Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Deltacron' COVID-19 Varyantı DSÖ Tarafından Onaylandı - İşte Şimdiye Kadar Bildiklerimiz


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Deltacron' COVID-19 Varyantı DSÖ Tarafından Onaylandı - İşte Şimdiye Kadar Bildiklerimiz

AAUXrwb.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Omicron ve Delta varyantlarının Ahybrid'i Avrupa'da dolaşıma girmeye başladı. Bazılarının "Deltacron" olarak adlandırdığı varyant, Çarşamba günü düzenlenen bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) basın brifingine göre, Fransa, Danimarka ve Hollanda'da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

DSÖ'de COVID-19 teknik lideri PhD, Maria Van Kerkhove, brifing sırasında şu anda birçok ülkede çok iyi gözetim olduğunu ve sonuç olarak uzmanların "bu tespitin çok düşük seviyeleri olduğunu" belirlediklerini söyledi.

Dünya çapında virüs verilerini paylaşan bir bilim insanı organizasyonu da Deltacron'un ortaya çıktığını doğruladı. Tüm Grip Verilerini Paylaşma Küresel Girişimi (GISAID) adlı grup, kendi web sitesinde Fransa'nın Pasteur Enstitüsü'nden veri sağladı ve bunu, Ocak 2022'nin başından beri dolaşımda olduğunu söylediği "Delta-Omicron rekombinant virüsü için ilk somut kanıt" olarak nitelendirdi. .

Van Kerkhove, Twitter'da, hibrit varyantların olağandışı bir şey olmadığını not etmek de önemli, diye yazdı. "Bu, özellikle yoğun #omikron ve delta sirkülasyonu ile beklenen bir şey."

Haber, bunun günlük yaşamı nasıl etkileyebileceği hakkında soruları gündeme getiriyor. Aşağıda, Deltacron varyantı hakkında şimdiye kadar bildiğimiz her şey.

Rekombinant Virüs Nedir?

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli bir bilim adamı olan Amesh A. Adalja, Health'e verdiği demeçte, bir rekombinant virüsün esasen en az iki başka virüsten oluşturulan bir virüs olduğunu söyledi. Dr. Adalja, "Bir rekombinant virüs, birden fazla suşla enfeksiyonun bir sonucu olarak genetik materyalinin bir parçası olarak iki veya daha fazla virüsün parçalarını içeren bir virüstür." Dedi. Bir organizmaya iki virüs türü bulaştığında, bunun "virüslerin birbirine karışmasını ve yeni bir virüsle sonuçlanmasını sağladığını" açıkladı. Dr. Adalja, rekombinant virüslerin COVID-19'a özgü olmadığını ekledi.

New York'taki Buffalo Üniversitesi'nde profesör ve bulaşıcı hastalık şefi Thomas Russo Health'e verdiği demeçte, Deltacron muhtemelen bir kişinin aynı anda iki COVID-19 suşu ile enfekte olmasından kaynaklandı. "Her iki virüsün de vücutlarında aynı anda olması gerekir" dedi.

Rekombinant virüsler COVID-19'a özgü değildir. Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanı ve profesör olan William Schaffner, Health'e verdiği demeçte, "Bu, influenza virüslerinde çok, çok yaygındır - her zaman yeniden birleşirler" dedi.

Deltacron Ne Zaman Keşfedildi?
Bloomberg'in bildirdiğine göre, Deltacron raporları ilk olarak Kıbrıs'ta bir virolog olan Leondios Kostrikis'in ekibinin Delta ve Omicron varyantlarının bir kombinasyonuna benzeyen bir şey keşfettiğini söylemesinin ardından Ocak ayı başlarında yayınlandı. Halka açık olarak Deltacron'u etiketleyen ilk kişi oydu.

O zaman, Kostrikis ve ekibi 25 Deltacron vakası bulduklarını ve bunun COVID-19 ile hastaneye kaldırılan kişilerde hafif vakalara sahip olanlardan daha yaygın olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Nature'ın bildirdiğine göre, Kostrikis'in açıklamasından kısa bir süre sonra, Kostrikis'in araştırması hem basında hem de sosyal medyada reddedildi ve bilim adamlarının Kostrikis'in Deltacron üzerinde çalışırken laboratuvarında bir hata yaptığını iddia ettiği iddia edildi. Dr. Russo, "İnsanlar o zamanlar bunun laboratuvarda bir kirletici olduğunu söylüyorlardı, ama şimdi öyle görünüyor ki, muhtemelen değildi," dedi.

Kaç Vaka Bildirildi ve Varyant Nerede Bulundu?

Kesin sayılar bildirilmedi, ancak Deltacron dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıktı. Bu hafta yayınlanan yeni bir ön baskı çalışması, güney Fransa'da yazarların "Deltamicron" dediği şeye dair üç vaka kümesi olduğunu duyurdu.

USA Today tarafından gözden geçirilen başka bir ön baskı çalışmasının arkasındaki araştırmacılar, 22 Kasım 2021'den 13 Şubat 2022'ye kadar ABD genelinde toplanan 29.719 pozitif COVID-19 örneğini sıraladılar. Deltacron'un farklı versiyonlarını içeren iki enfeksiyon buldular. Ek olarak, USA Today'e göre hem Delta hem de Omicron ile enfekte olmuş 20 kişiyi ve Delta, Omicron ve Deltacron ile enfekte olmuş bir hastayı belirlediler.

Deltacron Diğer COVID-19 Suşlarından Daha Tehlikeli veya Bulaşıcı mı?

Dr. Russo, bu noktada Deltacron hakkında bilmediğimiz çok şey olduğunu söyledi. Örneğin, Delta ve Omicron dalgalanmalarına kıyasla çok fazla Deltacron vakası olmadı, ancak muhtemelen bilim adamlarının şu anda farkında olduğundan daha fazla Deltacron enfeksiyonu var.

Dr. Russo, "Ocak ayının başından beri bunlardan çok azı tespit edildi, bu nedenle seçici bir avantajı yok" dedi. Başka bir deyişle, şu anda dünyanın birçok yerinde COVID-19'un baskın türü olan Omicron'dan daha bulaşıcı hale gelecek olsaydı, muhtemelen şimdiye kadar çıkarmış olurdu.

Yine de, bu noktada Deltacron'un ne kadar tehlikeli olduğunu söylemek gerçekten zor, dedi Dr. Schaffner. "Hala nispeten yeni" dedi. "Bu Deltacron varyantı, mevcut aşılarımızla korunmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak ne kadar geniş bir alana yayıldığı ve daha şiddetli hastalık üretip üretemeyeceği - hala ilk günler."

Van Kerkhove basın brifinginde benzer bir mesaj paylaştı ve bilim adamlarının şu anda varyantı incelediklerini ekledi. "Epidemiyolojide herhangi bir değişiklik görmedik, şiddette değişiklik, ancak devam eden birçok çalışma var" dedi.

Salgının Bitmediğine ve Virüslerin Mutasyona Devam Edeceğine İlişkin Bir Hatırlatma

ABD'de son birkaç hafta içinde birçok güvenlik kısıtlaması kaldırılmış olsa da, COVID-19 hala küresel bir salgın ve doktorlar virüsün mutasyona uğramaya devam edeceği konusunda uyarıyor. Dr. Adalja, "SARS-CoV2 dolaşmaya devam ettikçe, her zaman yeni varyantlar üretecektir." dedi.

İyi haber, diye açıkladı Dr. Schaffner, COVID-19 aşılarının insanları bugüne kadar geliştirilen tüm varyantlarda ciddi hastalık geliştirme, hastaneye yatış ve ölüme karşı koruduğu görülüyor. "Şimdiye kadar, tüm bu varyantlar aşılarımızın önleyebilecekleri dahilinde" dedi. "Onları izlemeye devam edeceğiz, ancak şu ana kadar çok iyi."

Bu hikayedeki bilgiler, basın tarihi itibariyle doğrudur. Bununla birlikte, COVID-19'u çevreleyen durum gelişmeye devam ettikçe, yayınlanmasından bu yana bazı verilerin değişmiş olması mümkündür. Sağlık, hikayelerimizi olabildiğince güncel tutmaya çalışırken, CDC, WHO ve yerel halk sağlığı departmanlarını kaynak olarak kullanarak okuyucuları kendi toplulukları için haberler ve öneriler hakkında bilgi sahibi olmaya teşvik ediyoruz.

Kaynak: Healthcoronavirus-4914026.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.