Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

200'den fazla test uçuşundan sonra uçan araba kalkış için onaylandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

200'den fazla test uçuşundan sonra uçan araba kalkış için onaylandı

AATcnFX.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Geliştiricilere göre küçük bir uçağa dönüşebilen Acar, Slovakya'daki uçuş testlerini geçerek Slovak Ulaştırma Otoritesi tarafından resmi Uçuşa Elverişlilik Sertifikası almaya hak kazandı.

Klein Vision şirketi, "AirCar"ın 70 saatten fazla "zorlu uçuş testini" tamamladığını ve 200'den fazla kalkış ve iniş içerdiğini söylüyor.

Şirketin Pazartesi günkü basın açıklamasına göre, test uçuşları Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) standartlarıyla uyumluydu.

Klein Vision, "Zorlu uçuş testleri, tüm uçuş ve performans manevralarını içeriyordu ve uçak modunda şaşırtıcı bir statik ve dinamik stabilite gösterdi." Dedi.

Klein Vision CNN'e, aracı uçurmak için bir pilot lisansının gerekli olacağını ve "AirCar" ın 12 ay içinde ticari olarak satışa sunulmasını umduklarını söyledi.

Sekiz uzman, tasarım kavramlarını bir prototipin üretilmesine yol açan matematiksel modellere dönüştürmek için 100.000 saatten fazla zaman harcadı.

Klein Vision'ın kurucu ortağı Anton Zajac, CNN'e aracın 1.6L BMW motoruyla çalıştığını ve "herhangi bir benzin istasyonunda satılan yakıtla" çalıştığını söyledi. Maksimum 18.000 fit çalışma irtifasında uçabileceğini de sözlerine ekledi.

Geliştirme ekibinin mucidi ve lideri test pilotu Stefan Klein, "AirCar sertifikası, çok verimli uçan arabaların seri üretiminin kapısını açıyor" dedi.

"AirCar", Haziran ayında Nitra havaalanları ile Slovakya'nın başkenti Bratislava arasında 35 dakikalık bir test uçuşunu tamamladı ve ardından inişten sonra arabaya dönüştürülerek şehre sürüldü.

Royal Aeronautical Society'nin Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Uzmanı Grubu başkanı Kyriakos Kourousis, "Bu, benzer türdeki araçların sertifikalandırıldığı ilk sefer değil," dedi.

Kourousis, "Sertifikasyona dahil olan şirket, iş gerekçesini yaptıysa, bu, pazara ulaşabilecek bir ürün yaratmada ilerleyecektir." Dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Terrafugia şirketi, Geçiş aracı için kullanıcıların araba kullanmalarına ve uçmalarına izin veren bir FAA Özel Hafif Spor Uçağı (LSA) uçuşa elverişlilik Sertifikası aldı.

Kourousis, helikopterlerin bir gün "AirCar" veya benzeri uçan araçlarla değiştirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Kourousis, "Yakın gelecekte tam elektrikli veya en azından hibrit veya benzeri türde araçların çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize katkıda bulunacağına inanıyorum." Dedi.

Kaynak: Audacy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.