Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Dünyanın En Büyük Patatesi' Gerçek Olduğunu Kanıtlamak İçin DNA Testinden Geçecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Dünyanın En Büyük Patatesi' Gerçek Olduğunu Kanıtlamak İçin DNA Testinden Geçecek

AASZ9CF.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Geçen yılın sonlarında, Yeni Zelandalı bir çift, muhtemelen dünyanın en büyük patatesini yetiştirdiklerini açıkladı. Şimdi, unvanı talep etmek için yetkililer, patatesin orijinalliğini doğrulamak için DNA testinden geçmesini talep ediyorlar.

Birkaç medya kuruluşunun Kasım 2021'de bildirdiği gibi, Yeni Zelanda, Wellington'dan Colin ve Donna Craig-Brown, toprağın hemen altında büyük, olağandışı bir nesne bulduklarında bahçelerini ayıklarken.

İlk başta, ikili ne bulduklarından emin değildi - ama Colin kütleyi cesurca tattıktan sonra, bunun dev bir patatesten başka bir şey olmadığını fark etti.

Şaşırtıcı bir şekilde 7,9 kilogram ağırlığında (17,4 pound), "Dug" adını verdikleri köpek büyüklüğünde yumru, 2011'de bildirilen 5 kg'lık bir İngiliz spud'u olan Dünyanın En Ağır Patatesi için mevcut rekoru çok aşıyor.

Birkaç kaynak tarafından "Doug" olarak da anılan Dug, unvanı almaya hazırlanıyor, ancak Guinness Dünya Rekorları'ndan yetkililer henüz rekor kıran statüsünü doğrulamadı. Aslında, yetkililerin dünya rekorunu doğrulamak için Craig-Browns'tan patateslerinin bir örneğini DNA testi için İskoçya'ya göndermelerini istedikleri bildirildi.

Yetkililer patatesi test ederken onun genetiğinin değiştirilmediğinden ve gerçekten de patates olduğundan emin olabilecekler. Ancak, The Sunday Times'a göre Colin Craig-Brown'ın açıkladığı gibi, örgütün görünürdeki güven eksikliği çift için hayal kırıklığı yarattı.

"Onun DNA analizini yapmak için bir örnek istediler. Bunun yapılması için İskoçya'ya gönderilmesi gerekiyor, uzmanlarımız, ziraatçılarımız ve saha bilim adamlarımız ona bakıp onu doğrulamalarına rağmen, yine de ihtiyaçları var. Sadece İskoçya'da yapılabilecek bu özel muamele" dedi.

"Genetik olarak değiştirdiğimi mi düşünüyorlar? Duyguların hız treni oldu" diye devam etti. "Son derece sönük olsa da, onlara yanıldıklarını kanıtlamak istiyorum. Bizden istedikleri her şeyi yapacağız."

İskoç Tarımı Bilim ve Tavsiye Kurumu'ndan (SASA) bir sözcü, The Sunday Times'a, Guinness Dünya Rekorları'ndan bir temsilcinin DNA testi hakkında kendileriyle temasa geçtiğini doğruladı. Ancak patates örneğini henüz almadıklarını söylediler.

Newsweek yorum için Guinness Dünya Rekorları'na ulaştı.

Uzun sertifikasyon süreci devam ederken, Craig-Brown'lar patatesin sağlığı konusunda endişe duymaya başladılar. NZ haber sitesine göre, Dug küflenmeye ve kurumaya başladı, böylece ağırlığının bir kısmını kaybetti.

Colin Craig-Brown çıkışa "Her gün daha da küçülüyordu. Bahçe çatalı tarafından kazığa geçirildiği bıçak yaralarından meyve suyu kaybediyordu" dedi. Daha fazla çürümeyi durdurmak için patates şu anda bir dondurucuda saklanıyor.

Kayıt doğrulandıktan sonra Craig-Brown, spud'u iyi bir şekilde kullanmayı umuyor: bir grup ev yapımı votka içinde.

Kaynak: Newsweek

potatoes-1585060.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.