Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ay Yeni Yılı: Kaplan Yılı 2022


Önerilen İletiler

  • Admin

Ay Yeni Yılı: Kaplan Yılı 2022

Ay Yeni Yılı, 1 Şubat 2022 Salı günü, dünya çapında yaklaşık 2 milyar insan tarafından kutlanan ve iki haftadan fazla sürebilen şenliklerle başlıyor.

AATkR3f.img?w=768&h=576&m=6

Çin Yeni Yılı ve Çin'de Bahar Şenliği olarak da bilinen kutlama, Öküz Yılı'nın bitişini ve Kaplan Yılı'nın başlangıcını işaret ediyor.

Aile toplantıları, sokak geçit törenleri ve kötü ruhları kovmak için havai fişeklerle ataları ve tanrıları onurlandırmak için geleneksel bir zaman. Çin ay takvimine göre Yeni Ay Yılı Kore, Singapur, Moğolistan, Tibet, Vietnam ve dünya çapındaki Asya topluluklarında da kutlanır.

Çin'in ABD büyükelçisi Qin Gang, Pazar günü Ay Yeni Yılı açıklamasında, Amerikan ve Çin halkını "yeni çağda dostluğumuzu ilerletmeye" çağırdı.

Qin ayrıca 4 Şubat'ta Pekin'de başlayacak 2022 Kış Olimpiyatları'nın lansmanını yaparak, sporcuların ve gözlemcilerin "Gergin, Kapsayıcı, Yeşil, Olağanüstü ve Canlandırıcı anlamına gelen TIGER özelliğini hissetmelerini" umduğunu söyledi.

İşte Ay Yeni Yılı ve Kaplan Yılı hakkında bilmeniz gereken her şey. Çin hakkında daha fazla bilgi için, bu hafta Pekin'de başlayacak olan Kış Olimpiyatları ve ülkenin nükleer enerjiyi genişletmesi hakkında bilmeniz gerekenler burada.

Ay Yeni Yılı 2022 ne zaman?

Birçok Asya kültürü tarihsel olarak güneş takvimi yerine ay takvimini takip eder, bu nedenle Ay Yeni Yılı her yıl Gregoryen takviminde farklı bir güne düşer: 2022'de Ay Yeni Yılı 31 Ocak'a düşer ve yeni yıl Salı günü başlar. , 1 Şubat.

Kutlamalar genellikle hafta sonundan önce başlayıp haftalar sonra devam etse de, yalnızca 31 Ocak - 6 Şubat arasındaki ilk yedi gün resmi tatil olarak kabul edilir.

Yılın ilk dolunayında kutlanan bir Çin geleneği olan Fener Festivali, Yeni Yıl sezonunun sonunu işaret ediyor. Çin takviminin ilk ayının 15. gününde gerçekleşir - bu yıl 15 Şubat'ta iner.

AATl2Dd.img?w=768&h=506&m=6

Ay Yeni Yılı nedir?

Yeni bir takvim yılının başlangıcından daha fazlası olan Ay Yeni Yılı, kışın bitişini ve baharın başlangıcını işaret eden yeniden birleşme ve yeniden doğuş zamanı olarak görülür.

Bir efsaneye göre, her yılın başında Dünya'nın altından bir canavar çıkar ve köylüleri yer. Nian ("yıl" için Çince) olarak adlandırılan canavar, parlak ışıklardan, yüksek seslerden ve kırmızı renkten korktuğu için canavarı sürgün etmek için kullanıldı ve hepsi tatille ilişkilendirildi.

Bu yıl hangi Çin Zodyak hayvanı onurlandırıldı?
Çin takvimi 12 yıllık bir döngüdedir ve her yıl bir düzine hayvandan biriyle bağlantılıdır - sıçan, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz.

Gregoryen takviminde 2022 yılı Kaplan Yılı olarak belirlenmiştir.

Qin, "Çin kültüründe kaplan, cesaretin, bilgeliğin ve gücün sembolüdür. Ancak ilginç bir şekilde, kaplan İncil'de belirtilmezken, bir Batı astrolojik işareti olan aslan Çin zodyakında yoktur." Dedi. "Farklı yerler ve halklar farklı kültürlere sahiptir. Bu sadece doğaldır, ancak bu tür farklılıklar birbirimizin tarihini, kültürünü ve geleneğini anlamamıza, saygı duymamıza ve takdir etmemize engel olmamalıdır."

Tiger'ın son Yılı 2010'daydı.

Kaplan Yılında doğan insanların kişilik özellikleri nelerdir?
Asya kültürlerinde ormanın kralı aslan değil kaplandır: Kaplan Yılı'nda doğan insanların hem cesur hem de heyecan arayan, genellikle ilgi isteyen doğal liderler oldukları düşünülür.

Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi'ne göre, "Cesur ve enerjikler, bir meydan okumayı veya rekabeti seviyorlar ve risk almaya hazırlar". "Ayrıca asi, asabi ve açık sözlü olabilirler, emir almak yerine emir vermeyi tercih ederler, bu da çoğu zaman çatışmaya yol açar."

Geçen yüzyılda, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 ve 2010'un hepsi Kaplan yıllarıydı.

Year of the Tiger'da doğan ünlüler arasında Kraliçe II. Elizabeth, Fidel Castro, Marilyn Monroe, Shawn Mendes, Lady Gaga ve Tom Cruise yer alıyor.

İnsanlar Ay Yeni Yılını nasıl kutlar?
Çeşitli Asya kültürlerinin yeni yılda kendi farklı zil sesleri vardır: Vietnam'da Ay Yeni Yılı Tết olarak adlandırılır ve bánh chung (yapışkan pirinç kekleri), kile sarı ochna çiçekleri ve arkadaşlara, akrabalara ve akrabalara yapılan ziyaretlerle kutlanır. komşular. Malezya'da kutlamalar, çiğ balık ve kıyılmış sebzelerden oluşan bir yemek olan yeesang'ın tadını çıkarıyor.

Amerikalılar genellikle, yeni yılın gelişinin büyük halk kutlamalarına neden olduğu, ejderha geçit törenleri, tekne yarışları, havai fişekler ve kötü şansı önlemek için havai fişeklerle Çin kutlamalarına aşinadır.

Kırmızı ve altın, Ay Yeni Yılı'nda iyi şansı simgeliyor, birçok insan kırmızı giyiyor ve çocuklar genellikle parayla doldurulmuş kırmızı zarflar alıyor.

Fener Festivali, Yeni Yıl sezonunun sonunu sembolize eder ve kağıt fenerlerin uçması ve şalgam kekleri ve Çin tatlısı pirinç köftesi olan tangyuan yemesiyle işaretlenir.

Birçok aile şölen düzenleyecek, evlerinde kapsamlı bir temizlik yapacak ve ölen akrabaları onurlandıracak.

Ay Yeni Yılı'nın üçüncü günü, Chi Kou Ri veya "Kızıl Ağız Günü" olarak bilinir. Bu yıl 3 Şubat'ta, tartışmaların daha olası olduğu bir zaman olduğuna inanılıyor, bu nedenle insanlar sosyal etkileşimlerden kaçınma ve bunun yerine evde kalma veya tapınakları ziyaret etme eğiliminde.

Geçen yıl olduğu gibi, COVID-19 salgını daha sakin kutlamalara yol açtı: Washington'daki Çin Büyükelçiliği, eski ABD Başkanı Jimmy Carter'ın açıklamalarıyla Pazar günü sanal bir kutlama düzenledi; Çin fenerlerinden oluşan bir sergi ve Kennedy Center'da bir ışık gösterisi; akrobasi ve kış sporları gösterileri; ve Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi'nde dev pandalar Mei Xiang, Tian Tian ve Xiao Qi Ji'nin yeniden bir araya gelmesi.

Kaynak: CNeT

lantern-6974220.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.