Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Dev bir sualtı yanardağının patlamasının ardından Pasifik adası Tonga'yı vuran tsunaminin dramatik görüntüleri

Bir sualtı volkanik patlaması, Tonga halkına tsunami uyarılarının verilmesine neden oldu.
Tonga'nın başkenti Nukuʻalofa, yanardağın 40 mil kuzeyinde yer alıyor.
Sakinleri daha yüksek yerlere taşınmaya teşvik ediliyor.
Pasifik'teki Tonga ülkesi, büyük bir denizaltı volkanik patlamasının ardından bir tsunami uyarısı yayınladı.

Büyük dalgaların adaya çarpmasına neden oldu ve kıyıda yaşayan adalılar canlarını kurtarmak için kaçtı.

Sosyal medyadaki görüntüler, insanların dalgalardan kaçmak ve daha yüksek yerlere ulaşmak için çabaladığını gösteriyor.

Bir Tonga sakini olan Mere Taufa, Yeni Zelanda haber sitesi Stuff.co.nz'e konuştu ve patlamanın, ailesi akşam yemeğine hazırlanırken vurduğunu söyledi.

"İlk içgüdüm masanın altına saklanmak oldu. Küçük kız kardeşimi yakaladım ve aileme ve evdeki diğerlerine de aynısını yapmaları için bağırdım".

Taufa, aniden evini su doldurmaya başladığını söyledi.

"Her yerde çığlıklar duyabiliyordunuz, insanlar güvenlik için çığlık atıyor, herkesin daha yüksek bir yere çıkması için" dedi.

AP raporlarına göre, uydu görüntüleri şiddetli denizaltı patlamasını gösterdi ve Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi'nden alınan veriler 80 santimetre (2,6 fit) dalganın tespit edildiğini söyledi.

Henüz can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

Yakındaki Fiji ve Samoa ada ülkelerindeki yetkililer de güçlü akıntılar ve tehlikeli dalgalar nedeniyle insanlara kıyı şeridinden kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Tonga'dan 1.250 mil uzakta olan Yeni Zelanda'da Ulusal Yönetim Ajansı, patlamanın bir sonucu olarak "kıyıda güçlü ve olağandışı akıntılar ve öngörülemeyen dalgalanmalar" konusunda uyardı.

Yetkililer, "yüzücüler, sörfçüler, balık tutan insanlar, küçük tekneler" için bir tehlike olduğu konusunda uyardı ve okyanusa yakın insanlar iç kesimlere taşınmalı.

Kaynak: Business Insider

fantasy-4340503.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.