Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

7 Tür Yalnızlık (Ve Neden Önemlidir)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

7 Tür Yalnızlık (Ve Neden Önemlidir)

AAV0HSn.img?w=710&h=354&m=6

Mutluluk içindeki en büyük zorluklardan biri yalnızlıktır. Mutluluk hakkında ne kadar çok şey öğrenirsem, yalnızlığın göz önünde bulundurulması gereken yaygın ve önemli bir engel olduğuna o kadar çok inanmaya başladım.

Mutlu olmak için samimi bağlara ihtiyacımız var; güvenebilmemiz, ait olduğumuzu hissetmemiz, destek alabilmemiz ve verebilmemiz gerekiyor. Aslında, güçlü ilişkiler mutlu bir yaşamın anahtarıdır.

Tabii ki, yalnız olmak ve yalnız olmak aynı şey değil. Yalnız hissetmek yorucu, dikkat dağıtıcı ve üzücü bir duygudur; arzu edilen yalnızlık huzurlu, yaratıcı, onarıcı hissettirir.

Yalnızlığın birçok türü vardır. Tabii ki, açıklanan durumlarda herkes bunu yaşamaz. Örneğin, herkes romantik bir eş istemez. Ancak bazı insanlar için belirli türden ilişkilerin olmaması yalnızlığı getirir.

Yaşadığımız yalnızlık türünü tam olarak belirledikten sonra, yalnızlıkla nasıl başa çıkılacağına dair çözümler bulmak daha kolay olabilir.

1. "Yeni durum" yalnızlığı

Hiç kimseyi tanımadığınız yeni bir şehre taşındınız, yeni bir işe başladınız ya da tanımadığınız yüzlerle dolu bir okula başladınız. yalnızsın.

2. "Ben farklıyım" yalnızlığı

Yabancı olmayan bir yerdesiniz, ancak kendinizi izole hissetmenizi sağlayan önemli bir şekilde diğer insanlardan farklı hissediyorsunuz. Belki inancınız sizin için gerçekten önemlidir ve etrafınızdaki insanlar bunu paylaşmıyor ya da tam tersi. Belki herkes açık hava etkinlikleri yapmayı sever, ama sen sevmiyorsun ya da tam tersi.

Önemli bulduğunuz şeyler hakkında başkalarıyla bağlantı kurmak zor geliyor. Ya da belki de bazen hepimizi etkileyen yalnızlıktan – insanlık durumunun bir parçası olan yalnızlıktan – vurulmuşsunuzdur.

3. "Yok canım" yalnızlığı

Çok sayıda aileniz ve arkadaşınız olsa bile, romantik bir partnerin yakın bağlarına sahip olmadığınız için kendinizi yalnız hissedersiniz. Ya da belki bir partneriniz var ama o kişiyle derin bir bağ hissetmiyorsunuz.

4. "Hayvansız" yalnızlık

Birçok insanın hayvanlarla bağlantı kurmaya derin bir ihtiyacı vardır. Eğer bu sizi tarif ediyorsa, insan ilişkilerinin yerini almayacağı bir şekilde bu ilişkilerle ayakta kalıyorsunuz.

Köpeğim Barnaby'yi sevsem de, bunu kendim hissetmiyorum, ancak birçok insan hayatlarında bir köpeği veya kedisi (veya daha az uygun bir şekilde bir atı) yoksa önemli bir şeyin eksik olduğunu düşünüyor.

5. "Bana vakit yok" yalnızlığı

Bazen yeterince arkadaş canlısı görünen, ancak arkadaşça arkadaştan arkadaşlığa geçiş yapmak istemeyen insanlarla çevrilisiniz. Belki kendi hayatlarıyla çok meşguller ya da zaten bir sürü arkadaşları var, bu yüzden daha derin bir bağlantı isteseniz de ilgilenmiyorlar.

Ya da belki de mevcut arkadaşlarınız, eskiden yaptığınız şeyler için artık zamanları olmadığı anlamına gelen yeni bir aşamaya girdi - herkes çok uzun saatler çalışmaya başladı, bir aile kurdu, bu yüzden sosyal ortamınız değişti.

6. "Güvenilmez arkadaşlar" yalnızlığı

Bazen, arkadaşlarınızın gerçekten iyi niyetli, kibar ve yardımsever olup olmadığından şüphe etmeye başladığınız bir duruma girersiniz. İnsanlarla “arkadaşsınız” ama onlara pek güvenmiyorsunuz.

Arkadaşlığın önemli bir unsuru, sır verme ve güvenme yeteneğidir, bu yüzden bu eksikse, arkadaşlarınızla eğlenirken bile yalnız hissedebilirsiniz.

7. "Sessiz mevcudiyet" yalnızlığı

Bazen, başka birinin sessiz varlığını özlediğiniz için kendinizi yalnız hissedebilirsiniz.

İşyerinde aktif bir sosyal çevreniz olabilir veya çok sayıda arkadaşınız ve aileniz olabilir, ancak evde takılacak birinin olmasını özlüyorsunuz - bu bir oda arkadaşıyla, bir aile üyesiyle veya bir sevgiliyle yaşamak anlamına gelebilir. Yan odada kahve hazırlayan ya da kanepede kitap okuyan biri.

Neden yalnız hissettiğimizi anlamak önemlidir, çünkü ancak o zaman bununla nasıl başa çıkabileceğimizi görebiliriz.

Örneğin, yalnız "ben"e ayıracak zamanınız yoksa, belki de çözüm, hep birlikte zaman ayırdığınız bir projede, birlikte çabalayacağınız bir projede insanlarla çalışmak olabilir. Birlikte bir proje üzerinde çalışırken arkadaş edinmek daha kolaydır.

Yalnızlık, mutsuzlukta önemli bir faktördür, bu nedenle kendinizi daha mutlu etmeye çalışıyorsanız, üstesinden gelmeniz gereken önemli bir alandır. Yalnızlık konusunu daha derinden okumak istiyorsanız iki kitabı şiddetle tavsiye ederim:

Mutluluğun anahtarlarından biri, diğer insanlarla güçlü bağlar kurmaktır. Bu bağların eksikliği, geçici bile olsa, büyük bir mutluluk engelidir.

Kaynak: Your Tango

planet-4848364.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.