Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2022 3 yıl Admin Muzlarınızın Daha Uzun Süre Dayanmasının 6 Yolu Taze meyveden daha lezzetli bir şey var mı? Pek değil, özellikle de lezzetli bir meyve salatasına koyarsanız. Ve meyve söz konusu olduğunda, mükemmel olgunlaşmış bir muzun tadını yenmek zordur. Bizim gibiyseniz, özellikle bir demet satın aldıysanız ancak her seferinde yalnızca bir tane yemek istiyorsanız, muzları her zaman taze tutmaya çalışıyorsunuzdur. İşte muzlarınızın çok çabuk kararmasını önlemenin en etkili yollarından bazıları. (Onları çok geç yakalarsanız, B Planına geçin: daha fazla muzlu ekmek yapın!) 1. Muz Saplarını Plastik Sargıya Sarın Muz, saplarından etilen gazı saldığı için ağaçlardan koparılır alınmaz olgunlaşmaya başlar. Ancak olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için bu sapları plastik sargı veya alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Sapları plastik sargılı muz demetleri satan marketler görebilirsiniz, ancak en iyi sonucu almak için muzlarınızı ayırın ve saplarını ayrı ayrı sarın. 2. Muzlarınızı Asın Muzlarınızı bir kancaya asmanın bilimsel bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Muzları bir kancaya asarsanız, etilen gazı daha yavaş çalışır. Muzları asmak, olgunlaşmaya devam ederken daha eğilimli oldukları tezgahta morarmalarını da önler. Yerleşik kancalı bir meyve sepeti veya özellikle muzlar için yapılmış küçük bir dolap altı kancası alabilirsiniz. Her iki durumda da, muzlarınız kancada olgunlaşırken oda sıcaklığında tutun. 3. Yeşil Muz Satın Alın Muzlarınızın raf ömrünü uzatmanın en kolay yolu bulabileceğiniz en yeşil muzları satın almaktır. Hala yeşilken toplanırlar, daha sonra sevdiğimiz parlak sarıya ulaşmak için zamanla yavaş yavaş olgunlaşırlar. Muzlu kek aradığınız mükemmel olgunlaşmış muzları kapmak yerine, kancanıza asabileceğiniz yeşil bir demet alın ve olgunlaşmasını izleyin. 4. Olgun Muzları Buzdolabına Yerleştirin Muz saklamanın temel kurallarından biri, onları asla buzdolabında saklamamaktır. Ama kurallar çiğnenmek içindir, özellikle konu muz olduğunda. Yeşil muzları buzdolabından uzak tutmalısınız, ancak muzlarınız tamamen olgunlaştıktan sonra, soğuk sıcaklıkların daha fazla olgunlaşmasını engelleyeceği (en az birkaç gün) buzdolabına taşıyabilirsiniz. Bu senin için birkaç gün daha taze muzlu parfe! 5. Muzlarınızı Dondurun Muzları dondurmak, onları gelecekte kullanmak üzere saklamanın en kolay yollarından biridir. Ancak muzları nasıl dondurduğunuz, ne kadar iyi çözdüklerini büyük ölçüde etkileyebilir. Tüm salkımı dondurmak, kabukları koyulaştıracak ve zayıf bir şekilde çözülecekler. Bunun yerine, soyulmuş, tek tek muzları veya muz dilimlerini yeniden kapatılabilir hava geçirmez torbalarda dondurmayı düşünün. 6. Bir Muz Koruyucu Satın Alın Morarma, muzlarınıza zarar verebilir. Yumuşacık parçalara ve daha hızlı olgunlaşmaya yol açar, bu da muzlar için özel olarak yapılmış sert kılıfların kullanışlı olduğu yerdir. Bu Muz Saklayıcı her seferinde bir muz tutabilir ve meyveleri olgun ve öğle yemeği için (veya öğleden sonra atıştırmalıklarınız için) hazır tutmak için harika bir çözüm görevi görür. Bir demeti korumak istiyorsanız birden fazla isteyebilirsiniz, ancak bir adet olgunlaşmış muzunuz varsa, bu harika bir çözüm. Kaynak: TOH - Taste of Home
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.