Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uzmanlara göre bu ev bitkisi iyi bir gece uykusunun sırrıdır


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Uzmanlara göre bu ev bitkisi iyi bir gece uykusunun sırrıdır

AAU5iUY.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Daha iyi bir gece uykusu nasıl alınır sorusu, hem doktorlar hem de tasarımcılar arasında favori bir sorudur. Mobilyalarınızın yerleşiminden doğru boyayı seçmeye kadar - mükemmel uyku ortamını seçmek birçok faktöre bağlıdır. Ancak, bu değişikliklerin bazılarının büyük bir anlaşma olması gerekmez.

Nasıl daha iyi uyuyacağınızı merak ediyorsanız, uzmanlar bir yılan bitkisinin yatak odanızın ihtiyaç duyduğu aksesuar olabileceğini ortaya çıkardı.

Bu bitkinin, alanınızı daha temiz ve sağlığınız için daha iyi hale getirecek, gece boyunca uyumanıza yardımcı olacak birçok faydası vardır. Burada uyku uzmanları bilmeniz gerekenleri paylaşıyor.

Yılan bitkisi neden daha iyi uyumanıza yardımcı olur?

Sleep and Snooze'dan Uyku Hijyeni Uzmanı Steve Payne, "Ev bitkilerinin çoğu çevreniz ve hava kaliteniz için iyi olsa da, yılan bitkileri özellikle uyumanıza yardımcı olmak için yatak odasına yerleştirmek için iyidir" diye açıklıyor.

Hava temizleyici olarak yılan bitkisi
Bu en iyi ev bitkisi, geceleri oksijen yayan, yani daha iyi (ve daha uzun süre) uyuyabileceğiniz anlamına gelen doğal bir hava temizleyicidir.

Steve, "Ayrıca ksilen, trikloroetilen, toluen, benzen ve formaldehit gibi zararlı kimyasalları havadan çıkarmakta da harikalar," diye açıklıyor. Bunlar, genellikle günlük aerosollerde (saç spreyi gibi) bulunan ve uyku alanınızda kalabilen ve sonuç olarak gece solunumunuzu etkileyen kimyasallardır.

Academia Labs LLC'nin Kurucu Ortağı Craig Miller, yatak odası fikirlerinize bir yılan bitkisi eklemenizi de tavsiye ediyor.

Craig, "Yılan bitkileri, Crassulacean Asit Metabolizması (CAM) karbon sabitleme yolunu gerçekleştirir, bu da geceleri bile, özellikle geceleri odadaki karbondioksiti topladıkları anlamına gelir" diye ekliyor.

Uzman, yılan bitkisinin sağlığımızı (ve dolayısıyla uykumuzu) iyileştirdiği bilinen oksijen ürettiğini paylaşıyor.

Radyasyonu emmek için yılan bitkilerini kullanmak

Craig, aerosollerdeki zararlı kimyasalları emmenin yanı sıra, cep telefonunuz ve TV'niz de dahil olmak üzere ev aletlerinden 'makul miktarda' radyasyon çıkardıklarını da ekliyor. “Bu nedenle, yatak odanıza bir yılan bitkisi yerleştirmek genellikle sağlığınız için faydalıdır ve bu da daha iyi uyku kalitesine yol açar” diyor.

En iyi yatağı zaten bulmuş olabilirsiniz, ancak bir sonraki adım mükemmel bir ev bitkisidir. Henüz yatırım yapmadıysanız, kesinlikle denemeye değer (estetik amaçlar için de).

Kaynak: Homes & Garden

snake-plant-4985304.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.