Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hükümetler Twitter'da Rusya'ya tepki gösterdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hükümetler Twitter'da Rusya'ya tepki gösterdi

AAUGr9K.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Ukrayna Twitter'da saldırıya uğradığında, Alman büyükelçiliği sessiz kalamadı.

Twitter'da, resmi Rus hükümeti hesapları, Güney Afrika'daki Rus büyükelçiliğinden biri de dahil olmak üzere, ülkenin Ukrayna'yı işgalindeki eylemlerini savundu: “Desteklerinizi takdir ediyoruz ve Rusya, 80 yıl önce olduğu gibi bugün bizimle birlikte olmaya karar verdiğiniz için memnunuz. Ukrayna'da Nazizmle savaşıyor!”

Tweet, Güney Afrikalı takipçilerine sözde Rus işgalini destekleyen mektuplar gönderdikleri için teşekkür etti. Güney Afrika'daki Alman büyükelçiliği, Twitter'da Rusya'yı "kendi çıkarları için masum çocukları, kadınları ve erkekleri katletmeye" çağırdı.

@GermanEmbassySA Cumartesi günü "Kesinlikle 'Nazizmle savaşmak' değil" dedi. “Buna düşen herkes utansın. (Maalesef Nazizm konusunda biraz uzmanız.)”

Çevrimiçi ortamda büyük ölçüde övülen ve 15.000'den fazla kez paylaşılan tweet, savaş sırasında, genellikle daha yaygın olan, belirgin şekilde daha rahat ve keskin bir sosyal medya tonu için formaliteyi ortadan kaldıran, genellikle ağırbaşlı resmi hükümet hesaplarından yapılan birçok gönderiden biri. bireyler ya da kurumsal markalar arasında birbirine ters düşüyor.

Ukrayna, resmi Twitter hesabı @Ukrayna'yı yalnızca savaş ve güvenlik bilgilerini paylaşmak için değil, aynı zamanda dünya çapında vatandaşları ve insanları çevrimiçi ortamda Rusya'ya karşı ayaklanmaya teşvik etmek için de kullandı. Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinden günler sonra, Ukrayna doğrudan destekçilerine tweet attı: "@Rusya'yı etiketleyin ve onlara onlar hakkında ne düşündüğünüzü söyleyin."

İnsanlar, Başkan Vladimir Putin'in Rusya'ya "durdurulmalı" ve "havalı adam değil" diye tweet atarak buna uydu. Ancak diğerleri, tweet'in ne kadar dikkat çekici bir şekilde İnternet konuşması olduğuna dikkat çekti. Bir kullanıcı, “Hayatımda hiçbir zaman bir ülkenin işgalci bir ülkeye siber zorbalık yapacağını hayal etmemiştim” diye yazdı. Bir başkası, “Yaşamak için ne güzel bir zaman” diye yazdı.

Sosyal medya, savaş sırasında hem Ukrayna hem de Rusya için bir silah haline geldi. Ukrayna bunu asker toplamak, yabancı hükümetlerden ve şirketlerden destek talep etmek ve yakalanan askerlerin sık sık kanlı videolarını yayınlayarak Rusya'da Putin'e karşı öfkeyi körüklemek için kullandı.

Batılı şirketleri Rusya ile bağlarını kesmeye, asker toplamaya ve Ukrayna'yı destekleyen memleri ve mesajları dünyaya yaymaya teşvik etmede zaten bir etkisi oldu. Ülke içinde medya ve propaganda üzerindeki sıkı kontrolü ve siber hüneriyle tanınan Rusya, savaş sırasında Ukrayna'nın sosyal medya desteğini kazanma dirayetine ayak uyduramadı.

Bununla birlikte, aynı zamanda, Rusya ve diğer kaynaklardan gelen yanlış bilgiler çevrimiçi olarak yaygınlaştı ve sosyal medya şirketlerini bir kez daha yanlış sunulan fotoğraf ve video gönderileriyle dalgayı durdurmak için mücadele etmeye zorladı.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin Twitter'da resmi hesapları var. Genellikle yönetici ofislerinden elçiliklere ve park departmanlarına kadar her şey için birden fazla hesapları vardır. Ana hesaplar genellikle iletişim ekipleri veya dış ilişkiler departmanları tarafından yürütülür. Bazen ülkeler, anavatanlarıyla ilgili görüşlerini paylaşmak için sıradan vatandaşların hesapları devralmasına izin verir.

Twitter, resmi hükümet hesaplarını Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, diğer G-7 ülkeleri ve diğerleri dahil olmak üzere belirli ülkelerden gelen hesaplar için küçük bir bayrak ve notla etiketler, ancak Ukrayna bu listede değildir. Bunun yerine, Twitter onların söyledikleri kişi olduklarını doğruladığında hesaplarda yalnızca tanıdık mavi onay işareti bulunur.

@Ukrayna'daki Twitter varlığı o kadar konuşkandı ki, sosyal medya şirketi tarafından doğrulanmış olmasına rağmen bazıları dikkatli olmaya çağırdı. @Ukraine geçen hafta kripto para bağışı çağrısını tweetlediğinde, bir kripto lideri insanlara çağrının gerçek olduğunu doğrulayana kadar dikkatli olmalarını söyledi. (Gerçekti.)

Bu kanlı çevrimiçi kampanya muhtemelen Cenevre Sözleşmelerini ihlal ediyor
Ülkenin dijital dönüşüm lideri Mykhailo Fedorov, geçtiğimiz ay sosyal medya kampanyasında bir ana sınıf yürüterek yöneticileri ve şirketleri doğrudan Ukrayna'yı desteklemeye çağırdı. İlk olarak, ana hesap almadan önce kripto bağışlarını kabul ettiğini tweetledi.

Ukrayna'nın amiral gemisi hesabı, iki haftadan kısa bir sürede 1 milyondan fazla takipçi kazandı ve 24 Şubat'ta yaklaşık 347.000 takipçiden 1,7 milyona sıçradı. Hesap, yıllardır takipçilere ulaşmak için memler yayınlıyor ve İnternet mizahını kullanıyor. Yahoo News, 2017'de hesabın hükümetle çalışan üç Millennials tarafından işletildiğini bildirdi. Şu anda resmi @Ukraine hesabının arkasında kimin olduğu belli değil.

Ayrıca düzenli olarak takipçilerle etkileşime girer. 26 Şubat'ta, Ukrayna'nın New Jersey eyaletinin resmi hesabını neden takip ettiğini soran bir kullanıcıya yanıt verdi. Hesap, "çünkü havalılar" diye yazdı. Eyalet, Twitter hesabını “nefret edenlere” tepki göstermek için kullandığı biliniyor.

Hükümetler ve politikacılar, son yıllarda sosyal medya kullanımları konusunda daha rahat hale geldiler ve bu siteleri seçmenlerle daha konuşkan bir şekilde konuşmak için kullandılar. Ve bazı seçilmiş yetkililer, özellikle eski başkan Donald Trump, forumları siyasi düşmanları ezmek veya onlara seslenmek için kullanmaktan çekinmediler.

Ukrayna'ya kanmaktan ve Ukrayna hakkında yanlış bilgi yaymaktan nasıl kaçınılır?
2016 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en popüler tweetlerinden biri, Trump'ın kazanma şansını küçümseyen bir tweet attığında ortak İnternet azarını "hesabını sil" tweetini atan Demokrat aday Hillary Clinton'dan bir alkıştı. Yine de, Ukrayna'daki savaş sırasında şimdiye kadar kullanılan İnternet retoriği, konuşma tonu ve çevrimiçi argosu ile dikkat çekiyor.

Dartmouth College'daki Tuck School of Business'ta kurumsal iletişim profesörü olan Paul Argenti, hükümetin bu platformu vatandaşlarla ve dışarıyla doğrudan iletişim kurmak için kullandığına işaret ederek, "Açıkçası, Ukraynalıların kullanması için sosyal medya kritik öneme sahip" dedi. insanlara toplu olarak ulaşmak için başka araçlardan yoksundur.

Ukraynalılar Rusları küçük düşürmek için sosyal medyayı nasıl kullandı?
Ama o uyardı, "Bunu yapıyorsan ses tonunu gerçekten düşünmelisin. Flip olamazsın. Glib olamazsın." Argenti, Güney Afrika'daki Alman Büyükelçiliği'nden gelen tweet'in, İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca insanın öldürülmesinde Almanya'nın rolüne atıfta bulunurken uygunsuz bir glib tonu kullandığını söyledi.

Büyükelçilikten bir sözcü, Almanya'nın geçmişten ders aldığını ve bugün ülkenin bir zamanlar hayal kırıklığına uğrattığı değerleri savunmak için çalıştığını ve tweet'i yayınlamanın bir sorumluluk hissettiğini söyledi. Amerikan Yahudi Komitesi'nden bir sözcü, büyükelçiliğin gönderisine destek tweeti attı ve büyükelçiliğin sosyal medya yöneticisine zam yapılması çağrısında bulundu. Ukrayna ve Rusya'daki devlet kurumları, yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: The Washington Post

auschwitz-4803494.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.