Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çöp Kutusuna Strafor Atmayı Durdurun (ve Bunun Yerine Bunu Yapın)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çöp Kutusuna Strafor Atmayı Durdurun (ve Bunun Yerine Bunu Yapın)

AASWdxX.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Strafor, paket servis kapları, tek kullanımlık kahve fincanları ve nakliye sırasında kırılgan ürünler için koruyucu yastıklama için her yerde bulunan bir malzeme olmaya devam ediyor. Genişletilmiş polistiren veya EPS adı verilen malzeme, yiyecek ve içeceklerinizi sıcak tutar ve paketlerinizi güvende tutar, ancak ne yazık ki çevre için oldukça kötüdür. Düzenli depolama alanlarında önemli miktarda yer kaplar ve ayrışmasının yüzyıllar alacağına inanılır (yani esasen biyolojik olarak parçalanamaz).

EPS ayrıca kolayca geri dönüştürülemez - geri dönüşümün bile inandığımız kadar çevre dostu olmayabileceğini bilsek de - bu da çoğu zaman onu çöp kutusuna attığımız anlamına gelir. Bununla birlikte, artık straforun atık depolama alanını azaltmanın birkaç yolu vardır. Bunun yerine bununla ne yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Strafor nasıl geri dönüştürülür

EPS'yi geri dönüştürmek mümkündür, ancak genellikle plastik ve kartonunuzun geri kalanıyla değil. Kelimenin tam anlamıyla her şeye yapışan küçük parçalanmış ambalaj fıstıklarını hayal edin ve nedenini anlayabilirsiniz. Bununla birlikte, Earth911, her türden malzemeyi içeren bir geri dönüşümcü veritabanına sahiptir; özel plastikleri kullananları bulmak için "EPS" ve posta kodunuzu yazmanız veya yalnızca hızlı bir Google araması yapmanız yeterlidir. Neyi kabul ettiklerini onaylamak için önceden aradığınızdan emin olun.

Strafor nasıl satılır

EPS'yi geri kazanılmış plastik şirketlerine satmak, biraz şişe ve kutular için bozuk para toplamaya benzer; bunun için fazla bir şey elde edemezsiniz, ancak en azından yeniden kullanılır veya geri dönüştürülür. Plasticsmarkets.org, hurda plastik satın alan şirketleri bulmanıza yardımcı olabilir. Pek çok seçenek yok ve bazıları tüketicilerden gelen materyalleri kabul etmiyor, ancak arayıp ne önerdiklerini sorabilirsiniz.

Strafor nereye bağışlanır

Fıstık paketlemek ticari nakliyede o kadar yaygın değildir, ancak bir kutunuz varsa, yerel UPS, FedEx veya aileye ait posta mağazanız, özellikle yoğun nakliye mevsimlerinde bağış kabul edebilir. Alternatif olarak, okullar ve toplum merkezleri sanat veya bahçe projeleri için temiz straforu yeniden kullanabilir.

Strafor nasıl yeniden kullanılır

Straforun tüm formları, kullanım amacı veya daha yaratıcı (ancak pratik) bir formda olsun, birden fazla ömre sahip olabilir. Çok iyi yalıttığı için, her şeyi sıcak veya soğuk tutmak için kullanabilirsiniz - örneğin, paketleme fıstıkları bir tutam buzun yerini alabilir. Veranda yastıkları için DIY paketleme fıstıkları veya dolgu maddeleri yapmak için bir yığın yiyecek kaplarını karıştırın. Yüzen bir içecek tutucusu yapmak için bir nakliye strafor tabakasında delikler açın. Ayrıca iç mekan bitkilerinizi temiz EPS kaplarda başlatabilir veya üstüne toprak eklemeden önce saksılarınızda taban katmanı olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak: Lifehacker

balls-3857761.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.