Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yüksek Tansiyon için 1 Numaralı En Kötü İçecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yüksek Tansiyon için 1 Numaralı En Kötü İçecek

AASltGa.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, genetik ve yaşam tarzı faktörlerinin bir sonucu olabilen bir sağlık durumudur. Genetik, kişinin yüksek tansiyon geliştirme olasılığında rol oynayabilirken, kilo, egzersiz, nikotin kullanımı, stres ve diyet gibi yaşam tarzı faktörleri de kan damarı sağlığına katkıda bulunabilir.

Sodyum, tansiyon denilince akla gelen ilk şey olabilir ve bu besin maddesi hipertansiyona yol açabilse de, içecekler de dahil olmak üzere bu sağlık durumunu daha da kötüleştirebilecek başka diyet bileşenleri de vardır.

Aslında, kafeinli enerji içeceklerinin yüksek tansiyon için en kötü içecek olduğunun farkında olmayabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin ve nasıl sağlıklı besleneceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Science'a Göre Enerji İçeceklerinin 12 Tehlikeli Yan Etkisini kaçırmayın.

İlk olarak, yüksek tansiyon nedir ve neden tehlikelidir?
Kan basıncı, yetişkinlerde kardiyovasküler sağlığı değerlendirmek için kullanılan yaygın bir sağlık ölçümüdür ve yüksek okumalar, daha ciddi sağlık koşullarının var olduğu anlamına gelebilir. Örneğin, yüksek kan basıncı, kan damarlarında kalp krizi ve felç riskini artırabilecek plak birikiminin bir işareti olabilir.

Sağlıklı kan basıncının 120/80 mm Hg'den düşük olduğu kabul edilir; burada en üstteki sayı sistolik değeriniz ve alttaki sayı diyastolik olarak adlandırılır. Veriler, "40-89 yaşlarındaki kişilerde her 20 mm Hg sistolik veya 10 mm Hg diyastolik artışla iskemik kalp hastalığı ve felçten ölüm riskinin iki katına çıktığını" öne sürüyor.

Kafeinli içeceklerin kan basıncınız üzerindeki olası olumsuz yan etkileri.

Tükettiğiniz sıvı, kan hacminizde önemli bir rol oynar ve sıvı bileşenin kanınıza sağlanmasına yardımcı olur, böylece besinler ve oksijen vücudunuza uygun şekilde iletilebilir. Ancak tükettiğiniz sıvıların etkisi kan hacminin ötesine geçer.

Kahve, soda ve enerji içecekleri gibi kafeinli içecekler, vücudunuzun adrenalin salgılamasına neden olarak kan basıncınızda artışa neden olabilir. Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) göre, yaklaşık 4 ila 5 fincan kahve olan 400 miligrama (mg) kadar kafein, çoğu insanda olumsuz sağlık sonuçlarıyla ilişkili değildir; ancak herkesin kafeine karşı farklı bir duyarlılık düzeyi vardır. Bu, 4 fincan kahveden sonra kendinizi farklı hissetmeyebilirsiniz, ancak arkadaşınız endişeli hissedebilir ve artan kan basıncına bağlı olarak hızlı bir kalp atışı fark edebilir.

AAU7DNQ.img?w=768&h=563&m=6

Kahvenin kafein içeriği, kullanılan çekirdek ve demleme yöntemine bağlı olarak fincan başına 95 ila 200 mg arasında değişebilirken, bir başka yaygın kafein kaynağı olan enerji içecekleri, genellikle sürekli olarak daha yüksek miligram kafein içerir ve bu da onları özellikle kan basıncı ile ilgili hale getirir.

Bazı enerji içeceklerini porsiyon başına yaklaşık 100 mg, diğerlerinin porsiyon başına 300 mg'a kadar olan enerji içeceklerini bulabilirsiniz. Tabii ki, bir enerji içeceği, kafein tüketiminizi FDA'nın önerdiği 400 mg sınırının altında tutabilir, ancak güne birkaç fincan kahve ile başlamak, öğle yemeğinde kafeinli bir gazozun tadını çıkarmak ve öğleden sonra enerjinizi bir enerji içeceği ile artırmak tehlikeli seviyeler sağlayabilir. Tek bir günde kafein.

Kafeinli enerji içecekleri, tüm kafeinli içecekler arasında en yoğun kafein kaynağı olma eğiliminde olduklarından, kan basıncı için en endişe verici içecektir.

Götürmek
Ailenizin kalp sağlığı geçmişi, mevcut tıbbi durumlar, ilaçlar ve yaşam tarzı ölçütlerinin tümünün uygun kafein tüketimini değerlendirirken dikkate alınması gerektiğinden, kafein alımınızı doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Kafeinli içeceklerin yanı sıra, kan basıncını olumlu yönde etkileyebilecek hidrasyonu desteklemek için bol miktarda kafeinsiz sıvı içtiğinizden emin olun.

Ek olarak, sağlıklı kan basıncını korumayı hedeflerken en iyi uygulamalar arasında düzenli egzersiz, sağlıklı bir kiloya ulaşma ve bunu sürdürme, stresi en aza indirme ve sodyum alımını izleme yer alır.

Kaynak: EatThis NotThat

red-bull-3301415.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.