Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Yeni Sınırları Aşan 72 Metrelik Süper Yat Konsepti sahibine ait camlı bir güverteye sahip


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Yeni Sınırları Aşan 72 Metrelik Süper Yat Konsepti sahibine ait camlı bir güverteye sahip

AAUJi2w.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Çoğu süper yat konsepti sınırları zorlar, ancak 233 fitlik Posterity, sınırları tamamen silerek bunu bir adım daha ileri götürür. Cam korkuluklar, geniş açık plan alanlar, yüzer açılır balkonlar ve sert tavanın olmaması, dikey ve yatay olarak içeri ve dışarı akan bir tasarım oluşturarak modern ve minimalist bir etki yaratır.

Bağımsız olarak yola çıkmadan önce Alberto Mancini Yacht Design'da kıdemli tasarımcı olan Jay Aberdoni, duvarları ve küçük özel alanları ortadan kaldırarak, geniş kapsamlı manzaralar ve nefes alacak alan adına gelenekten uzaklaşıyor.

“Çoğu yat, salon, yemek alanı, sinema vb. gibi birçok alandan oluşur, yani 260 fitlik bir yatta olsanız bile büyük bir tekne gibi hissetmezsiniz. Aberdoni, Robb Report'a söyledi. "Bunu, bölmeler olmadan birbirine bağlanan devasa, sosyal alanlarla değiştirmek istedim."

Ana güverte salonu ve yemek alanı geniş bir alanı kaplar. Salon, çift yükseklikte, kavisli cam kaplı bir kütüphaneye inen döner bir merdivenle alt güvertedeki plaj kulübüne bağlanıyor. Aberdoni'nin dediği gibi, sanki "yağmur yıldızları" gibi tavandan dramatik bir aydınlatma özelliği sarkıyor. Beach club'daki katlanır yan kapılar ve açılır kıç ayna, denizden esen bir esinti ile yüzen bir tesis havası yaratır. Mobilyalar, geniş manzaralardan uzaklaşmak için sadece kanepeler, bir sehpa ve şezlonglarla minimaldir.

“Kütüphanede dururken, gökyüzü yukarıdan ve etrafınızdaki her yerden görülebilir” diyor. "Misafirlerin çevrelerini gerçekten deneyimleyebilmeleri için kıç tarafındaki cam korkulukları mümkün olduğunca alçak tuttum."

Alt güvertede aynı zamanda bir spor salonu, sauna ve oyuncakların ve çardakların yan kapaklar aracılığıyla kolayca yerleştirilebildiği ihale garajı da bulunuyor. Konuklar ayrıca, alt ve ana güvertede lobileri bulunan yan kapılardan yata binerler. Üst güverte, gemi sahibinin süiti ile kıçtaki köprü arasında bölünmüştür. Kütüphane, ana salon ve ev sahibi süitindeki cam paneller, geniş açık alanlar oluşturmak için tamamen geri çekilir veya sessiz ve klimalı bir ortam için kapalı kalır.

AAUJi2D.img?w=768&h=432&m=6

AAUJxma.img?w=768&h=432&m=6

"Birçok tasarımcı yeni bir şey için bir yatın bir alanını kullanmaktan korkuyor, çünkü alan çok değerli" diyor. "Plaj kulübüne inen bir balkon oluşturmak için pek çok insan ana güverteden 16 fit inmez, ancak bir tekneyi özel yapan ayrıntı türüdür. Bu sadece iyi görünmekle kalmayıp aynı zamanda konukların orada olmaktan keyif almalarını sağlamak arasındaki farktır.”

Aberdoni, bu büyüklükteki bir yatta tipik olarak bulunan güverte sayısını da azalttı. Bir ofis, özel salon, yatak odası ve özel bir terasa açılan en-suite banyo ile köprü güvertesi ve sahibinin güvertesi, ince bir profile sahip düşük hacimli, üç katlı bir yat oluşturmak için birleştirilmiştir. Sert bir tavanın olmaması (gökyüzünü düz bir görünümde bırakmak için), elektrikli, geri çekilebilir bir güneş tentesi ile donatılmış sağlam bir kemer ile hafifletilir.

AAUJIxJ.img?w=768&h=432&m=6

Aberdoni, "Bence şu anda hem sahipler hem de tasarımcılar açısından bir nesil değişikliğiyle karşı karşıyayız" diyor. "Biz genç tasarımcıların cesur olmak ve yeni nesil ve onların değişen ihtiyaçlarına daha fazla uyum sağlamak için sektörü modernize etmemiz gerekiyor."

Bu, hem tasarım hem de isim olarak ilk yat konseptine yansıyan bir düşüncedir - sadece gelecek kuşaklara değil aynı zamanda bir müşteriye de ulaşacağını umduğu bir konsept.

Kaynak: Robb Report

san-diego-skyline-4353504.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.