Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kuantum Piller Süper Emilim İle Gerçekleşebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kuantum Piller Süper Emilim İle Gerçekleşebilir

AAUFhrB.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, yeni nesil kuantum pil teknolojisinin kilidini açmanın anahtarı olan süper emilim kavramını kanıtladılar.
Adelaide Üniversitesi araştırmacıları, araçlar için kuantum pillere yol açabilecek süper emilimi çözdüklerine inanıyorlar. Şu anda, çoğu elektrikli araç, Zero ve GASGAS gibi şirketlerde olduğu gibi, lityum iyon pil hücreleri tarafından desteklenmektedir.

Bununla birlikte, bilim adamları kodu kırdığında, pil teknolojisi kelimenin tam anlamıyla bir kuantum sıçraması yapabilir. Yeni keşif, bu yeni nesil teknolojinin şarj hızında önemli bir adımdır.

Fiziksel Bilimler Okulu ve Adelaide Üniversitesi Fotonik ve Gelişmiş Algılama Enstitüsü (IPAS) Ramsay Üyesi Dr. James Q. Quach, durumu şöyle özetledi: yetenekler, büyüdükçe daha az şarj süresi gerektirir.”

"Kuantum pillerin şarj gücünün pilin boyutundan daha hızlı artması teorik olarak mümkündür, bu da şarjı hızlandırmanın yeni yollarına izin verebilir."

"Mikro boşluğun aktif tabakası, enerjiyi depolayan organik yarı iletken malzemeler içerir. Kuantum pillerin süper emici etkisinin altında yatan fikir, tüm moleküllerin kuantum süperpozisyonu olarak bilinen bir özellik aracılığıyla topluca hareket ettiği fikridir."

"Mikro boşluk boyutu arttıkça ve molekül sayısı arttıkça şarj süresi azaldı."

Kuantum piller, teorik olarak, pil büyüdükçe daha hızlı şarj sürelerine izin verecektir. Süper absorpsiyon kavramı bu teoriyi desteklemektedir ve teknolojinin uygulanması, üreticiler tarafından gelecekte de benimsenmesi durumunda elektrikli araç endüstrisinin gelişimini teşvik edebilir. Kuantum pillerin gerçeğe dönüşmesi durumunda, elektrikli pil paketlerine sahip otomobillerin ve motosikletlerin bir şarj durağında uzun saatler beklemesine gerek yoktur. Ekibe göre, yolculuktaki bir sonraki adım, çalışan bir kuantum pil prototipi oluşturmak olacak.

Kaynak: RideApart

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.