach-E GT)

üretim: Meksika

Ford E-Transit: Q2 2022'den itibaren

üretim: Türkiye

Yeni Orta Boy Geçiş: 2023

500 km (311 mil) menzile sahip tamamen yeni orta boy crossover, 2022'de piyasaya çıkıyor

üretim: Köln, Almanya

MEB tabanlı

Tamamen yeni Transit Custom: 2023'ün EV versiyonu

tek tonluk kamyonet

üretim: Kocaeli, Türkiye

Tamamen yeni Tourneo Custom'ın EV versiyonu: 2023

çok amaçlı araç

üretim: Kocaeli, Türkiye

Yeni Sport Crossover: 2024

üretim: Köln, Almanya

MEB tabanlı

Ford Puma'nın EV versiyonu: 2024

yapım: Craiova, Romanya

Yeni nesil Transit Courier'in EV versiyonu: 2024

küçük kamyonet

Yeni nesil Tourneo Courier'in EV versiyonu: 2024

küçük çok amaçlı araç

Kaynak: Inside EVs

auto-1715078.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.