Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çinliler Elon Musk'ı Fena Çarptı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çinliler Elon Musk'ı Fena Çarptı

PEKİN (Reuters) - Çin vatandaşları, Pazartesi günü Çin'in uzay istasyonunun Musk'ın Starlink programı tarafından fırlatılan uydularla çarpışmayı önlemek için kaçamak hareket etmeye zorlandığından şikayet etmesinin ardından milyarder Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın uzay emellerine karşı çevrimiçi olarak saldırdı.

AASaWY3.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

The satellites from Starlink Internet Services, a division of Musk's SpaceX aerospace company, had two "close encounters" with the Chinese space station on July 1 and Oct. 21, according to a document submitted by China earlier this month to the U.N.'s space agency.

AASaAXM.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Çin, Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisi'nin internet sitesinde yayınlanan bir belgede, önleyici çarpışmadan kaçınma kontrolü" dedi.

Şikayetler bağımsız olarak doğrulanmadı. SpaceX, bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Pazartesi günü Çin'in Twitter benzeri Weibo mikroblog platformundaki bir gönderide, bir kullanıcı Starlink'in uydularının "sadece bir uzay çöpü yığını" olduğunu söylerken, bir diğeri onları "Amerikan uzay savaş silahları" olarak nitelendirdi.

Gezegenin yörüngesinde dolandığına inanılan yaklaşık 30.000 uydu ve diğer enkazlarla bilim adamları, hükümetleri felaket uzay çarpışmaları riskini azaltmak için verileri paylaşmaya çağırdılar.

SpaceX tek başına, Starlink geniş bant ağına hizmet etmek için yaklaşık 1.900 uydu yerleştirdi ve daha fazlasını planlıyor.

Chen Haiying adı altında bir kullanıcı Weibo'da "Starlink'in riskleri yavaş yavaş açığa çıkıyor, tüm insan ırkı ticari faaliyetleri için ödeme yapacak" dedi.

ABD uzay ajansı NASA, uzay enkazından kaynaklanan riskleri öne sürerek Kasım ayının sonunda aniden bir uzay yürüyüşünü iptal etmek zorunda kaldı. Musk, bazı Starlink uydu yörüngelerinin çarpışma olasılığını azaltmak için ayarlandığına yanıt olarak tweet attı.

Çin, üç modülünden en büyüğü olan Tianhe'nin lansmanı ile Nisan ayında uzay istasyonunu inşa etmeye başladı. İstasyonun, dört mürettebatlı görevin ardından 2022'nin sonunda tamamlanması bekleniyor.

Tesla'nın elektrikli araç işi, özellikle Nisan ayında Şanghay otomobil fuarında bir müşteri, kötü müşteri hizmetini protesto etmek için bir Tesla arabasının üstüne çıktıktan sonra, düzenleyiciler tarafından artan bir inceleme altına alınsa da, Musk Çin'de iyi bilinen bir figür haline geldi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.