Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google'ın Ufukta Büyük Bir Sorunu Var


Önerilen İletiler

  • Admin

Google'ın Ufukta Büyük Bir Sorunu Var

Alphabet_Organizational_Chart.png

Web3, NFT'ler, blok zinciri ve meta veri tabanı arasında, teknoloji şirketlerinin yeni nesil teknolojiyi devreye sokmak için yapacak çok işi var.

Şimdi Google yeni bir eğitim hamlesi ile hızlanıyor.

Google, herkesin kullanabileceği bir program oluşturduğunu ve herhangi bir üniversite diplomasına gerek olmadığını söyledi. Şirket, mezunların %75'inin altı ay içinde kariyerleri üzerinde olumlu bir etki gördüğünü bildirdiğini söylüyor.

Giriş engelinin yüksek olması, maaşın artmasına ve yetenekleri çekmek için diğer teşviklere yol açtığından, teknoloji iş ilanlarını doldurmak daha zor hale geldi.

10 Ağustos ile 10 Ekim 2021 arasında 7.200'den fazla teknoloji uzmanıyla yapılan ankette, yakın zamanda yayınlanan bir Tech Maaş Raporuna göre, ABD teknoloji maaşları 2021'de 104.566 $ ile rekor seviyeye yükseldi. Web geliştiricileri %21'den fazla artışla en büyük artışı gördü. 98.912 dolara.

Ve Silikon Vadisi, yıllık ortalama 133.204 $ ödeyen teknoloji işleri ile hala ülkenin önde gelen teknoloji merkezi olsa da, Seattle, New York City, Boston ve San Diego gibi şehirler, giderek daha kazançlı teknoloji işleri arayan bir insan akını görüyor.

Ülke Covid-19 pandemisinden çıktığı için ABD iş piyasası son çeyreklerde sıcaktı.

Ülke, Kasım ve Aralık aylarında daha önce tahmin edilenden 709.000 daha fazla iş ekledi ve Ocak ayında tarım dışı istihdam 467.000 arttı.

Alphabet'in 100 Milyon Dolarlık Eğitimi

Alphabet, yüksek ücretli ancak arazisi zor olan teknik işlerde çalışan personel için 100 milyon dolar yatırıyor.

Yakın tarihli bir BSA Vakfı raporuna göre, yaklaşık 10 Amerikan işinden biri yazılım endüstrisinde.

Ve ilk 10'daki diğer işlerin çoğundan farklı olarak, teknik işler genellikle ileri derece gerektirir ve doldurulması daha zordur.

Google'ın yakın gelecekte ihtiyaç duyacağı yeteneği bulmakta sorun yaşamamasını sağlamak için CEO Sundar Pichai, 100 milyon dolarlık yeni bir Google Kariyer Sertifikaları Fonu duyurdu.

Google, 70.000 Amerikalı'nın, insanları "veri analizi, BT desteği, proje yönetimi ve kullanıcı deneyimi tasarımı gibi alanlarda yüksek ücretli, yüksek büyüme sağlayan işler" için hazırlayan sertifika programını tamamladığını söylüyor.

Pichai, "Hedef, Sosyal Finansın 20.000'den fazla Amerikalı işçiye ulaşmasını sağlamaktır. Amerika'nın geleceğine yapılan bu yatırım, 1 milyar dolarlık ücret artışı sağlama potansiyeline sahiptir." dedi.

Pichai, "Bu, özel şirketlerden kar amacı gütmeyen kuruluşlara kadar tüm ekosistemin daha fazla Amerikalının ekonomik fırsatlara erişmesine yardımcı olmak için birlikte nasıl çalışabileceğinin umut verici bir başka örneği." Dedi. "Bunun insanlar, aileleri ve toplulukları için dönüştürücü olabilecek tüm yollarını görmekten heyecan duyuyorum."

Google, yatırımın 20.000 daha fazla Amerikalının teknolojide kariyer için ihtiyaç duydukları eğitimi almasına yardımcı olacağını söyledi.

Teknoloji Şirketleri Yetenek Üzerine Savaşıyor

Pandemi, teknoloji için birden fazla şekilde kılık değiştirmiş bir nimet oldu.

Görünüşe göre, pandemi analogdan dijitale geçişi hızlandırdı, çünkü her zamankinden daha fazla Amerikalı uzaktan çalışıyor.

Konferans Kurulu tarafından yakın tarihli bir rapor, teknoloji şirketlerindeki yüksek eğitimli beyaz yakalı işler için 10 listeden dördünden fazlasının California, Oregon ve Washington dışında olduğunu gösterdi.

Texas, Virginia ve New York gibi eyaletlerde, özellikle yeni teknoloji çalışmaları için popüler olan Austin, Texas ile teknoloji çalışmalarının popülaritesi artıyor.

Rapora göre, Batı Kıyısı dışındaki iş ilanlarının yüzdesi 2019'un başında %30'dan 2022'nin başında %43'e yükseldi.

Google, eğitime 100 milyon dolar yatırım yaparak geleceğin bu işlerini doldurmakta sorun yaşamayacağından emin olmak istiyor. Nitelikli bireyleri işe alma yarışı önümüzdeki aylarda ve yıllarda kızışırken, ihtiyaç duyduğu destek bu olabilir.

Kaynak: The Street

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.