Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Zoomo Sport İncelemesi: Gücü Ağır Olan Kiralanabilir Bir E-Bisiklet

Zoomo Sport e-bisiklet birçok yönden diğer elektrikli bisikletlere benzer, ancak en büyük farkı elinizde tutmak zorunda kalmamanızdır. Şirket, bisikletlerini kuryelere, taşıtlara ve pille çalışan bir elektrikli bisiklet denemek isteyen herkese kiralamaya büyük önem veriyor. Bisikleti doğrudan satın almak istediğinizi zaten biliyorsanız, Zoomo size bir tane de satacaktır.

Hangisinin mükemmel olduğunu bilemeyeceğim kadar çok e-bisiklet var, ancak birbirinden çok farklı birkaç modeli test etme fırsatım oldu. Izip en ekonomik olanıydı, Specialized'in Como SL 5.0 ise birinci sınıf bir modeldi. VanMoof S3 ve bu Zoomo Sport hala pahalı bir orta noktada duruyor ancak çok farklı sürüş deneyimleri sunuyor.

Bazı insanlar, pedal destekli güçleri nedeniyle e-bisikletlerin hile yaptığını düşünür. Herhangi bir binici köktenci, Zoomo Sport e-bisikletinin pedal çevirmeye gerek kalmadan bisiklete güç sağlayacak bir gaz kelebeğine sahip olmasından nefret edebilir. Bir parça çaba harcamadan bisiklet şeridinde gezinmek oldukça büyük bir deneyim. İlginç bir şekilde, testlerim boyunca gaz kelebeğini düşündüğümden çok daha az kullandım.

TL; DR
Artıları:

Hızlanma kelebeği, pedal çevirmeye gerek kalmadan sürüşe güç verebilir
Rahat sürüş
Eksileri:

Anında güç, düşük hızlarda göz korkutucu olabilir
Zoomo'da kiralayın.

Zoomo Spor Özellikleri

AAUGtSq.img?w=768&h=576&m=6

Sport modeli, Zoomo'nun en üst düzey bisikletidir. 45 Newton metrelik torka, 250 watt elektrik motoruna ve çeşitli eğimler için dokuz vites hızına sahiptir.

Tek bir şarjla saatte yaklaşık 15 mil hızla yaklaşık 50 mil alacağı iddia edilen 17 AH pil seçeneği var. Pil ömrünü umursamıyorsanız, bisiklet maksimum 25 mil hıza ulaşabilir. Tek şarj derecesini test etmek için yeterli dayanıklılığa sahiptim, ancak pil, prize takılmadan önce birkaç gün kullanımda kaldı.

Sport'un çıkarılabilir bir pili var, bu da üst katta yaşayan veya bisikletlerini depoladıkları yerde şarj edemeyen insanlar için gerçekten güzel. İhtiyacım olmamasına rağmen, kendimi şarj etmek için biraz daha uygun olduğu için pili çıkarırken buldum.

Işıklar ön ve arkada yerleşiktir ve GPS izleme ve elektronik kilitleme sistemi aracılığıyla hırsızlığa karşı koruma vardır; 30 saniye içinde ekrana bir anahtarlığa dokunulmadıkça vitesler devreye girmez. Bisiklet kiralarsanız, U-kilidi ve bakım desteği ile gelme avantajına sahiptir.

Sport için iki pil kapasitesi vardır: 13 AH ve 17 AH. Daha küçük pil versiyonu 2.700 dolardan başlıyor.

Zoomo Stok Durumu

AAUGN52.img?w=768&h=576&m=6

Şu anda, Zoomo ABD'de birkaç seçkin büyük şehirde mevcuttur. Bunlar Boston, Chicago, New York, Jersey City, Los Angeles, Philadelphia ve San Francisco'dur. ABD dışında, Toronto'da, Avustralya'da, Birleşik Krallık'ta ve birkaç başka ülkede de mevcuttur.

Zoomo, yeni konumlar ve bisikletleri teslim etme yeteneği ile aktif olarak genişliyor, böylece gelecekte size yakın yeni noktalar olabilir.

ABD'deyseniz ve web sitesine gidiyorsanız, yalnızca bir Zoomo kiralama seçeneği görebileceğinizi unutmayın. Sihirli bir şekilde rastlamadığınız sürece bir Spor bisikleti satın almak için doğrudan bir bağlantı yoktur. Kendi başıma bulamadım ve yardım için ulaşmak zorunda kaldım. Bana bunun daha kolay bulunabilmesi için bir noktada güncelleneceği söylendi.

Ayrıca her bisikletin yanında üç kiralama planından birinin olması sorunu da var. Bu, kiralamak için belirli bir bisiklet seçiyormuşsunuz gibi görünmesini sağlar. Durum bu değil. Bisikleti ne kadar kullanacağınıza bağlı olarak kiralama planlarından birini seçiyorsunuz ve ardından her biri farklı yeteneklere sahip Sport, Zero veya Rover olsun, o sırada mevcut olan Zoomo bisikletini alıyorsunuz.

Bu sorunlar en iyi ihtimalle kafa karıştırıcıdır, ancak yeni gelenler için çileden çıkarıcı olabilir. Bunlar, tüketiciler için gerçek ürünü bozabilecek mesajlaşma zorluklarıdır.

Spor E-Bisikletine Binmek

Gerçek donanıma gelince, Zoomo Sport kullandığım diğer e-bisikletlerden farklı. Sizden herhangi bir yardım almadan sürüşünüzü güçlendirmek için bir gaz kelebeği vardır.

Gaza basmak ve etrafta gezinmek pek çok insan için çekişme olacaktır. Bisikletin sizi istenmeyen araziden çıkarmanıza yardımcı olabileceğini bilmek güzel. Aslında, bu özelliğe sahip olduğum için heyecanlandığım senaryo tam olarak buydu.

10 millik, gidiş-dönüş, off-road gezisine çıktığımda, normalde düz bir yol boyunca beklenmedik birkaç kayalık yokuşla karşılaştım. Karşılaştığım ilk 20 fit uzunluğundaki yokuşta bisikletle yürümek zorunda kaldım, ancak gazı kullandım, bu yüzden bisikleti arkamda sürüklememe gerek kalmadı. Başka bir yokuşa vardığımda, gücü tam doğru zamanlarda kullanarak küçük tepeyi bisikletten inmeden çıkabildim.

AAUGPsR.img?w=768&h=576&m=6

Her zaman caddeden çıkmadım ama bisikletin arazi yürüyüş parkurlarına benzer bir şeyi kaldırabileceğini doğrulamak istedim. Oldukça geniş lastikleri ve emici ön şokları sayesinde gayet iyi iş çıkardı.

Patikalardan farklı olarak, bir banliyö bölgesindeki sokaklarda bisiklet sürerken neredeyse hiç gaza dokunmadım - çoğu zaman unuttum. Pedal çevirirken ortaya çıkan güç, dik yokuşları tırmanmaya yardımcı olmak için fazlasıyla yeterli. Zoomo Sport'un gücü neredeyse çok fazla olabilir.

İlk 20 millik sürüşten sonra bile vites ve güç kombinasyonunu sağlam bir şekilde kavramakta zorlandım. Beş güç seviyesi var, ancak birkaç kez çok fazla çaba harcamadan Seviye 1'de 25 mph'lik en yüksek hıza ulaştım. Bu, ara sıra düşüşlerle düz bir yüzeydeydi, ama yine de biraz sinir bozucuydu.

Yokuş yukarı gitmek çok farklı değildi. Sadece orta miktarda bir çabayla hala 20 mil hızına ulaşabildim. En yüksek hızlar farklı binici türleri arasında değişebilir, ancak çoğu insanın mevcut güç miktarına hala şaşıracağını düşünüyorum. Bu nedenle, denediğim diğer e-bisikletlerle karşılaştırıldığında, güç miktarını hemen ele almanın zor olmasının bir nedeni, Sport'ta nasıl teslim edildiğidir.

Pedal çevirmeye başladığınız zaman ile bisikletin bir enerji sarsıntısı verdiği zaman arasında hafif bir gecikme var gibi geliyor. Bu aynı zamanda gücün nasıl ve ne zaman kesileceği konusunda da devam eder. Birinci ve ikinci seviyelerde, pedal çevirmeyi bıraktıktan bir an sonra güç durur. Daha yüksek seviyelerde pedal çevirdikten sonra gücün kesilmesi daha uzun sürer. Yine, Sport'un sürüş stiline aşina olana kadar biraz sinir bozucu olabilir.

Hiçbir şekilde kötü olduğunu söyleyemem ama alışması biraz zaman alacak. Yeni başlayanlar ve ilk kez elektrikli bisiklet sürücüleri için, trafikte gezinirken aynı zamanda konsantre olmak biraz fazla olabilir.

Sport'un geleneksel bir bisiklet gibi davrandığı bir sıfır seviyesi de var. Bu ayarı birkaç kez kullandım, ancak zamanımın çoğunu Seviye 1, 2 ve 3'te geçirdim. San Francisco'daki tepelerde trekking yapsaydım, belki daha yüksek güç seviyelerini kullanmaya kendimi daha mecbur hissederdim, ancak neredeyse tüm sürüşümde bunlara hiç ihtiyacım olmadı.

Zoomo Sport E-Bike Kiralamalı (veya Satın Almalı) Mı?

Denemek için (finansal olarak) en erişilebilir e-bisikletlerden birinin, yeni başlayanların kendilerini rahat hissetmeleri için en zor olabileceğini biraz garip buluyorum. Güç dağıtımı, nasıl harekete geçtiğine dair biraz benzersiz bir his veriyor. Sonunda istediğin buysa, daha yumuşak bir sürüş sunan e-bisikletler var. Ancak, bu tuhaflığın ötesinde, Zoomo Sport e-bisiklet, piyasadaki diğer benzer bisikletler kadar sağlamdır.

Ancak öldürücü özellik, gaz kelebeği olabilir. Pedal çevirmeden güce ihtiyaç duyduğunuz bir duruma kendinizi soksanız da, güvenlik ağı olarak kullanılabilirliği yeterli olsa da, sahip olmak gerçekten güzel. Zoomo'nun kiralama sunduğu bir şehirde yaşıyorsanız, gelecekte bir tane satın almayı planlıyor olsanız da olmasanız da, kiralama fiyatının çok makul olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Newsweek

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.