Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GM ve PG&E, EV'nizin evinize güç sağladığı bir dünyanın ön izlemesini verdiler


Önerilen İletiler

  • Admin

GM ve PG&E, EV'nizin evinize güç sağladığı bir dünyanın ön izlemesini verdiler

AAUMJUl.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

General Motors, elektrikli aracınızın bir gün evinize güç vermesini istiyor. Diğer otomobil üreticileri bazı pazarlarda bu yeteneğe sahip elektrikli otomobiller satarken - özellikle de Japon şirketleri, yerel teklifleri ile - burada ABD'de hala yeni bir teknoloji Ford, yaklaşmakta olan F-150 Lightning elektrikli kamyonun bir iş veya kamp alanına güç sağlayabilme yollarını vurguluyor veya yeni Sunrun şarj cihazı yedek güç özelliği ile eviniz. GM de aynı doğrultuda düşünüyor.

GM bugün, otomobil üreticisinin bazı EV'lerinde son teknoloji çift yönlü şarj teknolojisini test edecek bir pilot proje üzerinde California kamu hizmeti şirketi PG&E ile birlikte çalışacağını duyurdu. Bu pilot projenin ilk görevi, EV'lerin acil bir durumda, California'nın en son 2020'de gördüğü sürekli elektrik kesintileri sırasında veya işler gerçekten kötüye gittiğinde çok günlü işler sırasında bir eve güç sağlamasını sağlamaktır. Plan, yüksek talep olduğunda şebekeyi stabilize etmeye yardımcı olacak EV'leri almanın bir yolunu bulmaktır.

GM'de EV altyapısı başkan yardımcısı Rick Spina projeyle ilgili bir medya brifingi sırasında “Elektrikli araçlarımızı müşterilerimiz için bir güç kaynağına dönüştürmenin eşiğindeyiz ve bu müşteriler bunun farkında bile değiller” dedi. . "GM ve PG&E, PG&E'nin hizmet bölgesindeki evler için isteğe bağlı güç kaynakları olarak EV'lerimizi kullanmak için bir pilot uygulama üzerinde işbirliği yapıyor, bu teknolojinin ilk büyük pilot uygulamalarından biri ve bu, onu önemli ölçüde ölçeklendirebilmemiz için tasarlandı."

GM, bu yaza kadar akımı kabul edebilen bir transfer anahtarına sahip uyumlu ev şarj cihazlarının yanı sıra araçtan eve özelliği olan ilk EV'lerini test etmeye başlayacağını söyledi. GM, çift yönlü donanımı kurmak için hangi şirket veya şirketlerle birlikte çalıştığını henüz söylemiyor, ancak projenin "birden fazla GM EV" içereceğini söyledi. Aslında, yolun aşağısında Spina, GM'nin tüm elektrikli araçlarını bu tür çift yönlü enerji akışı bileşenleriyle inşa etmeyi planladığını söyledi. Donanım zorluklarının yanı sıra, GM ve PG&E'nin, gücün gitmesi gereken yere akmasını sağlamak için yazılım tanımlı iletişim protokolleri geliştirmesi gerekecek.

Başlangıç planında üç ana aşama vardır. İlk olarak, GM ve PG&E sistemi laboratuvarda test edecek. Ardından, küçük bir PG&E müşterisi grubu, araç bağlandığında PG&E evlerinde kontrollü elektrik kesintileri başlatarak araç-ev ara bağlantısını kendi evlerinde test edebilecek. Son olarak, 2022'nin sonuna kadar müşteri denemelerine daha büyük bir test grubunun katılması bekleniyor.

PG&E'nin iş geliştirme ve müşteri katılımından sorumlu başkan yardımcısı Aaron August, bu yeni projenin yalnızca GM araçlarını içermesine rağmen, kamu kuruluşunun benzer projelerde diğer otomobil üreticileriyle de çalışmak istediğini söyledi. Bu şekilde, elektrik şebekesi çöktüğünde, kısa vadede teorik olarak daha fazla insan etkilenmeyecektir.

Kaynak: autoblog

light-bulb-503881.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.