Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fransa'da plastikle meyve ve sebze paketleme yasağı başladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Fransa'da plastikle meyve ve sebze paketleme yasağı başladı

AASk8zt.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Çoğu meyve ve sebzede plastik ambalajı yasaklayan yeni bir yasa, Fransa'da yılbaşından itibaren yürürlüğe giriyor.

Salatalık, limon ve portakal, plastiğe sarılması yasaklanan 30 çeşit arasında yer alıyor.

Daha büyük paketler ile doğranmış veya işlenmiş meyveler muaf tutulacaktır.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yasağı "gerçek bir devrim" olarak nitelendirdi ve ülkenin 2040 yılına kadar tek kullanımlık plastikleri aşamalı olarak kaldırma taahhüdünü gösterdiğini söyledi.

Fransa'da meyve ve sebze ürünlerinin üçte birinden fazlasının plastik ambalaj içinde satıldığı düşünülüyor ve hükümet yetkilileri yasağın her yıl bir milyar adet tek kullanımlık plastiğin kullanılmasını engelleyebileceğine inanıyor.

Yeni yasayı açıklayan bir açıklamada, Çevre Bakanlığı Fransa'nın "aşırı miktarda" tek kullanımlık plastik kullandığını ve yeni yasağın "atılan plastik kullanımını azaltmayı ve bunun yerine başka malzemeler veya yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemelerle ikame edilmesini artırmayı amaçladığını" söyledi. ambalajlama".

Yasak, Macron hükümeti tarafından başlatılan ve birçok endüstride plastiklerin yavaş yavaş azaldığını görecek olan çok yıllı bir programın bir parçasını oluşturuyor.

2021'den itibaren ülke plastik pipetleri, bardakları ve çatal bıçak takımlarını ve ayrıca polistiren paket servis kutularını yasakladı.

Ve 2022'de daha sonra, plastik şişe kullanımını azaltmak için kamusal alanlarda su çeşmeleri sağlamak zorunda kalacak, yayınlar plastik ambalajsız gönderilmek zorunda kalacak ve fast-food restoranları artık ücretsiz plastik oyuncaklar sunamayacak.

Bununla birlikte, endüstri rakamları, yeni yasağın uygulanma hızına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Avrupa Taze Ürünler Birliği'nden Philippe Binard, "çoğu meyve ve sebzeden plastik ambalajların bu kadar kısa sürede çıkarılması, alternatiflerin test edilmesine ve zamanında sunulmasına ve mevcut ambalaj stoklarının temizlenmesine izin vermiyor" dedi.

Diğer bazı Avrupa ülkeleri, Glasgow'daki son COP26 konferansında verilen taahhütleri yerine getirirken, son aylarda benzer yasakları duyurdular.

Bu ayın başlarında İspanya, işletmelerin alternatif çözümler bulmasını sağlamak için 2023'ten itibaren meyve ve sebzelerin plastik ambalajlarda satışını yasaklayacağını duyurdu.

Macron hükümeti ayrıca, araba reklamlarını yürüyüş ve bisiklete binme gibi daha yeşil alternatifleri teşvik etmeye çağıran kurallar da dahil olmak üzere birkaç yeni çevre düzenlemesi daha duyurdu.

Kaynak: BBC NEWS

fruit-928157.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.