Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Yıl İki Starlink Uydusu az daha Çin'in Uzay İstasyonuna Çarpıyordu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Yıl İki Starlink Uydusu az daha Çin'in Uzay İstasyonuna Çarpıyordu

AASj7IT.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bu yılın başlarında, Çin'in Tiangong Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülü yörüngeye ulaştı. Geçen yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan uzay istasyonu şu anda yapım aşamasında. Uzayda bir şeyler inşa etmeye gelince, her zaman mücadele edilecek değişkenler vardır - ancak bu özel uzay istasyonu durumunda, çok az kişinin öngörebileceği dış sorunlar da var gibi görünüyor. Ve "dış sorunlar" derken, ilgili herkes için endişe verici bir durum gibi görünen "Tiangong ile neredeyse çarpışan uyduları" kastediyoruz.

CNET'in bildirdiği gibi, Çin hükümeti yakın zamanda sorunu Birleşmiş Milletler'e taşıdı. Bir kez Temmuz ayında ve bir kez Ekim ayında uzay istasyonuna neredeyse çarpan uydular, SpaceX'in Starlink programının bir parçasıydı.

Çin hükümetinin Ekim ayında olanlara ilişkin açıklaması özellikle endişe verici. Mektupta, "Yörünge içi astronotların güvenliğini ve yaşamlarını sağlamak için, Çin Uzay İstasyonu, iki uzay aracı arasında olası bir çarpışmayı önlemek için aynı gün tekrar bir kaçış manevrası gerçekleştirdi" dedi.

Starlink programı, yüksek hızlı internet hizmetini dünya çapında daha yaygın hale getirmeyi amaçlamaktadır. Pek çok gözlemci tarafından büyük ölçüde bekleniyordu - ancak uzay istasyonuyla yakın çarpışmalar, uzayda çok fazla uyduya sahip olmanın endişe verici bir yan etkisini gösteriyor. CNET'in bildirdiği gibi, SpaceX şu anda yörüngede 1.900 uyduya sahip, ancak lisansı bu miktarın altı katından fazla.

Kaynak: CNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.