Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Faraday Future FF 91 EV (Elektrikli Otomobil) Sonunda Ön Üretime Giriyor

AAUjK80.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Faraday Future'dan uzun süredir planlanan EV, bu yıl içinde planlanan seri üretimin başlamasından önce üretime giriyor.

FF91, 1050 beygir gücü ve 400 milin hemen altında bir menzilin yanı sıra altı haneli bir fiyat etiketi ile vaat edilen büyük bir EV'dir.

Model, konsept olarak ilk gösterildiğinden beri birçok gecikmeyle ve hızla değişen bir EV manzarasıyla karşı karşıya kaldı.

Faraday Future'dan haber almayalı uzun zaman oldu, ancak start-up, FF91'in ilk üretim amaçlı örneğini dediği şeyi ortaya çıkardı. İlk kez 2017 yılında konsept olarak görülen elektrikli crossover'ın bu yılın üçüncü çeyreğinde üretime girme yolunda olduğu iddia ediliyor.

FF91, birkaç yıl önce 300 milin üzerinde bir menzil gibi etkileyici olan diğer istatistiklerin yanı sıra, 1050 beygirlik devasa bir çıkış ve eşit derecede büyük bir 130 kWh pil vaat etti. Bir noktada, bir yönetici tarafından 300.000 dolarlık bir fiyat etiketi ile geleceği ima edildi.

EV'nin başlangıçta 2018'de üretime girmesi planlanmıştı - bazı zaman çizelgelerinin kaydığını söylemek güvenli - ancak şirket Las Vegas'taki CES'e bir prototip getirdiğinde sadece iki yıl önce çalışan bir prototip kullandık.

Şimdi şirket, önümüzdeki aylarda ek birimlerin önünde, ilk üretim amaçlı aracın tamamlanmasıyla 4 numaralı üretim dönüm noktasına ulaştığını söylüyor.

Matt Tall, "Hanford fabrikasında ilk üretim amaçlı aracın inşa edilmesi, üçüncü çeyrekte üretime başlama yolunda önemli bir adım. Bu yineleme, bugüne kadar gördüğümüz FF 91 üretim modeline en yakın olanı," dedi. FF'de üretim başkanı. FF 91'in benzersiz bir sürücü ve yolcu deneyimi ile pazara ulaşan ilk ultra lüks elektrikli otomobil olması bekleniyor."

FF 91'in konsept formunda ilk görüldüğünden ve CES'te gösterilen prototipi kullandığımızdan beri çok şey oldu.

Diğer şeylerin yanı sıra, birkaç otomobil üreticisi, bu konuda 2017 veya 2020'de kapsanmayan birden fazla segmentte ilk EV'lerini tanıttı. Faraday Future tarafından vaat edilen beygir gücü rakamları, bir Hummer pikap ve Tesla Model S'nin bir başka yinelemesi de dahil olmak üzere, yeni ve eski bazı oldukça şaşırtıcı EV'ler tarafından kabaca eşleştirildi.

EV'lerdeki dev bilgi-eğlence dokunmatik ekranları artık bir yenilik olmaktan ziyade neredeyse zorunlu ve birkaç model, pilli elektrikli geçitlerin giriş fiyatını neredeyse gaz motorlu modellerle rekabet etme noktasına getirdi. EV'ler ayrıca, cepleri derin olan erken benimseyenler tarafından satın alınan bir öğeden daha az ve ikinci veya üçüncü bir araç olarak yeni bir crossover için alışveriş yapanlar tarafından satın alınan bir öğeden daha fazla hale geldi. Bütün bunlar tam da o zaman diliminde ortaya çıktı.

Öte yandan, pek değişmeyen bir şey, elektrikli araçların şu anda ABD'de hakim olduğu ve hala yaklaşık %3 olduğu bildirilen pazar payıdır. Bu nedenle, model çeşitliliği ve teknik özelliklerdeki sıçramalar çok büyük olurken, EV pazar payı üzerindeki etkisi daha az muhteşem oldu.

Faraday Future, yıllar önce vaat edilen 1050 hp ve 1328 lb-ft torktan biraz sapabilecek olan FF91'in üretim özelliklerini henüz açıklamadı. Bu üretim modeli, hala 100.000 doların oldukça üzerinde olması beklenen bir fiyat ve ABD pazarında çok daha ucuz pilli elektrikli araçların hazır mevcudiyeti de dahil olmak üzere hala birkaç rüzgarla karşı karşıya.

FF 91'in elektrikli bir gelecek vizyonu hala geçerli mi, yoksa EV pazarı o sırada önemli ölçüde değişti mi? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

AALVNB7.img?w=768&h=206&m=6

Kaynak: autoweekelectric-car-2862381.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.