Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Herkesin Yaptığı 7 Kızartma Hatası

BB1cS6F9.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Tencereye Çok Şey Koyuyorsunuz

Yiyecekleri derin kızartma için bir tencereye koyarken, yağ sıcaklığı geçici olarak düşecektir. Mümkün olduğu kadar sabit tutmak için, bir kerede çok fazla parça kızartmayın. Her biri arasında biraz boşluk olmalıdır. Ve genel bir kural olarak en az 1 litre yağ kullanmalısınız. Bunun nedeni, yiyeceğin üzerini örtecek ve yağın çok ısınmasını önlemek istemenizdir; miktar ne kadar küçükse, o kadar hızlı ısınır ve potansiyel olarak aşırı ısınır. Bu, kızarttığınız yiyeceğin içini tamamen pişirmeden dışının yanmasına neden olabilir.

BB1cRURF.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Yanlış Sıcaklıkta Kızartma

Kendinizi bir derin kızartma termometresi ile donatın. Yiyecekleri doğru sıcaklıkta kızartmak çok önemlidir, çünkü bu, ekmeğin dağılmamasını sağlar ve size o mükemmel altın kabuğu bırakır. Yağ sıcaklığı çok düşükse kızartmak ve çıtır çıtır yapmak yerine galeta ununa yapışacaktır. Sonuç? Yağda yüzen yumuşak, duygusal yiyecekler.

Öte yandan, sıcaklık çok yüksekse, yüzeyi çok çabuk gevrekleştirecek ve iç kısmı çiğ bırakacaksınız. Peki sıcaklığın doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız? Yüzeyde dalgalanan küçük kabarcıklar gördüğünüzde. Kabarcıklar, kızarttığınız yiyeceklerin içindeki aşırı nemi ortadan kaldıran buhardan gelir. Yiyeceği yakma korkusuyla ısıyı azaltmayın: sıcaklığın genellikle 350° ile 375°F arasında sabit kalmasını istiyorsunuz.

BB1cRURG.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Yanlış Yağ Kullanmak

Kızartılmış yiyeceklerin başarısı için doğru yemeklik yağın kullanılması çok önemlidir - yüksek sıcaklıklara yanmadan dayanabilmesini sağlayan yüksek bir duman noktasına sahip olmalıdır. Sızma zeytinyağı, derin kızartma için kesinlikle yanlış bir seçim olsa da, yiyecekleri tavada kızartmak veya yüzeysel kızartma için kullanılabilir ve hatta bazı yemeklere ekstra lezzet katar. Genel olarak, rafine fıstık yağı en yaygın kullanılanıdır çünkü yüksek sıcaklıklara kolayca dayanır ve kızarttığınız yiyeceğin tadını kapatmayan hassas bir tada sahiptir. Kanola yağı da iyi bir alternatiftir.

BB1cS6Fh.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Hamuru Fazla Yoğurmak

Hamurunuzu doğru kıvama getirmek kritik bir adımdır. Yemeğe düzgün bir şekilde yapıştığından ve yemek pişirirken kaymadığından veya parçalanmadığından emin olmak istersiniz. İşte mükemmel hamur için ihtiyacınız olan şey: büyük bir cam kase alın ve buz küpleriyle doldurun. 2 çırpılmış yumurta sarısı ve biraz soğuk su ile doldurulmuş bir karıştırma kabını buza sokun. Sürekli karıştırın ve bir çırpma teli kullanarak yavaş yavaş 2 bardak unu ekleyin. Bir çimdik tuz ekle. Hamuru fazla çalıştırmayın - sonunda birkaç küçük un parçası kalmalıdır. İpucu: Kızartmadan önce ne kadar soğuk olursa o kadar iyidir. Gerekirse buzdolabında daha uzun süre soğumaya bırakın.

BB1cS6Fn.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Hazırlamayı Yanlış Yapmışsınız

Kızartma söz konusu olduğunda herkesin kendi tercihleri vardır: Bazıları un kullanmayı tercih ederken, diğerleri işi yapmak için ekmek kırıntılarına veya her ikisine de güvenir! Hangi ekmek malzemelerini kullanırsanız kullanın, önemli ortak payda, bu belirgin, gevrek tattır. Yaygın bir hata, ekmek ve kızartmadan önce yemeğe tuz eklemektir. Bunu asla yapma! Niye ya? Tuz, su içeriğini çekip ıslanmasına ve yağ sıçramasına neden olacağından, yemek pişirilirken bu temel gevrekliği ortadan kaldırma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca, hamuru kaplamadan önce yiyecekleri kağıt havluyla iyice kuruladığınızdan emin olun; bu, ıslak bir dokuya sahip olmasını önleyecektir.

BB1cSbdz.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Yanlış Tencereyi Kullanmak

Açıkçası, bir fritöz kızartma için en iyi sonucu verir, ancak bir fritözünüz yoksa, büyük, kalın tabanlı bir tencere, ısıyı eşit olarak dağıtacak değerli bir alternatiftir. Ayrıca yağ derinliğini karşılamak için yüksek kenarlı bir tane kullanmanız gerekir. Yağ taşacağından ve tehlikeli sıçramalardan korunmayacağınız için tavalar veya alçak kenarlı tavalar kesinlikle hayırdır.

BB1cS6Fu.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Bitmiş Ürünün Kaplaması

Süzüldükten sonra, kızarmış yiyecekleri asla örtmemelisiniz. Bunu yapmak nem yaratacak, kabuğu yumuşak ve ıslak hale getirecek ve o gevrek "kızarmış" hissi ortadan kaldıracaktır. Bunun yerine, kızartıldıktan sonra, fazla yağı çıkarmak için yiyecekleri kağıt havluların üzerine koyun, ardından hafifçe tuzlayın. Hemen servis yapın. Yapısı ve tadı aynı olmayacağından kızarmış yiyecekleri önceden hazırlamanız tavsiye edilmez.

Kaynak: Gourmandize

pork-1827747.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.