Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2022'de dünyayı sallayacak 5 trend: Önümüzdeki yıl için tahminler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2022'de dünyayı sallayacak 5 trend: Önümüzdeki yıl için tahminler

AAS9GUG.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

2020 ve 2021'deki önemli olaylar gezegeni sarsmadan önce bile, kültür, toplum ve teknolojinin tektonik plakaları zaten dünyayı değiştiriyor ve yeniden şekillendiriyordu. Pandemi bu değişiklikleri aldı ve hızlandırdı, şiddetlendirdi ve bazı durumlarda onları kaosa sürükledi.

2022'ye hızla girerken, geriye bir soru kalıyor: Sırada nereye gidiyoruz?

Teknoloji, sağlık, para, ulaşım, ev ve aile hayatında tek bir gerçeğe güvenebiliriz: her şey hızla değişiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, CNET sürekli gelişen dünyanın nabzını tutuyor ve CNET'imizin: Önümüzdeki Yıl hikayelerinin bu dalgalı sularda gezinmenize yardımcı olacağından eminiz.

CES'i de içerecek olan bu üç haftalık dizide özellikle 2022'yi şekillendirecek beş temayı ele alacağız:

1. Pandemi ve sağlıklı bir gelecek

COVID-19 dünyayı büyük ölçüde şaşırttı. Dünya Sağlık Örgütü 11 Mart 2020'de pandemi ilan ettiğinde, pek azımız bunun iki yıl boyunca kapanmalara, sosyal mesafeye ve aksamalara yol açacağından şüphelendi. 2021'in ortalarında işler normalleşiyor gibi görünüyordu, ancak daha sonra Delta varyantı - ve daha sonra Omicron varyantı - yenilenen kapatmalara dokundu.

2022, COVID-19'un pandemiden endemik hale geçiş yılı olacak mı? Hepimizin umduğu bu elbette, ama 2019'a geri dönüş yok. Örneğin, dünyanın daha fazlasının Asya'nın liderliğini takip etmesini bekleyin, burada insanlar hasta olsalar bile (nezaketten dolayı) yıllardır halka açık yerlerde maske takıyorlar. çevrelerindeki insanlara) veya bağışıklığı baskılanmış.

Ve sağlık hizmetleri asla pandemi sonrası aynı olmayacak. Artık çok daha fazla insan sağlık ziyaretleri için video görüşmelerini kullanmaya maruz kaldığından, telesağlığın yaygınlaşmasını bekleyin. Ve COVID-19 aşısı, aşıların (ve potansiyel olarak diğer tedavilerin) oluşturulma şeklini sonsuza kadar değiştirecek. Aşıların geliştirilmesinin on yıl sürmesi alışılmadık bir durum değil, ancak bunlar, genetik ve mRNA teknolojisi kullanılarak 10 ayda oluşturuldu. Bu, yüzyılın en önemli tıbbi buluşlarından biri olabilir.

2. Hibrid çalışma ve 'İstifa'

İş ve okul, pandemi sırasında hayatın belki de en fazla aksayan yönleriydi. Okullar büyük ölçüde yüz yüze geri dönse de, iş çok daha yavaş bir süreç olmuştur. Birçok çalışan, uzaktan çalışmanın iş/yaşam dengesini tercih etmeye karar verdi ve birçoğu daha fazla alana ve temiz havaya sahip olmak için ailelerine daha yakın olmak veya şehir merkezlerinden uzaklaşmak için göç etti.

Bu arada, birçok işveren, uzaktan çalışmanın üretkenlik kazanımlarına ve önemli maliyet tasarrufları için ticari gayrimenkul varlıklarını küçültme becerisine aşık oldu.

2022'de ivme kazanmaya devam etmesi muhtemel en şaşırtıcı eğilim Büyük İstifa. Daha fazla insan işini bırakıyor ve hayatlarını her zamankinden daha fazla önceliklendiriyor - CNET'ten Farnoosh Torabi'nin tavsiyesi bile var. Aralık ayında ABD Çalışma Bakanlığı, işini bırakan insan sayısının rekor düzeyde olduğunu bildirdi. Son iki yıldır pandemi kadar sarsıcı bir şeyi nasıl atlatabiliriz ve onun tarafından değiştirilmeyiz? Büyük İstifa, bu değişikliklerin kendilerini nasıl gösterdiğinin sadece bir örneğidir.

3. Kripto, enflasyon ve mali durumunuz için sırada ne var

Para ve kişisel finans da tektonik değişimlerin ortasında kalıyor. Kasım ayında enflasyon %6,8 ile 1982'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 2021'deki göz kamaştırıcı rakamların ardından 2022'de emlak ve otomobil enflasyonu yakından izlenecek. Borsadaki boğa koşusu, faiz oranlarının bu kadar düşük seviyelerde kalmasıyla devam edecek gibi görünüyor, ancak oynak dalgalanmaları daha belirgin hale geliyor. Teknoloji ve diğer büyüme stoklarının tükenip tükenmediği veya başka bir koşuya hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda büyük bir soru var.

Büyümeden bahsetmişken, kripto para birimleri yeni rekorlar kırıyor ve daha fazla ilgi çekiyor. Kripto borsası uygulaması Coinbase, 2021 boyunca birkaç kez Apple App Store'da en çok indirilen uygulama olmak için TikTok ve YouTube'u geçti. Bazıları dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin'i enflasyona karşı bir önlem olarak görüyor. Politikacılar, sporcular ve diğerleri 2021'de maaşlarını Bitcoin ile almaya başladılar. 2022'de işvereniniz size bu seçeneği sunacak mı göreceğiz.

4. Uzay, seyahat ve bir sonraki internet

2022'nin en dramatik gelişmelerinden biri yeni uzay yarışı. Çin ve Rusya, gelecekteki bir ay üssünde (2030'da) ve bir asteroide bir robot indirmede (2024'te) işbirliği yapıyor. NASA, geride bırakılmaması gereken, gelecekteki bir Ay görevi için gelecek 10 astronotunu Aralık ayında duyurdu.

Özel uzay şirketleri SpaceX , Blue Origin ve Virgin Galactic 2021'de sivilleri uzaya gönderdi ve hepsi uzay turizminin geleceği vaadiyle dalga geçiyor. 2022'de hedefleri daha da büyüyecek. Bu, SpaceX'in Starship yeniden kullanılabilir roketini ve uzay aracını ilk görevleri için uçuşa geçirmeyi planladığı yıl olacak. Starship hakkında konuşan SpaceX CEO'su Elon Musk, "Bu, yörüngeye erişimde büyük bir devrim. Hiçbir zaman tamamen yeniden kullanılabilir, yörünge fırlatma aracı olmadı. Bu, uzay teknolojisinin kutsal kâsesidir. Gerekli olan temel atılımdır. insanlığın uzayda yolculuk eden bir uygarlık haline gelmesi için."

Bu arada, SpaceX'in StarLink ve Blue Origin ile Amazon'un Project Kuiper'i 2022'de atmosfere binlerce düşük yörüngeli uydu fırlatacak. Gezegenin her köşesine makul bir fiyata hızlı, güvenilir geniş bant internet getirme misyonları memnuniyetle karşılanan bir gelişme. Ancak yan etki, gökbilimcilerin teleskoplarını bozabilecek, uzay aracıyla çarpışabilecek ve büyük miktarda uzay çöpü yaratabilecek tonlarca uzay enkazı. Görünüşe göre Wall-E filmini hiç izlememişler.

5. EV (Elektrikli Araçlar) geldi -- ve bu iş demektir

Elektrikli araçlar veya EV'ler, Eylül ayında Avrupa'da en çok satan araç olan Tesla Model 3 de dahil olmak üzere 2021'deki bir dizi atılımın ardından 2022'de devasa bir yıla hazırlanıyor. Fosil yakıt yakan araçlar için duvarda yazı var. ABD, 2035 yılına kadar gazla çalışan araç alımını durduracak, İngiltere bunu 2030 yılına kadar yapacak ve daha geniş bir ülke koalisyonu, fosil yakıtlı araçların sona ermesi için küresel bir tarih olarak 2040'ı belirledi.

Tesla CEO'su Musk, Tesla Model Y kompakt SUV'nin 2022'de gelir açısından dünya çapında en çok satan araç olacağını ve Ford F-150 kamyoneti ve Toyota Corolla kompakt modelini geride bırakacağını tahmin etti. Ancak 2022'nin en büyük EV hikayesi muhtemelen kamyonlarda geçiş olacak, Chevy Silverado EV, Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck ve Rivian R1T manşetlere hakim.

Tüketiciler ayrıca, insanların eski içten yanmalı motor teknolojisinden EV'lere geçiş yapması nedeniyle talebin düşmesi nedeniyle, bugün satın aldığınız gazla çalışan bir aracın yeniden satış değerinin önümüzdeki yıllarda keskin bir şekilde düşebileceğini unutmamalıdır.

Gelecek

COVID-19 pandemisi nihayet endemik hale gelse bile, gezegeni süpüren değişiklikler 2022'de yavaşlamayacak. Yukarıda bahsedilen beş büyük temanın ötesinde, CNET: Önümüzdeki Yıl serisi, neler olup bittiğini anlamanıza yardımcı olmak için çok çeşitli konuları kapsayacak.

2022'de hakkında çok şey duymayı beklemeniz gereken son bir konu ile sizi baş başa bırakacağız: metaverse. Elbette birçoğumuz Star Trek'teki sanal güverte versiyonuna geçmeyi çok isteriz ve pandemi sırasında çevrimiçi oyun patlamasını fark etmemek zor. Ancak, 2022 için metaverse beklentilerimizi düşük tutalım. Daha iyi sanal gerçeklik başlıkları ve gerçekten sürükleyici sanal dünyalardan oluşan bir ekosistem oluşturmak için çok çalışma yapılması gerekiyor. 2022'de metaverse birkaç cesaret verici bakış yakalarsak, kendimizi oldukça mutlu saymalıyız.

Kaynak: CNeT

doors-1767563.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.