Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nissan Micra'nın halefi EV (EA - Elektrikli Otomobil) olacak


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Nissan Micra'nın halefi EV olacak

AATfsjq.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Nissan, Nissan Micra hatchback'in pilli elektrikli halefini önizleyen teaser videosunu yayınladı.
Hat, Renault Nissan'ın Renault 5 hatchback ile paylaşılacak ve 248 mile kadar menzil sunan CMF B-EV platformuna dayanacak.
Micra'nın halefi, Nissan tarafından tasarlanacak, ancak Fransa'da Renault tarafından yeni ElectriCity merkezinde tasarlanacak ve inşa edilecek.

Nissan'ın Kuzey Amerika'daki en küçük teklifi olma rolünü üstlenen Nissan Micra, geçtiğimiz 35 yılda Kanada'da ara sıra satışa sunulduğundan, ABD yollarında çok sık görülen bir model olmayabilir. Micra, en yeni neslin beş yıl önce piyasaya çıkmasıyla yakında yeniden tasarlanacak ve yeni modelin yalnızca EV olması bekleniyor.

Nissan, yuvarlak farlara ve arka farlara sahip kompakt bir hatchback'in önizlemesini gösteren kısa bir teaser videosu yayınladı ve aynı zamanda modelin metale ulaştığında farklı bir isim alacağını belirtti.

Yeni modelin, Renault ile paylaşılan CMF B-EV platformunu temel alması planlanıyor ve Fransız otomobil üreticisi, platformu, 2017'de çok iyi karşılanan Renault 5'in manevi halefi olacak olan kendi modeli için kullanması bekleniyor. konsept formu sadece birkaç yıl önce. Micra'nın halefi, Nissan tarafından tasarlanacak, ancak Fransa'da Renault tarafından tasarlanacak ve orada, Renault'nun mevcut birkaç tesisi birleştiren ve yeniden kullanan yeni ElectriCity üretim merkezinde inşa edilecek.

Nissan Operasyon Direktörü Ashwani Gupta, "Bu tamamen yeni model Nissan tarafından tasarlanacak ve Renault tarafından yeni ortak platformumuz kullanılarak tasarlanacak ve üretilecek, böylece Nissan-ness özelliğini korurken Alliance varlıklarımızın kullanımını en üst düzeye çıkaracak" dedi.

Gupta, "Bu, Alliance'ın 'akıllı farklılaşma' yaklaşımının harika bir örneği. İkonik Micra'mızı geride bırakan bu yeni modelin, Avrupa'daki müşterilerimize daha fazla heyecan katacağına eminim," diye ekledi.

Teaser videosu, minimal çıkıntılara ve zıt siyah bir çatıya sahip küçük bir dört kapının profilini ortaya çıkardı. Büyük, halka şeklindeki gündüz farları elbette LED'ler olacak, stop lambaları da benzer bir halka şekline sahip olacak. Bu arada farların kendileri, aşağıdaki teaser görüntüsünün önerdiği gibi, LED halkalarını ikiye bölen dar dikdörtgen piksel birimleri olabilir.

Menzil söz konusu olduğunda Nissan, Micra halefinin platformunun 248 mil menzile kadar tasarlanacağını belirtti.

Genel olarak, CMF B-EV platformunun Nissan, Renault ve Alpine markaları altında yılda 250.000 aracı desteklemesi planlanıyor. İlginçtir ki, Mitsubishi modellerinin bu hafta Nissan'ın duyurusuna göre bu platformu alması planlanmadı, bu nedenle Nissan'ın şu anda genç markası olan şey için başka planları olması muhtemel.

AATfzIu.img?w=768&h=432&m=6

Micra'nın 2024 Avrupa'da piyasaya çıkmasını bekliyoruz, ancak Nissan'ın bu arabayı Kanada'da mı yoksa ABD'de mi sunacak kadar cesur olup olmayacağı henüz belli değil. Volkswagen, Avrupa'daki popülaritesine rağmen ID.3 hatchback'i eyalette sunmaktan kesinlikle kaçındı ve genel olarak küçük otomobiller son on yılda ABD'de özellikle iyi performans göstermedi. Ancak, fiyat noktalarına gelince, Micra'nın Leaf'in altına yerleştirilmesi bekleniyor ve Mini Cooper SE Electric'in beğenilerine biraz rekabet sunabilir. 2024 EV pazarını şimdiden tahmin etmek zor, bu nedenle Kuzey Amerika'da Leaf'in altına yerleştirilmiş küçük bir elektrikli hatchback için talep olabilir.

Micra'nın halefinin duyurusu, Renault, Nissan ve Mitsubishi'nin 2030 yılına kadar 35 yeni elektrikli modelin piyasaya çıkacağını öngören Alliance 2030 stratejisinin bir parçasıydı.

Kaynak: Autoweek

vehicle-4046251.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Nissan Micra'nın halefi EV (EA - Elektrikli Otomobil) olacak

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.