Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Twitter'da Putin'in GOP 'Kuklaları' Üzerine 'İhanet Partisi' Videosu 1 Milyon Kez İzlendi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Twitter'da Putin'in GOP 'Kuklaları' Üzerine 'İhanet Partisi' Videosu 1 Milyon Kez İzlendi

AAV0Mae.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Cumhuriyetçi Parti'ye "ihanet partisi" diyerek saldıran bir video Twitter'da 1 milyondan fazla izlendi.

Video, Temmuz 2018'de üst düzey Rus yetkililerle bir araya gelen ve onları "Batı demokrasisini istikrarsızlaştırmak" için çalışırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanında yer almakla suçlayan sekiz GOP milletvekilini hedefliyor.

Demokratları destekleyen Gerçekten Amerikan PAC tarafından ödenen reklam, Rus liderin Ukrayna'yı işgali sırasında daha fazla incelemeyle karşı karşıya kalması nedeniyle siyasi saldırılarda kullanılan Putin karşıtı duyguların son örneği.

Toplantıya katılan milletvekilleri arasında Montana Senatörü Steve Daines, Kuzey Dakota Senatörü John Hoeven, Wisconsin Senatörü Ron Johnson, Louisiana Senatörü John Kennedy, Kansas Senatörü Jerry Moran, Alabama Senatörü Richard Shelby, Güney Dakota Senatörü John Tune ve Teksas Temsilcisi Kay Granger yer aldı.

Video ayrıca, Demokratların onu Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'ye baskı yapmak için Ukrayna'ya askeri yardımı kesmekle suçladığı ilk görevden alma sırasında eski Başkan Donald Trump'ın seçim güvenlik yasalarına karşı oy kullanmaları ve eski Başkan Donald Trump'ın aklanması lehinde olmalarına da saldırdı.

Reklamda, "Kuklalarının patilerini hükümetimize daha da batırmasına izin veremeyiz" deniyordu.

Kennedy'nin bir sözcüsü Newsweek'e yaptığı açıklamada, geziye "Rusya'yı seçime karışma girişimleri için halıya çağırmak" için gittiğini yazdı.

Putin ile görüşmenin yer almadığı 2018 gezisinin ardından milletvekilleri eleştirilere maruz kaldı, ancak görüşmeleri savundu. Heyete başkanlık eden Shelby, o sırada Rus yetkililere "Yapabileceğiniz en kötü şey seçimlerimize karışmaya çalışmaktır" dediğini söyledi.

Shelby Associated Press'e verdiği demeçte, "Onlara, ilişkimiz gergin olsa da, düşman olmaktansa her zaman rakip olmamızın dünya için daha iyi olacağını söyledik. Ama ne olacağını görmemiz gerekecek," dedi.

Kennedy, 2018'de The Advocate'e şunları söyledi: "Ayrıca Rusya'nın yalnızca ABD seçimlerine değil, aynı zamanda Fransa seçimlerine, Brexit oylamasına ve Almanya seçimlerine müdahale etme ve karışma girişimi hakkında da açıkça konuşmak niyetindeyim."

Rusya'nın işgalinin ardından bazı Cumhuriyetçiler, bazılarının Putin yanlısı olduğunu söylediği açıklamalar yaptıkları için eleştirilere maruz kaldı. Trump, kısa süre önce Rusya cumhurbaşkanının askeri hareketlerini "dahi" olarak nitelendirdikten sonra tepkiyle karşılaştı. Kuzey Carolina Temsilcisi Madison Cawthorn geçen hafta Zelensky'ye saldırdı ve onu "ideolojileri uyandıran" "inanılmaz yozlaşmış" Ukrayna hükümetine liderlik eden bir "haydut" olarak nitelendirdi.

Kongre üyesinin tartışmalı sözleri hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden kınamalara yol açtı.

Iowa'dan Cumhuriyetçi Senatör Joni Ernst, Putin'i "katil bir haydut" olarak yerken Ukrayna cumhurbaşkanını savunurken, Illinois Temsilcisi Adam Kinzinger "otoriterizme düşkün" Putin yanlısı Cumhuriyetçileri eleştirdi. Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy de geçen Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Putin'i "kötü" olarak nitelendirdi.

Newsweek, videoda adı geçen her bir milletvekilinin ofisine ulaştı. Bu hikaye herhangi bir yanıtla güncellenecektir.

Kaynak: Newsweek

darth-3830731.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.